Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

A lover, a loser, a loose end

2011-06-15 av ozelot

Jag har vaknat upp, nyvaket flätat ut armarna ur det alltmer blanksvettiga greppet vi somnat i, och tittat på dig.
Vad var det vi egentligen sa, och vad var det för regel vi för någon timme sedan bröt mot?
Gjorde ingen större nytta, uppenbarligen.
Alltid har sin gilla gång. Finns det en mänsklig hålighet att utforska kommer man förr eller senare pröva den hålighetens exakta dimensioner.
Gilla gång.

Täcket har glidit ned, en bröstvårta svagt blekrosa. Persienner som färgar din hud tigerrandig. Ozelot.
Vacker, tänker jag. Varför kan jag bara inte bli kär i dig?

Det finns människor som förtjänar ens oinskränkta kärlek.
Det är sällan de som får den.
Detta är en stor orättvisa i livet.

Det är svårt att bli övergiven, visst.
Låtar skrivs om sådant. Men en ännu värre börda är att inte älska någon tillbaka, på samma sätt.
Gud vad jag skulle önska att jag älskade dig, blev tokkär, vad lätt allt skulle bli då.

Att möta dessa ögon som bara vill ha ett svar: Du kommer stanna: Eller nej?
Eller slutat fråga. Vet, men vågar inte fråga.
Jag går ju alltid.

Jag går, och tänker på hur bra jag skulle ha det. Hur vi har samma humor, tycker om samma mat.
Hur jävla bra vi skulle vara på att ta hand om en snorig unge ihop.

Jag har gjort rörelse till min kompass, jag kommer från stannande.
Jag har stannat allt för länge, på andra platser.
På andra platser som du säkert också har besökt, men inte samtidigt.
Jag tittar på dig när du knixar på dina strumpbyxor, dina kläder som jag tycker är väldigt fina. Samma som jag själv valt om jag själv var tjej. Du är perfekt.
Men jag kommer aldrig bli kär i dig.

Jag vill älska dig, har till och med försökt. Om det nu skulle vara priset att betala för att vara med någon som får mig att tycka om mig själv. För det gör du tusenfalt.

Du gör mig nog helt enkelt bara inte tillräckligt olycklig om du går. Det är en djup orättvisa.

Jag har gått på mina nitar. Och jag vet att det fan inte är okej!
Skall man inte kunna stämma någon för dylikt?
Det bara händer. Och sedan går det över och aldrig över.

Du andas tungt och sover, ett långt hårstrå i din mungipa.
Dina trosor ligger vid fotkanten och jag letar upp mina kalsonger.
Sätter mig vid datorn och drömmer egentligen om någon annan, obeskrivbar, som jag inte träffat än.

Kommentarer på A lover, a loser, a loose end

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...