Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP besöker Sthlm över dan & går på CATO LEINS vernissage

2020-02-08 av Chawki
Foto: Cato Lein

   Göteborg Nonstop gjorde en dagsutflykt till huvudstaden Sthlm och hälsade på hovmästarn på STUREHOF & lite annat löst pack på nåra av  Östermalms mötesplatser för stans karriärister. Sen hamnade ja på SÖDERMALM, hittade inte mitt mål och försökte fråga stockholmare om vägen dit. Jag vände mig mot en gubbe  och hann säga – Ursäkta , men vet du..?  Gubben avbröt mig mitt i frågan, försvarade sig mot hotet utifrån, med en hand i luften och gapade – NEJ! Jag försökte fruktlöst fråga ytterligare ett tiotal personer, alla ignorerade mig, innan två gulliga äldre damer förklarade hur jag skulle gå. Efter denna lilla episod skulle jag vilja hälsa dessa stockholmare att ett visst mått av kultivering skadar ej. OCH det kan ju hända att NI nån gång åker till PARIS eller en annan främmande ort, att er mobil bangar ur och att ni är tvungna att fråga om vägen. Tänk på det! Vi på Göteborg Nonstop är de sista som uppmanar till droghantering, redaktionen är NATURAL HIGH, men när man lunkar fram på Götgatan mellan alla dessa paranoida skuggor av sig själva så är ens enda instinkt att vilja sänka ett skepp cannabis över stan & sätta på chill reggae på högsta volym.

  Sen hamnade GBG NONSTOP på vernissage hos GALLERI AXEL på Södermannagatan. Det  va fotografen  CATO LEIN som ställde ut svartvita  porträttfotografier  av alla möjliga olika namnkunniga personer som Hasse Alfredsson, Freddie Wadling, Mare Kandre, Katarina Frostensson & hennes make och många andra. Det är ett litet galleri och  trångt om utrymmet. Allt möjligt folk minglade, de va flygare, musiker &  andra fotografer  som surrade runt.  Lein tog hand om alla besökare med sitt stora varma leende. Han ser så lättsam och glad ut, men hans foton är inte lika lättsamma. Som huggna ur sten & funna i lerpölar. Man vet inte om det är stillhet eller spänning. Om det är integritet eller en längtan efter förlösning. Såna tankar fladdrade förbi. I twilight zone.

  Göteborg Nonstop fick ett värdigt avslut på dagstrippen till Sthlm, träffade två st göteborgare på stationen. Hälsosamma möten efter alla de konstiga typerna som rusade fram i total galenskap och självupptagenhet på Söder. Glöm inte att andas, people!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-06

Ett salt kex Potatis En stor klyfta Vitlök Döda magbakterierna. Tag ett salt kex och lägg på olivmargarin, skiva potatisen och vitlöken. Lägg vitlök på, och ovan vitlöken potatisen. Och ovanpå lite physalis-sylt som du gjort själv. Det blir både vackert & gott. Sen gör du likadant med kaviar på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...