Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan blir intervjuad för GP

2020-08-26 av Primadonnan

   Det kom hem en väldigt trevlig journalist till mig som hette Patrik. Han var här i fyra timmar och kanske våndades men han sa att han hade trevligt. Han fick titta på alla mina bilder i mitt foto-museum & jag berättade om hela mitt liv. Alla roliga anekdoter och alla dåliga. Jag berättade om alla artister och legender jag har träffat och jobbat med. Alla skivor jag har gjort och TV & filmer för olika länder. Jag berättade även om hur Östra Sjukhusets röntgen skadade mig och gjorde mig till en halv människa. Jag berättade om mina olyckor och min stroke. Men mest om roliga minnen, nya tag med Cosmic Ellington Girls och  skivan med Spotniks. Patrik fick aldrig chansen att ställa nån fråga, jag pratade hela tiden och glömde att han inte va Patrik utan en journalist.

  Vi satt i köket och jag bjöd på lite juice. Vi var runt i lägenheten. Vi satt lite på min balkong. Han tyckte att  min lägenhet såg okej ut,  tror jag. Efter fyra timmar var han tvungen att åka hem. Han kom tillbaka efter två veckor. Då åkte vi till en parkeringsplats här i närheten  och vi tog en promenad till Slättadamm och Sandros kafé. Patrik tog en våffla. Vi  satt i varsin snurrstol och gungstol och solen var skön och ängen var grön. Han började att intervjua mig  eftersom han aldrig fick chansen att göra det hemma hos mig. Vi satt där i två timmar och gonade oss i solen samtidigt. Vi fick lite skugga under en parasoll. Sen gick vi hem, var och en för sig.

   När fotografen kom tog vi foton i museet, balkongen och vardagsrummet. Det var den trevligaste journalisten och fotografen på många år sen Calle Balonka dog. Artikeln som de fixade kommer i GP:s helgtidning nu på lördag den 29 augusti, samma dag som det är  Sandros surströmmingsparty på Slättadamm. Det blir ingen allsång denna gången för när man sjunger flyger spotten tre meter över borden. Men jag eller nån annan kan stå bakom ett träd och joddla.

Medan ni väntar på GP-artikeln kan ni lyssna på COSMIC ELLINGTON GIRLS på Spotify.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...