Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Matti Ollikainen siar om tiden efter coronan, i en mini-intervju med GBG NONSTOP

2020-04-06 av Chawki

GBG Nonstop sitter i frivillig karantän, med utgång för lite fysiska övningar en gång per dag långt borta från alla varelser på två ben. Vi gjorde ett avbrott ur det meditativa karantänlivet för att chatta med pianisten, konstnären, sångaren, poeten MATTI OLLIKAINEN om huruvida han är utslagen eller ej nu i Corona-tider.

Fråga ett. Du som är vegan, känns det inte lite hoppfullt nu när ormarna och fladdermössen sätter stopp för människans barbari ett ögonblick genom att ge oss detta viruset?

– Jo, det kanske är bra…vi får väl se…jag tror dessvärre att allt kommer att dra igång än värre efter detta. Degen ska in..Tillväxten..Naturen kommer att hamna långt ner på listan. Kolkraftverk, bränna ner regnskog, plåga djur…allt det kommer få ett rejält uppsving..bli högsta mode.. Å andra sidan, i ett större perspektiv, ett trösterikt perspektiv, är allt som det ska vara. Allt är besjälat, allt är liv. Missiler, kylskåp, atombomber, snusdosor. Men vad hjälper det, om man får en atombomb i huvudet.

såg en rubrik där det stod att kulturlivet är utslaget i gbg. Är du utslagen?

– Jag är i god form. Fylld av energi. Det blir ju lite stålar som man går miste om..Men jag klarar mig gott o väl..

känner du dig rastlös och tvungen att börja lägga ut streamade konserter?

– Nej, jag älskar att sitta hemma och spela för mig själv. Men om någon vill göra något sådant så kan jag ju vara med. Det är kanske trevligt för någon att kolla på.

Jag hörde ryktas att Nefertiti har konkursat, har du hört nåt om detta?

– Jo det stod nått på Facebook..Men dom siktar på att dra igång i höst.

aha, bara en tillfällig konkurs/stängning?

– Nått sånt

du är fylld av vitalitet och energi just nu, beror det på att du får vila lite från karriären?

– Nej, jag spelar rätt sällan ute ändå, så det tror jag inte.

så du siar att allt går tillbaka till hur det va förr, fast värre, efter coronan. Tror du inte att den här pausen från den tidigare ordningen/kaoset kan föra nåt gott med sig?

– Jodå! Inget ont som inte har något gott med sig!

Vi på GBG NONSTOP kan tycka att det är rätt skönt att stans nöjesliv har gått i dvala, så slipper vi skämmas över att vi är så dåliga  på och för det mesta med få undantag, ointresserade av att skriva om GBG:s nöjesliv. Men det är skönt att veta att du inte är utslagen, hade vart synd på en sån fin pianist! Kanske filar på en ny platta med Franska Trion?

– Kanske det…..

tack Matti, ha en strålande dag

-Tack det samma!

Chattkonversationen är avslutad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...