Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans rödbetssallad

2020-05-08 av Primadonnan

Det brukade ju ha äpplen i förr men det tål inte jag.

Hackade inlagda rödbetor

hacka som ni vill

Hacka så mkt så att det blir 2 dl

havreyoghurt eller sojayoghurt

ett lagom mjukt krav-päron hackas

lägg 2 msk yoghurt och lite vegomajonnäs ovanpå rödbetorna och päronet

rör om så det blir en sallad

har man ingen vegomajonnäs, tar man en tsk senap

det blir bra det med.

Förr så hade jag vanlig yoghurt men nu är jag allergisk

detta är en vegosallad som passar alla magar

och används som tillbehör till vilken mat som helst

ELLER på en smörgås med ett SALLADSBLAD under

DÅ blir en riktig vegosmörgås.

I botten har jag VIOLIFE CREAMY OST med lite salt på

ett litet salladsblad

VITT, GRÖNT och ROSA

det blir en vacker sommarsmörgås

att ha skinka, tomat & ost är tråkigt

men detta är vackert sunt och gott

Är du inte vego kan du lägga på en liten skiva helgskiva.

Jag hade i frysen en bit av min GLÖGGSKINKA, den la jag på.

Det blev kanonbra.

Sen åt jag en likadan smörgås med TONFISK.

Det va också bra.

Sen JODDLADE jag vidare på balkongen.

Till detta drack jag min egen egenhändigt gjorda saft på mina handplockade vinbär.

En näve vinbär och en liter vatten, hälften av en honungsflaska.

Koka först upp bären, sila, knusa bären, ned i en annan bunke

lägg i en msk syltsocker

koka upp igen tills det börjar bubbla

i micron.

Låt svalna och häll upp i rena glasflaskor.

Efter en timme ställs det i kylen till nästa dag.

En läskande saft. Stoppa ett sugrör i som ni har snott på mcdonalds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...