Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Der Mussolini

2021-08-16 av Chawki
Still ur Kubiak-movie

Jag måste erkänna att jag är rätt less på det mesta just nu. Nyheter om Corona, om krig, vädret, alla som tycker si och tycker så. Man blir manglad av alltihop så man knappt vet va man heter.


  Fastnade för en tråd på fb om den bästa syntmusiken när man har sex. Orkade bara slarvläsa igenom alla förslag men noterade att D.A.F är mkt populära i såna syften. Jag lyssnade på den gamla dängan om Mussolini, Hitler och Jesus. Kanske är det så att såna kraftfulla arketyper behövs för att ge vår inre extas en skjuts. ( Utöver den avgörande militanta höga pulsen i syntslingan och trummorna ) Tyskt hederligt djuriskt knull. Arketyper vi alla bär inom oss. Förgöraren förstöraren, förlåtaren, kärleksmästaren, den korsfäste. Alla är dominanta på olika sätt. Beslutsamma erövrare och förförare. Förutom då den korsfäste som inte kan röra sig alls, det undergivna inslaget.


  En väninna sa till mig igår att evolutionen alltid är smärtsam. Det var det bästa jag hört på länge. Och just nu kan ingen undgå smärtan. Den hör till. Smärta är inte av ondo den gör bara ont. Evolutionen är tydlig nu. Och i den framträder alla arketyper med sina specialiteter och ofta är de patetiska och pinsamma. Och alla lever de inom oss. Bara att götta sig som vanligt i sammelsuriet, gråta, må dåligt, vara rädd, vara ömklig, vara hemsk. Men en dag lättar det. Eller? Jag låtsas det iallafall, det underlättar processen.


  Jag är ledsen att krönikan inte kunde bli intressantare, mer begriplig och mer upplyftande än såhär.


 Tack för tipset D.A.F! En aspekt av sex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.