Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jag bevittnade ett sexuellt övergrepp

2011-05-02 av ozelot

Idag bevittnade jag ett sexuellt övergrepp. Jag hade laddat med termoskaffe, en halv urskog av olästa tidningar och sett ut den allra bästa platsen – vid de nya fina uteplatserna som anlagts längs med Fattighusån i höjd med Samskolan av bostadsföreningar som förmodligen inte kalkylerat med ofrälse besök av undertecknad. Plötsligt rycks jag abrupt upp ur fikakomat av hjärtskärande skrik, tittar upp och bevittnar fruktansvärda scener.

En stackars gräsandshona – pytteliten och alldeles tufsig i fjäderdräkten yr omkring omväxlande bland grästuvorna, ner i vattnet och upp på asfalten – punktmarkerad av tre stycken adrenalinstinna hannar (mycket större än hon!) som uppenbarligen blivit över från årets uttagningar. In bland bebyggelsen via en vådlig flygfärd, flyglarmet ekade mellan husen och förvånade solflanörer och joggare, för att slutligen sluta med förskräckelse på en liten gräsplätt full av ölburkar, där de tre hanänderna turades om med att våldta det arma offret medan de andra höll ned henne i nacken med näbben.

Vad skulle jag göra? Jag fäktade med armarna, kastade en pinne. Men jag kunde inte göra något, de var fler än jag och dessutom på andra sidan ån och jag ville inte simma över. Naturen är grym.

Faktum är att denna typ av sexuella övergrepp inte är helt ovanliga i naturen. Inte jättevanliga men inte heller satta på undantag. Våra älskade delfiner orsakade bland annat ramaskri här senast när den japanska masslakten på avslöjades i filmen The Cove, där målet bland annat var att hitta lämpliga ”Flipper-kandidater” till djurparken men också såldes som kött i sushidiskarna.
Inte lika omtalat är det faktum att delfinhannar rutinmässigt urskiljer honor från flocken och turas om med att förgripa sig offret, inte sällan behållande det som sex-slav under flera månader.

Den manliga Djuphavsmarulken har valt en ännu mer brutal strategi.
Eftersom det är ganska magert med liv och än mer lämpliga kandidater på de djupen gäller det således att ta chansen när den väl uppenbarar sig.
En hanne, som har turen att någon gång under en livstid stöta på en förbipasserande hona, BITER sig därför fast i henne och lever därefter resten av sin livstid som en parasit på henne; suger i sig näring via hennes blod och befruktar ägg när det dyker upp några.
Den i jämförelse mycket större honan kan på det sättet ha tre-fyra stycken hannar som lever mer eller mindre inkapslade i henne, med tillbakabildade ögon och interna organ.

Homosexualitet och nekrofili förekommer också – tro inget annat! En sällsynt typ av starfågel uppmärksammades för några år sedan då en hane flög in i ett fönster och bröt nacken.
På olycksplatsen dök minuterna efteråt upp en annan hanne – som tog tillfället i akt och lustfyllt SKÄNDADE och SODOMERADE liket under hela 45 minuter. Allt dokumenterades på film.

Den antarktiska Humboldtpingvinen – en favorit i Zoon tvärsöver världen – är notoriska för sin liberala inställning till homosexualitet. I ett Zoo i tyska Bremerhaven fanns länge tre stycken par av hannar som med mindre lyckat resultat försökt befrukta varandra, och därefter broderligt turats om med att ruva en sten.
Försök gjordes därpå att sära gaypingvinerna åt – det föddes ju bara en enda kyckling det året och de nyfunna paren tycktes vara oskiljaktliga – och introducera nya honpingviner i flocken.
Hannarna visade dock sparsamt intresse för nykomlingarna och dessutom gick den tyska gayrörelsen i taket.
De respekterade ju inte pingvinernas sexuella läggning!

Vittnesmålen över moder naturs grymhet tar inte slut där. I ett afrikanskt vildmarksreservat sägs pubertala elefanter – där vuxna individer skjutits av tjuvskyttar och således förövade de yngre på goda manliga förebilder – rutinmässigt förgripit sig på Noshörningar och i vissa fall till och med våldtagit dem till döds.
Jag vet inte om ni sett en elefantpenis någon gång men det har jag och är en ganska skräckinjagande syn.

Gräsänder har dock inga yttre könsorgan alls, de har nämligen sk kloaksex: All parning sker således genom att honan och hannen gnuggar varandras analöppningar mot varandra!
Herregud, vilket skräckscenario, bli jagad av tre testosteronstinna hannar som sedan gnuggar sina analöppningar mot en..
Hu. Nu lägger vi ned det här. Genast.

En kommentar på Jag bevittnade ett sexuellt övergrepp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...