Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hålligång med LADY BANANA! Recension av Primadonnan

2021-10-10 av Primadonnan
Primadonnan & Lady Banana

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var ju för hög volym. Man fick ha öronproppar. Men vilka duktiga killar, även jag skulle kunna sjunga med ett sånt gäng och föra oljud! Det bästa med den showen, var THE END. Man fick vila öronen en stund.

Sen kom LADY BANANA med den fantastiska Pontus Westman på sång och gitarr. Pontus sjöng bra och hade pondus som ingen annan. En riktig hårdrockssångare och gitarrist. Han hade VOICEN och artisteriet! Säker och generös. Men i mitt tycke kunde han ha lite mer reverb i sångmicken, men de hade ej nån tekniker. De va bra ändå och de gav järnet hela tiden. Trummisen Jens Nilsson, en snäll och go kille, va häftig då han stod upp och trummade och gav järnet, han med. Gitarristen nr 2 Magnus Andersson som var ny för kvällen, han var också bra. Det saknades dock en basist. Det tyckte även managern Jessica från Växjö. De lirade skjortan av oss och sig själva och det va fullt ös. Men som sagt, jag satt längst fram i en fåtölj vid scenkanten med öronproppar, för att SE dem. Jag blev nostalgisk då jag tänkte på QUE CLUB. När jag gick längst bak och lyssnade, då lät det mkt bättre, då kunde jag verkligen HÖRA dem. Men de här killarna ska va på Pustervik och spela för 600 pers.

Det va samma stämning som det va -67 på klubbarna i stan. Alla dansade och höll igång och stod längst fram. Särskilt sångerskan Josefin och aktrisen Michele Collins drog järnet och var riktiga go-go brudar på golvet. Golvet gungade med. Folket var med. Det var packat på Bengans Kafé Fyren. Man kände igen många som var där bl a Jesper, en av Gbgs bästa gitarrister som satt bredvid Gbg nonstops chefredaktör Chawki och diggade.

Det har ju vart ganska tyst på Bengans ett och ett halvt år pga pandemin. Men nu va det hålligång i skogen med glada människor i olika åldrar. Jag va nog tyvärr äldst men kände mig som 30! Ja, det va en lyckad kväll för mig i en och en halv timme. Nöjd och glad efter detta tog jag färdtjänst hem. Jag var trött innan jag kom dit men nu var jag piggare och smällde upp en hård macka med vanlig kaviar, tångkaviar, sardiner i olja, rysk kaviar och salladslök. En macka som jag gillade men inte magen. Jag var så glad efter konserten att jag tog två mackor. Man får äta upp sig när man gått från 65 kilo till 53. Jag satt och tänkte på att jag har det roligt, går på konserter och får sjunga, man lever bara en gång.

Kommentarer på Hålligång med LADY BANANA! Recension av Primadonnan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...