Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Nåra ord från karantänen

2020-04-16 av Chawki
seriestrip: superfreakbaba

   GBG NONSTOP har drabbats av skrivtorka och ett tillstånd av stillsam introspektion som känns omöjlig att bryta. Men gör nu ett krafttag att få ihop en krönika under karantänen. Allting klokt och oklokt har redan sagts om coronan i   de svenska dagstidningarna, så lämnar det därhän (eller?).

   Dagarna flyter på enligt samma mönster. Äta,  sova,  städa,  träna, gå upp på berget, snacka i tel med mamma & kompisarna. Mamma är också i karantän mer eller mindre, men inte min far. Han åker spårvagn och fikar på Johanneskyrkan och kramar dem som kramar honom. Men det blir färre för var dag. Och kunderna på hans skrädderi har minimerats till antalet. Jag tycker att detta är bra, att folk visar hänsyn & bryr sig om  min vackra far. Men han tycker själv bara att det är trist.

   Det är ju mest män som dör nu. Männen framstår som mer sköra än nånsin. Jag tänker på alla gubbar och snubbar i mitt liv med vemod. Så sårbara allihop. De ska verka så sturska men de är de inte. Å nu dör de som flugor. Ät  c-vitamin och gör lökomslag. Lyssna på mamma!

  Jag hör ju till dem som tycker coronan är guds mirakel även om hela mänskligheten skulle ryka med på kuppen. Coronan vänder uppåned på hela jorden,  får oss att syna våra värderingar, ger naturen ett andrum, tvingar oss in i karantän, att vända oss inåt och justera vår egen apparatur istället för att jaga fel på utsidan. Detta gäller såklart inte svenskarna då som är ute å fikar som vanligt,  men resten av världen.

  Jag tycker lite synd om mig själv och alla korkade, giriga människor och allt lidande vi har skapat åt oss själva, det kan inte förnekas. Men ändå är jag mest glad och ser att rättvisa kanske kommer skipas nu. Universell rättvisa. Människan står maktlös inför viruset som bromsar alla vår egoistiska bestyr med att hålla oss själva vid liv på bekostnad av planeten vi bor på och dess andra invånare. Detta är vad som kallas tuff kärlek. Vi tvingas ned på knä allihop samtidigt för att i djup bön känna den saliga handen som klappar oss på huvet, eller trycker ned huvudet ännu djupare mot marken om det behövs. Nu är det total lydnad under kärleken och naturen som gäller. Annars väntar galgen.

Att se hur de gamla i vårt land slaktas pga stora brister och feltänk  inom äldrevård och hemtjänst  visar hur cynismen har vunnit över omtanke och medkänsla för de svaga. Det är för jävligt.  Även om vi ska gå under så kan vi väl göra det med stil och värdighet? Vem fan bryr sig om massa idiotiska företag som prånglar ut skit? Varför ska flygbolagen få massa stöd och stålar? Det är väl lysande om de konkursar så får himlen fortsätta va blå?

   Det är inte människan som får jorden att snurra, den snurrar mkt bättre utan oss. Vi är så mkt oviktigare för skapelsen än myrorna på Duvberget men paradoxen är att vi känner oss stora och häftiga och viktiga som gudar. I alla fall jag. Så ja har en hel del att ta itu med under karantänen, tur att den fortsätter länge.

Kommentarer på Nåra ord från karantänen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.