Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis nyårskrönika

2020-12-31 av Chawki

  Min hyresvärd råkade ringa mig av misstag idag. Det va bra eftersom han skällde på mig sist i luren och sa att min sons assistenter har förstört torktumlaren efter att ha tumlat kuddar i den två gånger. Den 8 januari kommer en tekniker och undersöker tumlaren,  då får vi se om min hyresvärd har rätt eller fel. Det kändes fint att få ett avslappnat nyårssamtal med min hyresvärd efter det trista tjafset. Mjuka upp vår relation lite timmarna innan nyårsslaget.

  Sen har donnan ringt tre gånger idag. Vi pratar bl a om att LINUS KUHLIN håller på med en biografi om henne. Kuhlin har tidigare skrivit en bok om Cortex bl a. Sen tycker hon att ja borde skaffa en platt-TV. Jag säger att det blir inget med det. Om ja får pengar över ska ja köpa tyska svampar för dem, inget annat. Sen snackade vi lite om JIMI HENDRIX. Donnan träffade honom nåra gånger och många har under åren undrat om de hade sex eller inte. Det är en hemlighet som kommer följa Donnan i graven. Personligen så tror ja inte att de kan ha vart nån särskild kemi dem emellan. Men man kan ha fel.

  Jag har fått lite olika förslag på saker att göra under kvällen. Pappa ville bjuda på bondbönor med vitlök, citron och tahini. En fattigmans lyxrätt. Estrella ville bjuda på torskrygg, konsert i vardagsrummet och ett eget rum att sova i. Michele sa att ja kunde komma till henne och trumma in det nya året. Pamela erbjöd ett lantligt nyår. Jag tackar förmodligen nej till allt och är helt ensam. Tända nåra ljus, kolla på nån bra film, spela lite på synten och min coola DUB SIREN. Sen ska jag göra dagens cardio-träning.  Man tränar 7 minuter. Gör olika hopp. Jag brukar följa en muskulös kille på youtube. Först är det hopp, sen är det armhävningar, sen är det böjda ben. Efter cardio-träningen så tar jag lite sånglektioner för en annan kille på youtube med pudelfrissa och bruna snälla ögon eller en amerikansk energisk fyllig kvinna med högt tempo. Sen sätter jag på en mantra-meditation på youtube som är tio minuter lång, blundar och mantrar med.

  Jag har planerat min nyårsmiddag. Marinerar lite fisk i vitlök, olivolja, och en specialkryddblandning. Sen panerar jag filén i kikärtsmjöl som ja blandat ned persilja i och kanske lite dill. Jag kör slappe-varianten med frysta ekologiska pomme frites till och vegansk majonnäs som jag fixar till lite extra. En  lyxig slacker måltid, helt enkelt. Happy and alone!

  Kan väl räkna med att Donnan ringer igen nåra gånger. Får slänga iväg nyårs-sms till familjen och goda vänner.

  2020 har vart ett intressant år. Ett år som skapat helt nya situationer som man inte vart med om tidigare. Man känner sig som en ny människa. Ett virus som rörde om i grytan. Å nästa år  får vi kanske lära oss  att koka soppa på en spik.  Ett virus har tvingat oss ned å knä, att bli ödmjuka igen.  Vi har inte minsta kontroll längre även om vi gör allt för att få tillbaka den genom vaccin tex. Nu får vi dansa allihop, nya danssteg som vi aldrig tagit förut.  Lika bra att tänka att det aldrig kommer bli som förr igen, bara släppa det helt och hållet. Vi är alla lika förlorade och födda in i en helt ny värld!

HAPPY NEW YEAR! SHAKE IT!

Ps. Nästa år kommer SURREAL LOVERS nya platta. Den kommer bli grym!

Kommentarer på Chawkis nyårskrönika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.