Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jag recenserar dig, jag tror på dig

2020-03-20 av Magnus Sjöbleke
Fyra starka spår från Austerity & The heart, utgiven i december 2019. En recension som legat i pipen

Austerity & The heart

I don´t belive you

EP med 4 låtar

Släpptes i december 2019

Låtar:

I don´t belive you

Her

Walking a rainy night

Seven Days And Seven nights

https://austeritytheheart.bandcamp.com/album/i-dont-believe-you

Jag fick en länk till bandcamp med bandet Austerity & The heart. EP:n släpptes i december 2019 och har legat i pipen.

I don´t belive you och Her är EP:ns starkaste spår.

Det är Mörkt, det är en stadspromenad, dimman tätnar. Luften är fylld av tjock svart rök.

Så känns det när jag lyssnar på Austerity & The heart, så även denna EP.

Jag upplever nånting unikt som nog också är utvecklingsbart.

This one man group is not ”doing the omoralisk schlagerfestival”

Självklart inte men fortsätt att utveckla detta band i samma dystopiska koncept. Det kan bli bra.

Spåret Seven days and seven nights skiljer ut sig genom att vara instrumentalt. Det fungerar bra. Andra låtar har text. Det kan varvas eller så blir det bara instrumentalt hädanefter.

Att texterna uppfattas som upplevda, betyder mycket. Sångpålägget hörs en aning svagt och så är fallet med the alternative rock i många fall, alltså att mixen kan vara allmänt cool och tappa något någonstans.

Med verklighetskänsla i texterna blir det verklighet som om den vore hämtad från Philip K Dick.

Mer ställningstaganden kommer nog när nästa platta dyker upp.

Genren som Austerity rör sig i leder bort från etablerade begrepp och genrer. Ju mer så desto mer en fullträff.

Energi finns i elledningarna men också i musik och i konstuttryck.

Det handlar om en musikförpackad helhet som kunde ha varit poesi eller bild. Själva pulsen får själva atomerna att börja röra sig i de bästa partierna särskilt om vissa utsmyckningar skippades men vi får se.

Kort sagt. Här finns en närvaro och en spelglädje som gör att jag

längtar efter ett gig med bandet.

Det kan även tilläggas att gruppen består av Mikael Gnusten Gustafsson, som också producerat musiken och spelar alla instrument samt sjunger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-03-28

   Ringde Australien igår. Väckte Mick strax efter midnatt deras tid. Har inte pratat med honom på minst 30 år, då vi sågs i Berlin i hans och Gunillas lägenhet som låg där Kurfürstendamm slutar. Då va det området rätt bohemiskt. Men sist jag kikade förbi så hade den gamla…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-03-22

Olika solar och månar Lyser olika hårt och starkt För att begränsa  stilla chakran i universum med en knivskarp total tystnad i grönskande oaser med guld tills allt blir heligt saltpeter kan chocka tystnaden bland träden som vaggar i sömn och likaledes drar city mot nya äventyr det finns turkosa…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...