Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis sista krönika på ett tag om inte andan faller på ändå

2020-08-20 av Chawki
strip:superfreakbaba

Hej alla läsare som orkar följa mitt babbel här på GBG NONSTOP. Igår fick ja beskedet av onkologen att ja ska sättas på en hästkur cellgifter närmsta halvåret så jag har beslutat att ta time-out från GBG NONSTOP och istället ägna mig åt att försöka äta, vila, träna taiji när ja pallar. Min son Jim klagar på min oförutsägbarhet så det kan hända att ja stoppar in nån krönika vid tillfälle ändå.

  Sen har jag nåden att kunna ägna mig å mina tre gyllene band –  gamla goda SURREAL LOVERS med Ollikainen & co, COSMIC ELLINGTON GIRLS tillsammans med min intensiva dödsföraktande kollega Junoff och Audiokopter med Sebastian Öberg i spetsen, cellisten med den ödesmättade blicken. Vi gjorde vårt första gig i fredags på sjöbergen i solnedgången. Det va en sällsam  upplevelse. Ett magiskt tillstånd. Tonerna &  audiokoptern som snurrade  hypnotiskt framför den skymmande himlen.

  Dessutom så tycker gudinnan och poeten Jaskoviak att jag ska skriva en självbiografi med lätt hand. Så det ska jag försöka göra under den här cellgiftsperioden. Jag hoppas begränsningen ska ge mig fokus att göra en längre text. Jag levererar ju bara små slattar nu. Jag vet sedan tidigare att yttre begränsning ger möjlighet att hitta större frihet inom sig själv. Så även om ja gråter och är arg nu så har ja nån slags förtröstan i att jag slungas in i mig själv djupare än tidigare, vare sig jag vill eller inte.

 Jaha, nu vet ni detta!

  Jag hoppas att Magnus Sjöbleke, Johnny Larsson, Primadonnan & om de nu e nån annan som vill kasta in en text,  kommer hålla ställningarna utan mig  på GBG NONSTOP under denna perioden. OCH LEVE DE SKÖNA KONSTERNA, KÄRLEKEN & LIVET! Skit samma i resten. De är bara saker som dyker upp å jävlas för att påminna oss om att hålla fokus på det viktigaste, saligheten & glädjen.

Hejdå! Chawki

Ps. Vill tipsa om att GP har den goda smaken att publicera ett långt reportage i TVÅ DAGAR den 29 aug om Primadonnan. Hon va förtvivlad när hon ringde mig och berättade att journalisten varit hemma hos henne en halv dag och endast lyckats ställa tre frågor pga hennes oupphörliga svada. Jag är dock imponerad att han lyckades klämma in dessa tre frågor.

En kommentar på Chawkis sista krönika på ett tag om inte andan faller på ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...