Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Stay Out West: Så funkar det

2010-07-21 av ozelot

Samtliga spelställen i WayOutWests klubbprogram är nu spikade och innebär väl ingen större överraskning för den trogne festivalbesökaren. Nytt för i år är dock bl.a Parken som får den stora äran.
I samband med offentliggörandet passar man även på att släppa några nya artister som t.ex Daniel Gilbert och Steget.

Något den trogne festivalbesökaren också känner till är att musikintresset är förknippat med svåra val. Skall du vara på festivalområdet missar du oftast chansen att gå på klubbarna, som inte sällan bjuder på de mest intressanta nya akterna. Vem minns inte Anna von Hausswolffs sägenomspunna konsert i Annedalskyrkan förra året.
Jag minns den inte.

Något som nära på orsakade blodvite och förflugna ord i köerna har man dock numer styrt upp. Förr fuskade nämligen spelställena, som naturligtvis ville få lokalen full så fort som möjligt, och släppte in sin egen publik och andra freeloaders, till förfång för armbandsbärare som pungat ut över tusen spänn.
Jag har t.om stått utanför en klubbspelning och av vakten fått rådet att ”det är fullt, men du kan komma in om du betalar inträde”.

Detta är dock inte möjligt längre. För att komma in på klubbarna måste du ha festivalpass. Du måste dock vara där i tid, det kan fortfarande bli fullt. Då spelar det ingen roll om du har hela armen full av vip-armband eller pressleg. Inga separata biljetter till konserterna kommer att säljas.
Fair enough tycker jag.

Alla klubbar under Stay Out West:
Pustervik
Park Lane
Annedalskyrkan
Parken
Port Du Soleil
Världskulturmuséet
Henriksberg
Jazzhuset
Sticky Fingers

Vilka band som spelar var kommer snart offentliggöras.

Lyssna på artisterna på spotify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...