Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Långfredag i åminne: Golgata goes Baren

2010-04-02 av ozelot

Långfredagen är en kristen högtid. Den firas till åminnelse av Jesu korsfästelse på Golgata utanför ett ställe som heter Jerusalem. Jag vet några som tar väldigt hårt på den där grejen åtminstone en gång om året, viger den i nattvardsvin, äter chipsoblat och tittar på filmer om jesu lidande. Det är som en herrmiddag med en moviebox.

Själv säger jag FUCK YOU GOD, jag tror inte på dig. Helvetet skrämmer mig inte, been there done that. Du har inte varit där när jag behövde dig ändå, höll aldrig hans händer ifrån mig när jag var liten och gav mig inte ens ett lillfinger när jag låg som en spya på civilisationens offeraltare.
Så återigen: Fuck you god. Du står inte på min gästlista.

Den här fredagen kan väl dränkas i profana nöjen som vilken tisdag som helst antar jag. Till exempel med:

Pervers kroki är en konstig fotokopierad tidning vigd åt grandios smaklöshet och perversion. Vi får kanske se hur det egentligen gick till mellan Jesus och Maria Magdalena, vem vet). Ett trettiotal personer har fått tolka temat Pervers kroki rätt fritt men framförallt perverst. Jag var en av de mer enkelspåriga och tog fasta på det senare.
Nu är det i alla fall releasefest och allt är lite hemligt men jag föreslår att ni söker på facebook och ser om ni kan få en inbjudan.

Vid sidan av denna världhändelse i paritet med varde ljus kan man gå titta på profan ståupp-komik på Röda sten. Det är pilot-scenen Bajsnödigt som firar återuppståndelsen av det nyrenoverade Pannhuset med ett riktigt slag under bältet. Sju skojare idag 19:30 – 22:30 på Pannhuset Röda sten alltså.

Det är fullt möjligt att hänga på andra långgatan också. På Pub Publik med inventarierna Per-Erik på skivspelarna. Soul/Funk/Jazz blir det mestadels och kanske dans. Fruktansvärt spännande upplägg!

Kontiki i Änggården framhärdar i sitt firande av treårsjubileet. Idag är det psycho/rockabilly tema för bilburen ungdom med stålkam i bakfickan. Eller kanske helt vanliga människor som dyker upp när det vankas gratis buffé och entré. Bring doggy bags. Mer information hittar du här.

Lucury-Rasmus
är en annorlunda skivmogul. Skivbolagsetiketten kanske inte direkt satsar på på den mest kommersiella musiken och skivorna ligger inte i Statoils skivställ. Han kan få för sig att flyga in en brittisk popstjärna första klass från London som spelar skivor för en Jazzhuset-publik som bara bara beställer isvatten i baren eller smugglar in folkölsburkar på toa. Sådan ekonomisk harakiri skall alltid uppmuntras. Idag är det stödgala för idealistiskt sinnade Rasmus på Underjorden.
Läs mer om grejen här. Luxuryakterna Makthaverskan, Samtidigt Som och Almedal (NYTT!) spelar och sjunger gratis och alla biljett- och barintäkter går oavkortat till Luxury.
22-03 på Underjorden, 50 innan 23, därefter 80.

The Eye på Nefertiti har kanske de snyggaste grafiska profilen av alla klubbar i stan. Det är Per Bäckströms fel. Han har fria grafiska tyglar, som ni kan se här i vår tidigare artikel. Det är House från Berlin, Detroit, Tel-Aviv och Stenungsund. Judar. Goys och verklighetens båtflyktingar är välkomna. Alla som inte dansar är våldtäktsmän. Mer detaljer här.

Kommentarer på Långfredag i åminne: Golgata goes Baren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...