Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Anna von Hausswolff. Fredag 5 februari 2010 e. Kr.

2010-02-05 av ozelot

Det här med pressmeddelanden är ibland ett lite lustigt fenomen. Ett pressmeddelande är ju precis vad det heter – nämligen ett meddelande till pressen – från en avsändare som naturligtvis vill ha just det.

För så är det ju, har en artist släppt en skiva t.ex eller skall ut på turné så måste ju såklart någon tala om det för folk, så att ”kunden” i slutändan förhoppningsvis går och köper skivan eller konsertbiljetten.
Alla skall ha mat på bordet helt enkelt.

Ett pressmeddelande, i alla fall den här ”branschen”, innehåller ofta mer information än bara när-var-hur, skivnamn och priser etc.
Ofta innehåller de en lite lustig anekdot, en presentation av artisten inte sällan med lite humoristisk udd, samt en bild som är fri att sprida.

De är skrivna för att en redaktör eller journalist skall kunna bygga en notis på det helt krasst – eller att som i en hel del fall faktiskt klippa dem rakt av.
För har man väl läst en pressrelease är det rätt lustigt att kolla runt på nätet och i tidningar efteråt, påfallande ofta är artiklarna uppbyggda på samma sätt som nyhetsbreven, med samma punchlines om än lite pliktskyldigt omkastade.
De kan beskrivas som lite av mediebranchens take-away.

Nu låter jag kanske syrlig och kritisk vilket faktiskt inte riktigt är min mening. Det är så det är helt enkelt, positivt om man ser på det som en källa av många och negativt om man bara är lat (av tidspress t.ex) och köper det rakt av.
Jag läser alla våra nyhetsbrev och vårdar en del av dem som älsklingar, även om man naturligtvis inte kan göra något på allt.

En sak som man faktiskt kan göra något av är Anna von Hausswolff.
Anna von Hausswolff är en göteborgsbaserad artist som de flesta säkert redan hört talas om, ända sedan hon fick Annedalskyrkans fundament att vibrera som en stämgaffel under en spelning på WayOutWest i fjol.

Anna är en liten blond tjej som till vardags läser till arkitekt på Chalmers men när hon kommer i närheten av ett piano och öppnar munnen får en att tro att man just satt örat till en tusen år gammal ek som besjälats med talförmåga, frammanar bilder av nattliga dryckessamkväm, framstormande vikingatåg och jungfrur som blivit havande genom gudomligt ingripande. Anna är ingen modern artist. Hon är fullständigt uråldrig, men kanske därför väldigt väldigt aktuell.

Anna spelar i festivaltältet ikväll klockan 21 och om du har någon självbevarelsedrift ser du till att vara där. Och just det ja – Anna släpper idag samtidigt den uråldriga EP:n ”Track of Time”.
Släppet sker på det kompromisslösa lilla skivbolaget Kning disk i en upplaga 499 handgjorda exemplar som alla skulle kunna passera som grafiska konstverk. Som en ren bonus alltså.

Jag mejlade tre stycken kortfrågor till Anna i samband med releasen men har ännu inte fått något svar. Hon kanske inte har hemdator eller något, vad vet jag. Hon kanske inte gillar larviga frågor.

Men om jag tar mod till mig i kväll kanske jag stegar fram till henne med fusklapp och darrande läpp.


www.myspace.com/vonhausswolff

Anna von Hausswolff
Festivaltältet
Fredag 5 februari kl 21:00

Ny EP: Track of Time

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...