Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Att upptäcka städer med mat-telefoner

2010-05-08 av Goteborg Nonstop

Göteborg Nonstop är som bekant stora fans av vad som händer på Sveagatan, nuförtiden. Och det här är så speciellt att eventtexten får tala för sig själv helt enkelt:

En utställning av Pelle Josephson med assistans av Max Herrlander (Stockholm 2003, New York 2005), Elias Grind (Stockholm 2003), Dito Maquacua (Maputo 2004), Casandra Cornelio (Mexico City 2007), Oscar Carlén (Mexico City 2007).

2003 köpte min kompis Anna en tomattelefon i Stockholm, hon var fantastiskt överlycklig över sitt köp. Så jag stal den och jag började tillsammans med min bästa vän Max att fota människor med den. I vad som började som en skämt, märkte jag snart att telefonen förde samman oss med de mest skilda karaktärer man kan tänka sig. Blev vi nyfikna på någon, hade vi nu en ursäkt för att börja prata med denna person.
Många människor blev lyckliga och förvånade över det vi höll på med. Detta ledde till att telefonen började ta med oss på äventyr och tillställningar vi aldrig kunnat förutspå.
Jag skaffade mig nya mat-telefoner och fortsatte projektet i andra städer med samma framgång. Följ med telefonerna på efterfest med gambianska reggae-artister i Stockholm, drinkmingel på exklusivt bibliotek i New York och penthouse-fest med mexikanska judar i Mexico City m.m.

Den 7:e maj dyker vi upp i Göteborg med en hamburgertelefon och en kamera, den som blir fotad blir en del av utställningen 8-9 maj.

Idag lördag:
14:00-19:00, se ovan
19:00 Q & A med Pelle Josephson
19:30-23:00 FESTA MED KILLAR & MAGDALENA LUBLIN spelar skivor.
22:00 En nära-vuxen-upplevelse spelar live

Sveagatan 20
Även öppet söndag, kl. 12-16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...