Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Torsdagskrönika om en mkt märklig vecka

2020-09-03 av Chawki

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda och oförutsägbar på ett chockerande vis att ja känner att ja ska skriva  nåra ord ändå.

  I onsdags förra veckan blev ja inlagd på Sahlgrenska och påbörjade min första dos giftdropp.  Jag har knappt tatt en alvedon under mitt liv och nu fick ja kortison och gifter för en flodhäst. Under tre dagar höll det på. Mina sjuksystrar va gulliga och ja lärde känna nytt folk på canceravdelningen. Så de va lugnt. På fredagen eskorterade en av mina systrar mig hem eftersom ja va rätt lullig på mediciner. Vi cyklade på varsin hoj till Majorna. Jag visste att ja skulle må mkt dåligt nåra dar så för att försäkra mig om att min Christianiabike skulle stå säkert så låste jag fast den runt en stolpe inne på en gård som är låst efter 18 på vardagar och sen hela helgen.

 Under två dygn mådde ja illa och hade hemsk huvudvärk. Munnen smakade kemikalier. Jag kunde inte svara på sms. Jag tålde varken skärmen eller att lyssna på musik. Allt va för mkt. Det enda som gick att svälja utan att spy va gurka och misosoppa. Så höll det på i 2 dygn. Tredje dan ringde jag min lärare i tai ji – Xingxue-  och frågade om han kunde sätta nåra nålar på mig. – Inga problem, sa Xingxue. Han kom 9 på morronen hem till mig satte nålar på hand och fotlederna. Han sa att ja måste släppa allt gammalt nu och bara se framåt. Han tyckte att ja skulle äta ägg för att hålla mig stark.  Xingxue vet att jag är vegan. Jag frågade om de gick bra med fisk istället. Det tyckte han.

  Efter nålarna kände jag mig mkt bättre. Allt kortison jag hade ordinerats började bli kännbart och från att ha vart halvdöd kände jag mig istället manisk med kraftiga panikkänslor i bröstet. Jag bestämde mig för att cykla in till stan och kolla in peruker. Jag har nämligen rakat av allt mitt hår eftersom jag ändå kommer tappa det om ett par veckor, sa min kontaktsjuksköterska. Jag kommer väl inte använda peruk mer än till fest kanske, men ja har ju ändå fått en remiss av cancersköterskan.

  Så ja gick och skulle ta hojen, men den va väck. Ingen hoj. Stulen. Efter tre år i daglig tjänst. Jag beslutade på en sekund att inte lägga nån ilska i detta utan att ta förlusten så rationellt som möjligt eftersom jag redan va så svag och nu också halvmanisk på kortison. Jag ringde förstås och polisanmälde det hela. Sen råkade min syster va precis i närheten så hon skjutsade mig en bit in till stan mot perukmakaren. Jag satt på hennes sadel som en liten unge och syrran cyklade stående på pedalerna.

 Det va stängt hos perukmakaren så ja gick hem igen.

  Senare på dan tänkte ja kunde efterlysa den stulna cykeln i Facebookgruppen Vad händer i Majorna. Så jag skrev nåra rader där. Typ – har ni sett min cykel? Stulen, svart.

  Nåra bad mig att lägga upp foton så jag la in ett foto på min pojke när han sitter i cykeln och ett foto på mig och min pojke på cykeln. Nån föreslog att det skulle startas en insamling. Jag kände mig väldigt rörd över att folk verkade bry sig så mkt och engagerade sig så. Samtidigt va ja fortfarande yr, matt och groggy efter kuren ja står på.

 Plötsligt så delade alla mitt inlägg och alla va upprörda. Min pojkes utsatthet och skörhet, att han ej kan gå, att cykeln har en central viktig roll i vårat liv, ger oss snabbhet och lätthet. Att cykelstölderna har eskalerat nåt enormt i Majorna och Göteborg. Folk är förbannade och har fått nog och delade och delade. Och lilla jag ,  fortfarande på sniskan av kortison är helt i chock över engagemanget, viljan att hjälpa min pojke och mig som plötsligt möter, människor jag ej känner och människor jag känner. Lilla ja. All denna kärlek. Att ni gillar Desmond, det kan ja fatta, men lilla ja..

  GP hör av sig, Göteborg Direkt hör av sig. De vill skriva om den sorgliga cykelstölden och om den rörande insamlingen som Majornaborna ordnat.

  Nu är det torsdag morgon. Och jag har förstått att ni har samlat ihop till en ny cykel till Desmond och mig. Jag är tårögd. Vet inte hur jag ska kunna tacka er alla. Jag får hitta på nåt roligt så småningom. Jag är ju ändå arrangör och ja ska tamejtusan hitta på nåt riktigt skoj för er alla när ja kommer på fötter igen och tagit mig igenom min giftprövning.

 Till dess ALL MIN KÄRLEK till er. Ta hand om er. Ta hand om varann. Cykla lugnt. Och tusen tusen tusen tack å min och givetvis min pojke Desmonds vägnar. Vi är oerhört glada, överraskade, omtumlade, chockade, detta va verkligen det sista jag skulle kunna fantisera ihop, ändå har ja rätt bra fantasi :))

Hälsning lilla ja/ Chawki

En kommentar på Torsdagskrönika om en mkt märklig vecka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...