Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawki rapporterar från Sahlgrenska sjukhuset

2020-07-18 av Chawki
Bild: superfreakbaba

  Lördag kväll på Sahlgrenska sjukhuset. Lugnt på avdelningen. Kollar på Falsk identitet och dricker grönt te. Tidigare idag föll en av patienterna ur sin säng och en annan skrek att hon ville dö. Personalen är gullig. Jag får mina smärtstillande på utsatta tider och de kollar att jag är syresatt och blodtrycket. Idag var den veganska lunchen från Sahlgrenskas storkök inte färdiglagad. Potatisen, linserna och auberginen i moussakan var råa. Jag åt ändå eftersom jag var hungrig. Kryddningen var rätt ok. Grönt ekologiskt te kan man ta dygnet om. De står burkar med skorpor och småkakor framme också.

  Jag opererades i tisdags. Narkosläkaren lyckades inte lägga den planerade spinalbedövningen i ryggen. Efter att ha försökt med fyra nålstick gav han upp. Min rygg skyddade sig själv från spinalen med förkalkningar som uppstått efter år av reumatism. Operationen gick bra. De tog ut livmodern, äggledarna, lämnade kvar äggstockarna eftersom jag hade bett om det. De hittade ingen spridning.

  PÅ uppvaket insisterade jag på att bli fri från  katetern. De sa nej först men till slut gav de med sig. Jag var väldigt drogad och glad över att va av med  tumören. Sen förbyttes min glädje till  depp när läkaren sa att jag förmodligen ordineras cellgifter senare. Men vi får se och ta en sak i taget. Om jag blir tvungen att ta cellgifter så kommer jag kombinera dessa med levande föda, alltså färskt vetegräs, skott groddar och annat som förtar lite av cellgifternas hemska biverkningar. Men nu orkar jag inte tänka på det.

  Dagarna efter operation var jag väldigt illamående och hade inte lust för att äta. Nu är jag hungrig som vanligt igen. Jag gråter nästan dygnet om och är arg. Jag har konfronterats rätt mkt med känslor av djupt hat  de sista dagarna. Ungefär som en treåring som bara hatar urskillningslöst allt möjligt, speciellt mamma och pappa och syskon. Nån form av regression jag hamnat i. Och sen gråter jag igen.

  Då och då kommer de gulliga sjuksköterskorna in på rummet med piller eller en spruta. Jag tycker om allihop. En väldigt trevlig avdelning på hela taget, synd att man helst ska ha cancer för att få ligga här. Det va allt GBG NONSTOP red hade att rapportera från Sahlgrenska sjukhuset denna gång.

Kommentarer på Chawki rapporterar från Sahlgrenska sjukhuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...