Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Der Mussolini

2021-08-16 av Chawki
Still ur Kubiak-movie

Jag måste erkänna att jag är rätt less på det mesta just nu. Nyheter om Corona, om krig, vädret, alla som tycker si och tycker så. Man blir manglad av alltihop så man knappt vet va man heter.


  Fastnade för en tråd på fb om den bästa syntmusiken när man har sex. Orkade bara slarvläsa igenom alla förslag men noterade att D.A.F är mkt populära i såna syften. Jag lyssnade på den gamla dängan om Mussolini, Hitler och Jesus. Kanske är det så att såna kraftfulla arketyper behövs för att ge vår inre extas en skjuts. ( Utöver den avgörande militanta höga pulsen i syntslingan och trummorna ) Tyskt hederligt djuriskt knull. Arketyper vi alla bär inom oss. Förgöraren förstöraren, förlåtaren, kärleksmästaren, den korsfäste. Alla är dominanta på olika sätt. Beslutsamma erövrare och förförare. Förutom då den korsfäste som inte kan röra sig alls, det undergivna inslaget.


  En väninna sa till mig igår att evolutionen alltid är smärtsam. Det var det bästa jag hört på länge. Och just nu kan ingen undgå smärtan. Den hör till. Smärta är inte av ondo den gör bara ont. Evolutionen är tydlig nu. Och i den framträder alla arketyper med sina specialiteter och ofta är de patetiska och pinsamma. Och alla lever de inom oss. Bara att götta sig som vanligt i sammelsuriet, gråta, må dåligt, vara rädd, vara ömklig, vara hemsk. Men en dag lättar det. Eller? Jag låtsas det iallafall, det underlättar processen.


  Jag är ledsen att krönikan inte kunde bli intressantare, mer begriplig och mer upplyftande än såhär.


 Tack för tipset D.A.F! En aspekt av sex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...