Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hålligång med LADY BANANA! Recension av Primadonnan

2021-10-10 av Primadonnan
Primadonnan & Lady Banana

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var ju för hög volym. Man fick ha öronproppar. Men vilka duktiga killar, även jag skulle kunna sjunga med ett sånt gäng och föra oljud! Det bästa med den showen, var THE END. Man fick vila öronen en stund.

Sen kom LADY BANANA med den fantastiska Pontus Westman på sång och gitarr. Pontus sjöng bra och hade pondus som ingen annan. En riktig hårdrockssångare och gitarrist. Han hade VOICEN och artisteriet! Säker och generös. Men i mitt tycke kunde han ha lite mer reverb i sångmicken, men de hade ej nån tekniker. De va bra ändå och de gav järnet hela tiden. Trummisen Jens Nilsson, en snäll och go kille, va häftig då han stod upp och trummade och gav järnet, han med. Gitarristen nr 2 Magnus Andersson som var ny för kvällen, han var också bra. Det saknades dock en basist. Det tyckte även managern Jessica från Växjö. De lirade skjortan av oss och sig själva och det va fullt ös. Men som sagt, jag satt längst fram i en fåtölj vid scenkanten med öronproppar, för att SE dem. Jag blev nostalgisk då jag tänkte på QUE CLUB. När jag gick längst bak och lyssnade, då lät det mkt bättre, då kunde jag verkligen HÖRA dem. Men de här killarna ska va på Pustervik och spela för 600 pers.

Det va samma stämning som det va -67 på klubbarna i stan. Alla dansade och höll igång och stod längst fram. Särskilt sångerskan Josefin och aktrisen Michele Collins drog järnet och var riktiga go-go brudar på golvet. Golvet gungade med. Folket var med. Det var packat på Bengans Kafé Fyren. Man kände igen många som var där bl a Jesper, en av Gbgs bästa gitarrister som satt bredvid Gbg nonstops chefredaktör Chawki och diggade.

Det har ju vart ganska tyst på Bengans ett och ett halvt år pga pandemin. Men nu va det hålligång i skogen med glada människor i olika åldrar. Jag va nog tyvärr äldst men kände mig som 30! Ja, det va en lyckad kväll för mig i en och en halv timme. Nöjd och glad efter detta tog jag färdtjänst hem. Jag var trött innan jag kom dit men nu var jag piggare och smällde upp en hård macka med vanlig kaviar, tångkaviar, sardiner i olja, rysk kaviar och salladslök. En macka som jag gillade men inte magen. Jag var så glad efter konserten att jag tog två mackor. Man får äta upp sig när man gått från 65 kilo till 53. Jag satt och tänkte på att jag har det roligt, går på konserter och får sjunga, man lever bara en gång.

Kommentarer på Hålligång med LADY BANANA! Recension av Primadonnan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.