Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP besöker Sthlm över dan & går på CATO LEINS vernissage

2020-02-08 av Chawki
Foto: Cato Lein

   Göteborg Nonstop gjorde en dagsutflykt till huvudstaden Sthlm och hälsade på hovmästarn på STUREHOF & lite annat löst pack på nåra av  Östermalms mötesplatser för stans karriärister. Sen hamnade ja på SÖDERMALM, hittade inte mitt mål och försökte fråga stockholmare om vägen dit. Jag vände mig mot en gubbe  och hann säga – Ursäkta , men vet du..?  Gubben avbröt mig mitt i frågan, försvarade sig mot hotet utifrån, med en hand i luften och gapade – NEJ! Jag försökte fruktlöst fråga ytterligare ett tiotal personer, alla ignorerade mig, innan två gulliga äldre damer förklarade hur jag skulle gå. Efter denna lilla episod skulle jag vilja hälsa dessa stockholmare att ett visst mått av kultivering skadar ej. OCH det kan ju hända att NI nån gång åker till PARIS eller en annan främmande ort, att er mobil bangar ur och att ni är tvungna att fråga om vägen. Tänk på det! Vi på Göteborg Nonstop är de sista som uppmanar till droghantering, redaktionen är NATURAL HIGH, men när man lunkar fram på Götgatan mellan alla dessa paranoida skuggor av sig själva så är ens enda instinkt att vilja sänka ett skepp cannabis över stan & sätta på chill reggae på högsta volym.

  Sen hamnade GBG NONSTOP på vernissage hos GALLERI AXEL på Södermannagatan. Det  va fotografen  CATO LEIN som ställde ut svartvita  porträttfotografier  av alla möjliga olika namnkunniga personer som Hasse Alfredsson, Freddie Wadling, Mare Kandre, Katarina Frostensson & hennes make och många andra. Det är ett litet galleri och  trångt om utrymmet. Allt möjligt folk minglade, de va flygare, musiker &  andra fotografer  som surrade runt.  Lein tog hand om alla besökare med sitt stora varma leende. Han ser så lättsam och glad ut, men hans foton är inte lika lättsamma. Som huggna ur sten & funna i lerpölar. Man vet inte om det är stillhet eller spänning. Om det är integritet eller en längtan efter förlösning. Såna tankar fladdrade förbi. I twilight zone.

  Göteborg Nonstop fick ett värdigt avslut på dagstrippen till Sthlm, träffade två st göteborgare på stationen. Hälsosamma möten efter alla de konstiga typerna som rusade fram i total galenskap och självupptagenhet på Söder. Glöm inte att andas, people!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...