Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans gröt som man kan äta när man är snurrig i kolan

2020-07-25 av Primadonnan

En liten näve havregryn

En och en halv kopp vatten

Täck havregrynen med vatten, rör lite grann

Häll salt i

Rör med fingret

Hipp som happ

Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden)

Ta mikron på medium

Två minuter

Låt stå en stund så det stabiliserar sig

Nattljusoljan läggs på när gröten är färdig, den får ej värmas

Vegosmöret lägger man  i innan man kokar gröten i mikron

Bred på  lingonsylt eller hallonsylt

Vik den ena halvan över den andra

Då blir det lingongröt

Eller också rör man om alltihopa

Man kan hälla  KAFFE LATTE över gröten

Till gröten äter man en MACKA

Jag mosar en avokado

En platt rund havrerundel som Jack köpte till mig

Som har torkat i tolv timmar

Emedan idioterna på fabriken lägger den i plastpåse

I msk potatissallad

I msk Havregurtturkilainen ( en turkisk havregurt från Finland)

Svartpeppar

Citronpeppar

En halv tsk  salt

småhacka en vitlöksklyfta

kör avokado, havregurt, vitlök, kryddor, potatissalladen i en mixer

så blir det ett gott mos

lägg den på den torkade havremackan

den är KANON

om man har en RÖD PAPRIKA hemma kan man skära en lång remsa och lägga på

FÖR SYNS SKULL

Ätes på balkongen eller vid ett öppet fönster

Har ni inga fåglar som kvittrar utanför kan ni sätta på PRIMADONNANS medley på youtube.

Eller också lyssnar ni på NATTEN I PARIS på SPOTIFY

Och tänker att ni sitter under Eiffeltornet

Och käkar denna underbara macka med KAFFE LATTE- gröten till

En kommentar på Primadonnans gröt som man kan äta när man är snurrig i kolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...