Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Skall följa rytmen av en annans trumma III

2010-01-11 av ozelot

Vernissaget i lördags söp vi bort tyvärr men utställningen på Macforum finns kvar att beskåda i nedre plan.


Skall följa rytmen genom en annans trumma, en annans rytm skall bredvid mig vandra.
– en utställning i fyra fristående akter curerad av konstnärerna Patrik Bengtsson och Katarina Nitsch

Välkomna till vernissage för Akt III
Lördagen den 9 januari kl 15.00 –19.00
Macforums nedre plan, Östra hamngatan 16, Göteborg
Konstnärer i Akt III: Karlotta Blöndal, Fredric Gunve & Pascal Prosek, Katrine Persson och Imri Sandström.

Från kl 22: iDEAL recordings och Dj Sönke från Odd Number tolkar brevet på nattklubbsbåten Styrbord Babord vid Kungsportsplatsen.

Under tre månader förvandlas Macforums nedre plan i centrala Göteborg till en konsthall. Utställningens curatorer Patrik Bengtsson och Katarina Nitsch har bjudit in tolv konstnärer att tolka brevet. Den konstnärliga processen tog sin början i ett förmedlande av detta brev från utställningens curatorer till de inbjudna konstnärerna. Konstnärerna har omvandlat det skrivna ordet till fysiska verk som presenteras i fyra akter. Resultatet är en utställning under förändring. Missade du föregående akter kan du med hjälp av Boken som finns i utställningslokalen ta del av det som hittills har hänt.

Patrik Bengtsson och Katarina Nitsch är utbildade vid Konsthögskolan Valand i Göteborg. De är båda verksamma som konstnärer och arbetar i en likaväl konceptuell och kritisk som romantisk tradition. Utställningen på Macforum är deras första i rollen som curatorer. Under tre månader öppnar de tillsammans med Macforum ett nytt konstrum i Göteborg. Där visas nu den fullständigt irrationella, motsägelsefulla, bångstyriga och långsamma konsten.

Fredrik Svensk i Aftonhoran
Alltid lika sylvass i sin kritik! Like!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...