Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Göteborg Non Stop ger Dagens Ros till Västtrafik

2020-07-04 av Magnus Sjöbleke
Magnus tyckte att vardagen fick färg igen när väskan kom till rätta.

Som medarbetare i Göteborg Non Stop hade jag en jobbig erfarenhet under den gångna veckan. Jag vill med anledning av hur bra det gick ge en ros till Göteborgs Spårvägar, särskilt riktat till Hittegods Göteborgs Spårvägar och den chaufför (eller städare) som hittade min ryggsäck med dator på sätet.

Jag hyr just nu ett rum i Göteborg, men arbetar i Varberg och bor i Halmstad.

Häromdagen hade jag min dator i en ryggsäck och satte mig på spårvagnen. På tåget mot Varberg kändes det som att något fattades. Jag var trött och jag hade glömt att något skulle finnas på min rygg. Min ryggsäck med dator fattades. Och dessutom en hårddisk med alla mina arbeten sedan flera år tillbaka. I datorn fanns bland annat materialet till ett pågående skissuppdrag för en skola i Halmstad.

Jag ringde Hittegods Göteborgs Spårvägar från Varbergs konsthall, där jag är konsthallsvärd. En vänlig kvinna svarade och förklarade att upphittade föremål kommer in dagen efter.

Den som hyr ut rummet i Göteborg har mediala gåvor och kände på sig att väskan skulle ligga kvar i hallen. Hemkommen från arbetet märkte jag dock att den inte fanns i lägenheten. Men i viss mån skulle det ändå visa sig att de inre synerna stämde. Ryggsäcken med datorn var utan min kännedom på väg mot säkerhet.

Någon ombord på 9:ans spårvagn hittade min kvarglömda dator i en väska och tog hand om den.  Men det visste jag ju inte i fredags morse när jag gick till Hittegods vid Hotellplatsen 4, intill Centralstationen.  Det var med stor ovisshet jag tog några steg in. Jag kände igen rösten från kvinnan som jag talat med dagen innan. Och strax överräckte hon en välbekant ryggsäck med dator!

Ryggsäcken verkade ha åkt runt med 9:ans spårvagn tills den hade hittats av en chaufför eller en städare. Väskan hade samma färg som sätet och kändes mjuk mot ryggen så folk trodde kanske att den var en del av sätet.

Så nu vill jag ge Dagens ros till alla Västtrafik som gav denna historia ett lyckligt slut.

Tack! Ni är bra.

Jag är jätteglad i dag. Ni bidrar till att göra Göteborg till vad det är!

Hälsningar till er från

Magnus Sjöbleke

Medarbetare i Göteborg Non Stop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...