Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer

2010-03-29 av ozelot

Cheers
Bilden från Cheers hemsida

Landskamp står för dörren och för er till äventyrs inte har TV eller befinner er på Råsunda men ändå kan tänka er att uppleva det hela rekommenderas att se den på lokal. För er bekvämlighet har Göteborg nonstop därför kartlagt utbudet av sportbarer.

Under ett evenemang av den här digniteten finns det ju knappt en enda Pizzeria i hela landet som inte smäller upp en storbildsskärm (finns det något företag som leasar ut dem?), men vi koncentrerar oss tills vidare på det ordinarie sortimentet ”sportbarer”.

Centrum:
Mest centralt har du flaggskeppet O’Learys som inte behöver någon vidare presentation. Gott om plats i två våningsplan och möjlighet att styra kanalutbudet via egna skärmar vid bordet. Knappast billigt och rätt opersonligt, men man vet i alla fall vad man får. En veritabel invasion av fruktflugor drog ned intrycket vid vårt senaste besök.

Ett stenkast därifrån har du Pauls Biljard som kan vara ett alternativ när det inte är så mycket folk – platser med bra sikt är begränsade och ofta dränks matchljudet i biljardsorlet, eller ännu värre av hjärndöd eurodisco. De knycker din jacka i garderoben. Stor stark ca 40 kr.

Bästa bilden och matchljudet hittar du nog hos konkurrenten Biljardpalatset. För att sitta vid bord måste du äta, men gör du å andra sidan det har du det väldigt väl förspänt i den bioliknande loungen. Ett angränsande rum finns för alternativa matcher. Öl och mat är relativt dyrt och de rycker en tjuga i entrén. Men stället är ett bra val för jobbsällskap och man kan alltid ta ett parti eller två för att främja den manliga bondingen.

På Kristinelundsgatan 3 bara ett stenkast från HDK och Avenyn ligger relativt nystartade Champs Sport & Grill. Stället inhöstade högt betyg vid vårt besök och kändes betydligt mer genuint än de andra centrala alternativen. Många skärmar och djävulskt goda hamburgare! Hit vågar du ta med tjejen utan behöva skämmas för mycket över de värsta testo-brölen.


Cheers
på viktoriagatan är en pålitlig sport- och vätskedepå som har lockar en blandning av bohemer och fyrkantiga ”lads”. Skärmar i varje rum men man får göra små akrobatiska nummer för att försäkra sig om fri sikt. Stölen ligger kring fyrtiolappen och köket serverar det vanliga pubutbudet.

Mitt emot på samma gata återfinns The Queen som har ett år eller två två på nacken, och om publiken kan man nästan säga det samma. I de ljusa luftiga lokalerna samsas unga bratkids med kotlettfrisyrer och rullstolsekipage med personliga assistenter. Kanske är det de billiga ölpriserna som lockar, för billigt det är det. 27 spänn för en öl är taget, och går man dit en vardagskväll överraskas man ofta av en quiz från helvetet.. Läs en annan recension av The Queen här

P.C bar och kök på Kungsgatans puckel på väg ned mot Rosenlund är ett annat budgetalternativ och lokalen och är faktiskt riktigt väl lämpade för folkliga sportevenemang. Åtminstone två ordentliga skärmar och öppen lokallösning ger god sikt.
Läs mer här om P.C för att få dig ett hum.

Linnéstaden

Linnéstaden är numer rätt befriat från sportbarer sedan Plain kitchen slog igen, och det finns egentligen bara en klassisk sportbar att tala om:
Stars´n Bars är ett oömt ställe som passar sitt syfte bra när det är match, ölen är billig, maten ”okej” och lokalen sväljer mycket folk framför de många skärmarna. Ointresserad personal drar ned intrycket. Övrig tid tar stammisarna vid Jack Vegasmaskinerna över och vid ett-slaget väller andra-långfolket in. Öppet sent.
Ett antal hybridformer finns dock, på Andra långgatan är Kings Head ett ganska säkert kort när det handlar om fotboll. Här trängs studenter och lads, ölutbudet är bra, fatölen kostar 32 och man kan få helt okej Fish and chips.
Etablissemang som Sejdeln hakar givetvis på när det finns pengar att tjäna. Fast man får kanske knacka personalen i ryggen och ”hinta”, de är förmodligen lika intresserade av fotboll som jag är av Cricket. Publiken består av en blandning av hipsters, vänsterfolk och hel- och halvtidsalkoholister.


Majorna

Gamla slagskeppet Jeffrey´s på Karl Johansgatan har genomgått en metamorfos det senaste året och kallar sig plötligt Hemmaplan. De rustika långbänkarna och vinalkisarna är utslängda och stället härbärgerar numer viplounge och dansgolv (!?), en aktivitet som känns ganska avlägsen i sammanhanget. Har problem med sin identitet och känns mer som ett projekt för någon som just sålt sin rörfirma och alltid drömt om att äga en flashig bar.

Red Lion
är en långkörare vid Mariaplan som alltid går att lita på om du är i faggorna. Städad stammispublik uppskattar det stora ölutbudet, och temakvällar med quiz lockar horder, bland annat gamle hjälten Ruben Svensson och Adam Johansson. Aldrig sett match där, men det skall nog gå fint.

Öster

Paddingtons vid redbergsplatsen är en riktig engelsk pub med anglofil publik såväl som personal. Sky sports toppar TV-utbudet men visar matcher från de flesta stora ligorna. Kommer du och skall se Häcken mot brommapojkarna samtidigt som det är Londonderby kammar du nog dock noll hos fjärrkontrolloperatörerna.

Undangömda Tidbloms är en riktigt positiv överraskning för undertecknad, hittar du väl hit så lär du återkomma. Lokal stammispublik i de anrika lokalerna samsas framför de få tv-skärmarna när det är match, maten är god och du kan med gott samvete släpa med tjejen medan du slänger ett oskyldigt getöga på det gröna fältets schack.
Tidbloms
Bilden stulen från http://www.tidblomspub.se/

Naturligtvis tar det inte slut här. Varmt välkomna att göra som d härunder och fyll på med egna favortier.

Kommentarer på Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer

Pingbacks på Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer

  1. Pingback: Fotboll, Karaoke eller Dubstep? « Göteborg nonstop

  2. Pingback: Tweets that mention Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer « Göteborg nonstop -- Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...