Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan tänker tillbaka och bjuder på en kavalkad kändisar

2020-04-19 av Primadonnan

   Solen har lyst på oss i 20 dagar i GBG, snart 24. Inte ens i sommar hade vi så många soldagar efter varandra. Tack vare coronan är det bättre luft och klimat. Sol & blå himmel, inget flyg på tre månader. I torsdags såg jag det första flyget mot Köpenhamn på min himmel, på tre månader. Och inget fabriksutsläpp heller skymmer solen på Hisingen. Men makthavarna och fabrikörerna, de lär väl sig aldrig ändå. England och Polen har alltid spytt ut rök åtminstone på 60 och 70-talet när jag var där. Låt skogar sjöar och berg få va ifred, va rädd om allt naturen kan ge, i våra vatten ska fiskarna va.

   Ja, allt har stannat upp och krigsherrar har kanske gett upp. Ja, den sprider sig även till de varma länderna i världen – Australien och Afrika. Den trivs i både varmt och kallt. Jorden går under ändå så småningom. I och med sandstormar ifrån Afrika och URAN som sprids genom vattnet till världens alla hörn.

   Nu när jorden håller på att gå under så sitter jag här instängd. Annars hade vi firat mitt 60-årsjubileum och Cosmic Ellington Girls 5-årsjubileum nu och 50-årsjubileet av när Ellington tog mig från Liseberg till USA.  Å Hanna firar 35 år i branschen.

  Jag sitter här på balkongen i solen och tänker på vilka jag har jammat med genom åren. Listan är lång…Man va ju på turné med Benny Andersson, Svenne Hedlund och Hepstars på 60-talet och man har ju träffat Zarah Leander, Birgit Nilsson  och Evert Taube. Zarahs man kände ju pappa. Jag träffade henne på Stora Teatern i GBG  när jag var med i Zigenarebaronen. Evert Taube träffade jag på Gyllene Freden och han bjöd mig på grogg. Birgit Nilsson träffade jag på uppsättningen av AIDA. Hon berättade roliga historier för mig och min fd fästman & beklagade att jag inte hade sökt upp henne på METROPOLITAN  i New York när jag va där. Även Monika Zetterlund och Lill-Babs blev mina bekanta. Monica och jag lagade SLÖTTSTEK MED KÖNJAKSÅS hos henne och jag gästade i hennes orkester i Gamla Stan. Lill-Babs träffade jag många gånger från -62 till för tre, fyra år sedan i Flunsåsparken. Hepstars, Spotnicks, Streaplers, Flamingoorkestern, Shanes, Tommy Blom och Tages, Doris Svensson, Sven-Ingvars, Little Gerhard, Eric Burdon &  The Animals, Small Faces med Rod Stewart och Ronnie Wood, Mick Jagger, Paul McCartney, Jerry Williams såklart ( han va  min coach), Jan Rode, David Bowie, Jimi Hendrixs, Michael Jackson, Björn Borg, Bruce Springsteen, PJ PROBY ( min gamla fästman). Elvis musiker, Dizzy Gillespie, Errol Gardner, Lionel Hampton, Chuck Berry, Bill Haley, Cornelis, KUNGEN, Siv Malmqvist, Ann-Louise Hansson, Susanne Brögger, Ellington & Count Basie, Dexter Gordon, Charlie Norman, John Lennons fru Cynthia Lennon, Nikke Ström, Matti Ollikainen, Totta Näslund. Detta är ett axplock av musiker och människor som jag träffat genom åren.

    Jag tänker på hur det hade blivit om jag inte varit gravid när Elvis frågade om jag ville va med på hans platta. Då hade jag nog fått följa med honom till Las Vegas. Han visste hur jag sjöng och hur jag såg ut. Jag var den ENDA sångerskan i Europa som fick anbudet, men jag valde min dotter som nu är 45.

   Minnena ramlar förbi och solen lyser. Jag tar på mig kläderna och går till Slättadamms kafé och äter en vegovåffla, för att röra på benen, i den mån jag kan. Utanför mitt vardagsrum står ett stort jävla fult hus, tack vare STENA FASTIGHETER, det är det enda jag ser här hemma. Men sticker jag ut huvet utanför fönstret så kan jag ännu se busstationen och PREEM, till vänster. Hurra!

   Jag har lyckats att inte få nervsammanbrott. Trots coronan har jag bevarat mitt lugn. Jag har tagit mig i kragen och sopat bort alla onda tankar. Det hjälper att tänka tillbaka på de lyckliga tiderna när man va med HEPSTARS på turné, den bästa tiden i mitt liv. -67 och -68.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...