Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

krönika från karantänen

2020-04-26 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

 Söndag morgon. Des och jag sitter i vardagsrummet och lyssnar på varsin platta. Des diggar NJURMÄNNEN & jag sjunger med i ett mantra som låter från datorn. Des äter hallongröt och jag har gjort världens äckligaste misosoppa med massor av gurkmeja . Smakar för jävligt men jag tror att den är väldigt nyttig. Försöker neutralisera smaken av gurkmeja med en skopa röd chili. Till detta äter jag kikärtsbröd jag precis bakade i ugnen. Jättegott med en slev tahini på.

  Jag nyser och håller på. Satt för länge uppe på berget igår. Blev lite nedkyld. Sitter på toppen utanför huset varje kväll. Igår samtalade jag med primadonnan samtidigt som ja njöt av utsikten. Hon har gjort en joddellåt som hon vill att jag ska skriva en text till och Ollikainen ska arra. Sen berättade hon att hon hade sjungit upp joddellåten i radions lyssnartelefon och hälsat från cosmic ellington girls. Skönt att Junoff tar hand om managementet nu när jag har fullt upp på hemmafronten.

  Snacka just med papsen. För en månad sen struntade han i coronan. Men nu har han börjat sy munskydd, stilfulla munskydd, för att dryga ut pensionen.

  Sen hörde Markebro av sig, nu är alla låtar med SENIOR SLACKERS där Gbg Nonstops Stefan Falck frontar. Ollikainen, Des, Pontan, Markebro å jag kompar. Ebbot är med på ett par spår. Det är hans grymtningar som hörs på PUPPE.  Falck & jag skrev presstexten idag –

Här kommer en platta från nåra gamla losers som har slappat skönt i alla år. Alltid nära till mazarinflaket. Väl bekomme

 Har börjat tröttna på att kolla svts nyhetssändningar och olika youtubeklipp om coronan.  Brukar fira på kvällarna när sonen har somnat  med en hejvild blandning av nyheter från astrologer, örtmedicinare, Rapport & Aktuellt, 5G-teorier, biokemiskt vapen teorier. Man måste inte välja sida, man kan sluka allt. Och sen bli lack på allt.

  Drinken med 1 rågad tsk gurkmeja, generöst med chili & vanlig peppar, rejält med färsk vitlök, alger och miso va suverän. Mår topp. Hej hopp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...