Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawki rapporterar från cancerkliniken avd. 69

2021-01-12 av Chawki

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse. Denna gång tog ja med en liten synt också, jag filar på nåra nya melodier och jag skriver inte noter så jag behöver spela varje dag för att inte glömma bort va ja håller på med.

   På sjukan är alla trevliga som vanligt, jag fick eget rum vilket ja uppskattar oerhört. Det är bara den kvinnliga läkaren som kör besserwisser-stil och använder stela härskartekniker som ger mig krupp. Hon är rätt söt egentligen med hennes ansikte är helt uttryckslös och hon rör sig och talar mekaniskt som en robot. Hon har anammat den gamla skolan men är grön i mina ögon. Hon har förstått att jag har en förkärlek för alternativa preparat. – Har du tagit de indiska örterna igen?, frågar hon med skepsis. Nej, inte denna gången, jag har testat lite annat tex bitterämnen för magen. -Vad är det?, undrar hon. -Bitterämnen är bra för matsmältningen, upplyser jag om.  Hon påtalar  att jag ska undvika alternativa grejer under cellgiftsbehandlingen och jag påtalar i min tur att det hade visat sig för länge sedan om de inte hade varit kompatibla med cytostatikan. Jag känner att hon använder all sin avsaknad av pondus för att sätta mig på plats. Det har hon inget för. Sen trycker hon jättehårt på min mage med sina iskalla desinficerade små klor och frågar – Gör det ont? – Nej, men dina händer är obehagligt kalla.

   Jag fick vänta två veckor extra denna gång på cellgifterna eftersom de va kö till 69:an pga. Corona. Vissa sköterskor får ta hand om Corona patienter istället och många blir lite sjuka nu och får stanna hemma för det. Försiktigheten bland personal om de har nån form av symptom är stor,  det kan eventuellt vara Corona, vilket det ofta inte är men det kan man ju omöjligt veta.

   Jag bäddar sjukhussängen med mina rosa lakan och lägger den blommiga kudden på plats. Snackar med en sköterska om Corona, vilka som blir sjuka och vilka som lyckas hålla sig friska. Indierna i slummen tex som klarat sig utmärkt pga. bra kost (gurkmeja, ingefära och inte massa socker) och att de är vana vid alla möjliga bakterier. De fattigas revansch. Äntligen får de lite lycka och medvind!

  Min rumsgranne och jag har bara draperier mellan oss. I natt hostade hon och ropade ynkliga men tydliga HALLÅÅÅÅ mellan 23.00 -7.30. Sköterskorna sprang ut och in på hennes rum. Crescendot va strax efter sju då elen gick under 5 minuter på avdelningen. ( om resten av Sahlgrenska drabbades vet jag inget om). – HALLÅÅÅÅ , VAD E DE SOM HÄNDER!!! Kort sagt, ja fick ingen sömn. Så på morronkvisten drog ja igång platt-TV:n på högsta volym för att hämnas och efter det min träning på Youtube på högsta volym. Jag hoppade runt framför dataskärmen när en sköterska kom in och undrade om ja kunde sänka eftersom ljudet störde min granne.  Jag valde då att glutta in till fröken och föreslå:  – Om jag får sova i natt så får du sova nu på dan.

  Nu har det löst sig så att hon får ett eget rum med dörr att stänga till senare idag. Jag hade önskat att jag fick det rummet och den dörren.

  Två dar återstår på canceravdelningen. Blåa och röda giftvätskor. Ska fortsätta kolla igenom nåra gamla avsnitt av Solsidan, ligga och skratta högt  för mig själv åt Freddan och Ove med tekopp och min rödbetsallad i räckhåll. Jag har torrborsten med så att jag kan torrborsta mig när ja inte dricker te. Jag tog med lavendelolja också så att jag kan massera in mina armar, bysten, magen och fötterna när jag är trött på att torrborsta.  
 

   GBG NONSTOP RED önskar sina läsare en trevlig dag i det vintersoliga GBG. Själv ska ja ta en te ute i fikarummet och va lite social om det finns nån pigg firre på avdelningen att språkas med. Det brukar va glest med det eftersom de flesta ligger förgiftade och drogade på sina rum och gör en handrörelse på sin höjd för att trycka in alarmknappen då giftapparaten börjar pipa av ena eller andra anledningen.

Ovanstående text är författarens egna uppfattning av verkligheten och gör inga anspråk på att va källkritisk.

Kommentarer på Chawki rapporterar från cancerkliniken avd. 69

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.