Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Nåra ord från karantänen

2020-04-16 av Chawki
seriestrip: superfreakbaba

   GBG NONSTOP har drabbats av skrivtorka och ett tillstånd av stillsam introspektion som känns omöjlig att bryta. Men gör nu ett krafttag att få ihop en krönika under karantänen. Allting klokt och oklokt har redan sagts om coronan i   de svenska dagstidningarna, så lämnar det därhän (eller?).

   Dagarna flyter på enligt samma mönster. Äta,  sova,  städa,  träna, gå upp på berget, snacka i tel med mamma & kompisarna. Mamma är också i karantän mer eller mindre, men inte min far. Han åker spårvagn och fikar på Johanneskyrkan och kramar dem som kramar honom. Men det blir färre för var dag. Och kunderna på hans skrädderi har minimerats till antalet. Jag tycker att detta är bra, att folk visar hänsyn & bryr sig om  min vackra far. Men han tycker själv bara att det är trist.

   Det är ju mest män som dör nu. Männen framstår som mer sköra än nånsin. Jag tänker på alla gubbar och snubbar i mitt liv med vemod. Så sårbara allihop. De ska verka så sturska men de är de inte. Å nu dör de som flugor. Ät  c-vitamin och gör lökomslag. Lyssna på mamma!

  Jag hör ju till dem som tycker coronan är guds mirakel även om hela mänskligheten skulle ryka med på kuppen. Coronan vänder uppåned på hela jorden,  får oss att syna våra värderingar, ger naturen ett andrum, tvingar oss in i karantän, att vända oss inåt och justera vår egen apparatur istället för att jaga fel på utsidan. Detta gäller såklart inte svenskarna då som är ute å fikar som vanligt,  men resten av världen.

  Jag tycker lite synd om mig själv och alla korkade, giriga människor och allt lidande vi har skapat åt oss själva, det kan inte förnekas. Men ändå är jag mest glad och ser att rättvisa kanske kommer skipas nu. Universell rättvisa. Människan står maktlös inför viruset som bromsar alla vår egoistiska bestyr med att hålla oss själva vid liv på bekostnad av planeten vi bor på och dess andra invånare. Detta är vad som kallas tuff kärlek. Vi tvingas ned på knä allihop samtidigt för att i djup bön känna den saliga handen som klappar oss på huvet, eller trycker ned huvudet ännu djupare mot marken om det behövs. Nu är det total lydnad under kärleken och naturen som gäller. Annars väntar galgen.

Att se hur de gamla i vårt land slaktas pga stora brister och feltänk  inom äldrevård och hemtjänst  visar hur cynismen har vunnit över omtanke och medkänsla för de svaga. Det är för jävligt.  Även om vi ska gå under så kan vi väl göra det med stil och värdighet? Vem fan bryr sig om massa idiotiska företag som prånglar ut skit? Varför ska flygbolagen få massa stöd och stålar? Det är väl lysande om de konkursar så får himlen fortsätta va blå?

   Det är inte människan som får jorden att snurra, den snurrar mkt bättre utan oss. Vi är så mkt oviktigare för skapelsen än myrorna på Duvberget men paradoxen är att vi känner oss stora och häftiga och viktiga som gudar. I alla fall jag. Så ja har en hel del att ta itu med under karantänen, tur att den fortsätter länge.

Kommentarer på Nåra ord från karantänen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...