Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan & Charlie Watts

2021-08-27 av Primadonnan

Man saknar Charlie Watts och hans trumspel. Han var i grund och botten en jazztrummis. Han var den enda i Stones som var lugn och sansad.◦  När Stones var här för ett antal år sedan på Sheraton hotel ropade en av killarna på mig – Margreth Lee. Jag vet inte om det va Ronnie Wood eller roadmanagern. De såg likadana ut på långt håll. Då tittade Charlie Watts ut från ett närliggande rum bredvid baren, där han satt och åt tillsammans med nån annan medlem i Rolling Stones. Han gillade The Spotnicks och frågade om Mr Wineberg i Spotnicks. – Can you tell him to come over?◦  Jag ringde Bosse. Efter tio minuter var han på Sheraton. Jag presenterade dem för varann och lämnade dem ensamma åt sitt öde. Istället för att störa dem. Jag satte mig i baren, tog en cola och snackade med bartendern ( min grannes brorsa). Detta har jag ångrat senare. Jag hade gärna pratat om amerikanska trummisar och Duke Ellington med Charlie Watts. Winberg va jätteglad att jag hade fixat detta. Det va stort, tyckte han. Tänk att lilla jag lyckades fixa en sån grej. Man va om sig och kring sig på den tiden. Sen gick vi hem till Bosse, han bjöd på en drink. Så va sagan slut.◦

 Jag tycker att Charlie va en bra trummis. En anständig musiker som skilde sig från alla andra i Stones. Påtända, på den tiden. ( Jagger va iofs en gentleman mot mig i London).

Texten ovan är ej källkritisk utan skribentens egna uppfattning av verkligheten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.