Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans sensommarrecept. Kummel

2020-08-13 av Primadonnan

Kummel är Primadonnans favoritfisk. Röding är också väldigt gott.

En filé a 35 kr. ( kostar det på Tjörn och FESKEBRÖDERNA I FEMMAN som är Primadonnans fiskställe och de har trevlig personal).

File läggs i glasform.

Vegosmör eller margarin 4 klickar läggs på fisken.

Citronpeppar och salt efter behov.

In i micron på medium  2 min eller mediumlow 3 minuter

Så som man vill ha den – lös och mjuk eller hård.

ROM-sås, gjord på löjrom och majonnäs. Alla har sina recept.

Man kan ha både romsås och vitlökssås om man vill ha.

Till detta har man kokt potatis.

Junoff hade en strimma torskromkaviar i stortub på fisken i micron.

Men det är upp till var och en.

Kaviar just nu 30 kr FESKEBRÖDERNA. Det är skitbilligt.

Till varmrätten, middagen,  tages en  kall POMERANS ÖL.

Den som vill kan ha örtsmör på fisken innan den kallnar

OM man inte har vitlöks eller ROM-sås hemma.

PÅ kvällen ställes resterna in i kylskåpet.

 Om man ska bjuda på lunch nästa dag serveras den KALLA rätten.

 Passar bra med en väninna i trädgården när det är stekhett ute, under parasollen.

 Dryck är citronvatten eller citroncider.

Jag garanterar att detta är svingott.

Även Mannerström skulle nog tycka om detta.

Till den kalla lunchfisken har jag TÅNG-kaviar.

Jag brukar ta lite soygurt och blanda med tång-kaviar

Eller creme fraiche och tångkaviar

Om du är RIK ta löjrom med creme fraiche och LITE svartpeppar

Det är inte LÖJLIGT.

Du kan även göra denna fisken som en HUMMER

Då kokar man den 3 minuter på medium

Med saltat vatten

Häll först i salt, rör om, smaka av så det inte är för mkt eller för lite salt

Vattnet täcker fisken

Man lägger  i KRON-DILL

Sedan ska den kallna i köket och sen i kylen

Akta den för katten!

Den ätes med GARLIC SÅS och svart tång-kaviar

En klick av varje

Har du gott om pengar, köp den röda ryska för 34 kr

Kall cider till detta

Eller 3 apor, ett mousserande rödbrunt vin

En kommentar på Primadonnans sensommarrecept. Kummel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.