Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis nyårskrönika

2020-12-31 av Chawki

  Min hyresvärd råkade ringa mig av misstag idag. Det va bra eftersom han skällde på mig sist i luren och sa att min sons assistenter har förstört torktumlaren efter att ha tumlat kuddar i den två gånger. Den 8 januari kommer en tekniker och undersöker tumlaren,  då får vi se om min hyresvärd har rätt eller fel. Det kändes fint att få ett avslappnat nyårssamtal med min hyresvärd efter det trista tjafset. Mjuka upp vår relation lite timmarna innan nyårsslaget.

  Sen har donnan ringt tre gånger idag. Vi pratar bl a om att LINUS KUHLIN håller på med en biografi om henne. Kuhlin har tidigare skrivit en bok om Cortex bl a. Sen tycker hon att ja borde skaffa en platt-TV. Jag säger att det blir inget med det. Om ja får pengar över ska ja köpa tyska svampar för dem, inget annat. Sen snackade vi lite om JIMI HENDRIX. Donnan träffade honom nåra gånger och många har under åren undrat om de hade sex eller inte. Det är en hemlighet som kommer följa Donnan i graven. Personligen så tror ja inte att de kan ha vart nån särskild kemi dem emellan. Men man kan ha fel.

  Jag har fått lite olika förslag på saker att göra under kvällen. Pappa ville bjuda på bondbönor med vitlök, citron och tahini. En fattigmans lyxrätt. Estrella ville bjuda på torskrygg, konsert i vardagsrummet och ett eget rum att sova i. Michele sa att ja kunde komma till henne och trumma in det nya året. Pamela erbjöd ett lantligt nyår. Jag tackar förmodligen nej till allt och är helt ensam. Tända nåra ljus, kolla på nån bra film, spela lite på synten och min coola DUB SIREN. Sen ska jag göra dagens cardio-träning.  Man tränar 7 minuter. Gör olika hopp. Jag brukar följa en muskulös kille på youtube. Först är det hopp, sen är det armhävningar, sen är det böjda ben. Efter cardio-träningen så tar jag lite sånglektioner för en annan kille på youtube med pudelfrissa och bruna snälla ögon eller en amerikansk energisk fyllig kvinna med högt tempo. Sen sätter jag på en mantra-meditation på youtube som är tio minuter lång, blundar och mantrar med.

  Jag har planerat min nyårsmiddag. Marinerar lite fisk i vitlök, olivolja, och en specialkryddblandning. Sen panerar jag filén i kikärtsmjöl som ja blandat ned persilja i och kanske lite dill. Jag kör slappe-varianten med frysta ekologiska pomme frites till och vegansk majonnäs som jag fixar till lite extra. En  lyxig slacker måltid, helt enkelt. Happy and alone!

  Kan väl räkna med att Donnan ringer igen nåra gånger. Får slänga iväg nyårs-sms till familjen och goda vänner.

  2020 har vart ett intressant år. Ett år som skapat helt nya situationer som man inte vart med om tidigare. Man känner sig som en ny människa. Ett virus som rörde om i grytan. Å nästa år  får vi kanske lära oss  att koka soppa på en spik.  Ett virus har tvingat oss ned å knä, att bli ödmjuka igen.  Vi har inte minsta kontroll längre även om vi gör allt för att få tillbaka den genom vaccin tex. Nu får vi dansa allihop, nya danssteg som vi aldrig tagit förut.  Lika bra att tänka att det aldrig kommer bli som förr igen, bara släppa det helt och hållet. Vi är alla lika förlorade och födda in i en helt ny värld!

HAPPY NEW YEAR! SHAKE IT!

Ps. Nästa år kommer SURREAL LOVERS nya platta. Den kommer bli grym!

Kommentarer på Chawkis nyårskrönika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...