Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Att flyga med & se var man hamnar

2020-07-07 av Chawki
Teckning: Linda Spåman

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer eller mindre inte spelar nån roll, tar de sista av kaffet jag kokade igår i en plastmugg, drar på brallor, t-shirt och rocken som mamma bar i Paris på 60-talet med hennes blonda lockar fallande över axlarna.  Den börjar falla isär i sömmarna men den e ändå snyggare än alla andra rockar.

  Sätter mig under ett träd på gården och sippar på kaffet och röker ciggen samtidigt som ja lyssnar på musik. Spotify funkar inte, har blivit nåt tjing med tekniken så lyssnar istället på inspelningar ja håller på med tillsammans med Ollikainen, Dyresjö, Torstensson & Öberg. SURREAL LOVERS. Jag funderar över ord, rader, körer.

  För en vecka sedan fick jag reda på att jag har cancer i livmodern. Att jag måste ta bort den. Jag har alltid vart lite sjåpigt lagd och vill helst inte skära bort mina kroppsdelar. En fåfänga som jag nu bearbetar. Under senaste veckan har jag haft kontakt med både läkare, sjuksköterskor och shamaner. Jag går två vägar. Försöker plocka det bästa från två världar. Kniven, morfinet, själen  & magiska droppar i en förfinad sammansmältning.

  Nån sa att bästa boten är att njuta av livet. Min första spontana tanke va att  det är att sitta uppe på berget och dricka kaffe och blossa. Nu kombinerar jag detta med allsköns anticancersvampar, svartkumminolja & vetegräs. Ena stunden tänker jag glada tankar, andra stunden är jag rädd.  Det va min ena syster som tjatade på mig att jag skulle undersöka mig eftersom jag hade blött i 9 månader utan att kolla upp det. Hon hade haft drömmar om att jag dog. Det är rörande att min syster fick de drömmarna och att hon orkade tjata på mig tills jag kom iväg till gynekologen i andningsmask och solbrillor. Jag är rätt envis även om jag håller på att förblöda.

  På det stora hela är ändå detta en baggis med tanke på hur världen ser ut nu och alla utmaningar vi är uppe i. Alla kommer få offra något vi har kärt, en livmoder, fysisk frihet, jobbet, nån vi älskar eller livet självt. Förluster som skapar möjlighet till snabb förändring. Varken vi vill eller inte. Bara att hänga med. ATT FLYGA MED & SE VAR MAN HAMNAR. Som ÖB sa. Lätt som en plätt.

  Jag ser molnen flyta runt på den blåa himlen. Solen lyser upp tegeltaken. Min son rör sig i sängen. Allt är stilla. Jag visualiserar ett leende inne i hela kroppen så som Shifu säger att man ska göra när man tränar taiji. Bara att hänga med, och helst med ett leende.

Kommentarer på Att flyga med & se var man hamnar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...