Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Göteborg Non Stop ger Dagens Ros till Västtrafik

2020-07-04 av Magnus Sjöbleke
Magnus tyckte att vardagen fick färg igen när väskan kom till rätta.

Som medarbetare i Göteborg Non Stop hade jag en jobbig erfarenhet under den gångna veckan. Jag vill med anledning av hur bra det gick ge en ros till Göteborgs Spårvägar, särskilt riktat till Hittegods Göteborgs Spårvägar och den chaufför (eller städare) som hittade min ryggsäck med dator på sätet.

Jag hyr just nu ett rum i Göteborg, men arbetar i Varberg och bor i Halmstad.

Häromdagen hade jag min dator i en ryggsäck och satte mig på spårvagnen. På tåget mot Varberg kändes det som att något fattades. Jag var trött och jag hade glömt att något skulle finnas på min rygg. Min ryggsäck med dator fattades. Och dessutom en hårddisk med alla mina arbeten sedan flera år tillbaka. I datorn fanns bland annat materialet till ett pågående skissuppdrag för en skola i Halmstad.

Jag ringde Hittegods Göteborgs Spårvägar från Varbergs konsthall, där jag är konsthallsvärd. En vänlig kvinna svarade och förklarade att upphittade föremål kommer in dagen efter.

Den som hyr ut rummet i Göteborg har mediala gåvor och kände på sig att väskan skulle ligga kvar i hallen. Hemkommen från arbetet märkte jag dock att den inte fanns i lägenheten. Men i viss mån skulle det ändå visa sig att de inre synerna stämde. Ryggsäcken med datorn var utan min kännedom på väg mot säkerhet.

Någon ombord på 9:ans spårvagn hittade min kvarglömda dator i en väska och tog hand om den.  Men det visste jag ju inte i fredags morse när jag gick till Hittegods vid Hotellplatsen 4, intill Centralstationen.  Det var med stor ovisshet jag tog några steg in. Jag kände igen rösten från kvinnan som jag talat med dagen innan. Och strax överräckte hon en välbekant ryggsäck med dator!

Ryggsäcken verkade ha åkt runt med 9:ans spårvagn tills den hade hittats av en chaufför eller en städare. Väskan hade samma färg som sätet och kändes mjuk mot ryggen så folk trodde kanske att den var en del av sätet.

Så nu vill jag ge Dagens ros till alla Västtrafik som gav denna historia ett lyckligt slut.

Tack! Ni är bra.

Jag är jätteglad i dag. Ni bidrar till att göra Göteborg till vad det är!

Hälsningar till er från

Magnus Sjöbleke

Medarbetare i Göteborg Non Stop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.