Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis senaste krönika från karantänen. Hängande garderober & punk

2020-03-28 av Chawki
still ur Malga Kubiak film

   Ringde Australien igår. Väckte Mick strax efter midnatt deras tid. Har inte pratat med honom på minst 30 år, då vi sågs i Berlin i hans och Gunillas lägenhet som låg där Kurfürstendamm slutar. Då va det området rätt bohemiskt. Men sist jag kikade förbi så hade den gamla charmen ersatts att flottare, tristare fasader.

  Mick & Gunilla lämnade Berlin i början av 90-talet strax efter murens fall och flyttade till Australien. Jag ville egentligen snacka med Gunilla när ja ringde igår, men hon låg och sov. De är farmare nu, bor ut i bushen. Micks sa att de blir upp till 56 grader varmt på sommaren  där de bor och han tror att coronan är en lögn. Still going strong. Finns inget bättre än äkta punkare.

  Jag kom inte nånstans, fastnade i GBG med mina barn och alla kompisar. Så länge ja är inne i lägenheten är det okej. Hemma kan man drömma sig bort vartsomhelst. Men när man klampar ut på stan kan de bli rätt enahanda, samma gator, fast fulare än förr. Så karantän är  enbart skönt. Blir långt ifrån uttråkad, finns tusen saker att pyssla med. Snarare har man lite för mkt att pula med. Nu har de vanliga sysslorna ligga och såsa i sängen och fantisera  bytts ut mot dammsugning, vara DJ åt min son (han vill bara höra George Harrisson just nu), tvätta händerna, såpa dörrar och dörrhandtag stup i kvarten, ställa in matvaror i karantän i mitt sovrum ( har flyttat in i vardagsrummet till sonen), beställa hem munskydd på nätet. Tvätta händerna igen och lägga ytterkläder i karantän. Man får hålla på hela tiden med att hålla viruset borta, fast man knappt går ut och håller sig två meter minst från löst folk. Jag känner ändå att ja inte gör nog.

  Jag har också ett släng punk i mig, men har blivit nån käringaktig halvvariant. Ja är inte så tuff som Mick. Egentligen tror jag att han har rätt, på ett filosofiskt plan, allt är i slutändan lögn och illusion förutom kärleken.  Men ja tar helst det säkra före det osäkra i detta fallet. Men livet förblir rysk roulett oavsett .

  Så nu funderar jag på hur jag ska göra med ytterkläderna efter vår dagliga promenix. Ska jag tvätta dem varenda dag? Jag har ingen balkong att slänga ut dem på. Just nu kör jag en diffus medelväg, tvättar rätt ofta men vissa dar hamnar de framför ett öppet fönster i mitt karantän-rum ( fd.sovrum).  Å andra sidan håller vi oss på långt håll från alla virus- bärare så sannolikheten att det finns virus på kläderna är nog rätt liten. Min norska kompis tyckte att ja skulle köpa en plastgarderob från ikea å hänga ut genom fönstret. Den är två meter lång. Så jag efterlyser en händig man som sitter i karantän som kan hjälpa mig med hängandet. Den ska hissas upp å ned för att packas med kläder. Å sen kan den ju inte skymma grannens fönster nedanför. En norsk gutt kanske, ni har ju vart isolerade ett tag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...