Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawki rapporterar från Sahlgrenska sjukhuset

2020-07-18 av Chawki
Bild: superfreakbaba

  Lördag kväll på Sahlgrenska sjukhuset. Lugnt på avdelningen. Kollar på Falsk identitet och dricker grönt te. Tidigare idag föll en av patienterna ur sin säng och en annan skrek att hon ville dö. Personalen är gullig. Jag får mina smärtstillande på utsatta tider och de kollar att jag är syresatt och blodtrycket. Idag var den veganska lunchen från Sahlgrenskas storkök inte färdiglagad. Potatisen, linserna och auberginen i moussakan var råa. Jag åt ändå eftersom jag var hungrig. Kryddningen var rätt ok. Grönt ekologiskt te kan man ta dygnet om. De står burkar med skorpor och småkakor framme också.

  Jag opererades i tisdags. Narkosläkaren lyckades inte lägga den planerade spinalbedövningen i ryggen. Efter att ha försökt med fyra nålstick gav han upp. Min rygg skyddade sig själv från spinalen med förkalkningar som uppstått efter år av reumatism. Operationen gick bra. De tog ut livmodern, äggledarna, lämnade kvar äggstockarna eftersom jag hade bett om det. De hittade ingen spridning.

  PÅ uppvaket insisterade jag på att bli fri från  katetern. De sa nej först men till slut gav de med sig. Jag var väldigt drogad och glad över att va av med  tumören. Sen förbyttes min glädje till  depp när läkaren sa att jag förmodligen ordineras cellgifter senare. Men vi får se och ta en sak i taget. Om jag blir tvungen att ta cellgifter så kommer jag kombinera dessa med levande föda, alltså färskt vetegräs, skott groddar och annat som förtar lite av cellgifternas hemska biverkningar. Men nu orkar jag inte tänka på det.

  Dagarna efter operation var jag väldigt illamående och hade inte lust för att äta. Nu är jag hungrig som vanligt igen. Jag gråter nästan dygnet om och är arg. Jag har konfronterats rätt mkt med känslor av djupt hat  de sista dagarna. Ungefär som en treåring som bara hatar urskillningslöst allt möjligt, speciellt mamma och pappa och syskon. Nån form av regression jag hamnat i. Och sen gråter jag igen.

  Då och då kommer de gulliga sjuksköterskorna in på rummet med piller eller en spruta. Jag tycker om allihop. En väldigt trevlig avdelning på hela taget, synd att man helst ska ha cancer för att få ligga här. Det va allt GBG NONSTOP red hade att rapportera från Sahlgrenska sjukhuset denna gång.

Kommentarer på Chawki rapporterar från Sahlgrenska sjukhuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.