Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis sega måndagskrönika april 2022

2022-04-11 av Chawki

Igår tog ja en espresso på Fyrens Ölkafe i solgasset, hade Junoff i luren som skrek och skränade om RYSSLAND och UKRAINA och atomvapen och KINA. Jag bad henne att sluta skrika eftersom jag ville njuta av min espresso. Då sänkte hon tonen och sa med mörk beslöjad röst. – Det är mitt ryska temperament. Jag fortsatte sippa på espresson och hälsade på förbipasserande flanörer, kändisar, halvkändisar, unga och gamla, män med ålderskris och såna utan ålderskris. Den befriande kravlösa, espressostunden är en av dagens höjdpunkter.

Gbg Nonstop red har förfallit helt i slapphet de senaste åren och knappt skrivit någonting på sin egna publikation Gbg nonstop, utan har istället recenserat musik på kulturtidningen Opulens. En lättsam, trevlig uppgift. Skriver om Ollikainen, Junoff, Ivarsson, Pond och nu på fredag tänker jag skriva om LYNKS som ja lyssnar och dansar till varje dag. Queermusik som passar till whaaking. Det är dans som gäller 2022. Röra på kroppen, inte tänka. Jag säger – kiss my ass faschista idiota, och på det tar man en espresso och whaakar. Vill man prata om krig så kan man ringa Junoff. Tänkte skriva en krönika i veckan igen på Nonstop, än ligger vi inte i graven. Man skulle kunna tro det men vi fintar folket och kommer tillbaka när vi minst anar det. Jag gjorde en härlig spelning med Surreal Lovers på Bubblan och DIORMANNEN projicerade den 11 mars. Så vi dyker upp lite här och där. Nästa gång är det på fyrens ölkafé då Junoff fyller 80 den 22 maj. Kommer skriva mer om detta längre fram. Till dess, ta en espresso, njut av livet, molnen, solen, er adhd eller add, njut och va lyckliga. Livets höjdpunkt är en varm blick och ett befriat skratt.

Hej hopp /Chawki

En kommentar på Chawkis sega måndagskrönika april 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.