Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Clarion Post söker folk – Talangjakt i helgen

2011-09-13 av Goteborg Nonstop

Stan blir snart med nytt lyxhotell. Enligt den, för övrigt oerhört sympatiske, norske miljardären Petter Stordalen som är mannen bakom hotellet sparas det inte på någonting. Inte Någonting, när det gäller att skapa exakt det hotell man vill ha i Göteborg.

Naturligtvis går det inte heller då att driva runt det här exceptionella bygget med ordinära människor.
När Clarion Hotel Post nu är redo att börja rekrytera görs det inte genom platsannonser. Inte genom meritjagande rekryteringsfirmor. Utan genom en… Talangjakt!?

Första känslan är att det är förkastligt.
Just nu pumpar Idoluttagningen i TV varje dag. Ett tjugotal andra program byggda på en jurys omedlebara omdöme, eller Gud förbjude, en bondes, sänds på i stort sett alla kanaler jag har tillgång till.
Ska allt i hela världen bedömas på fem minuters personlig förnedring inför granskande ögon? Eller fem minuters charmig succé. Ska det inte betyda något att ha slitit som frukostvärdinna på ett kanske betydligt mindre glamouröst hotell?

Men sen vänder tanken tvärt om.
Hur många fantastiska, kompetenta, duktiga människor får aldrig nånsin ett vettigt jobb för att de inte lyckas plita ihop ett CV som går hem hos rekryterarna? Hur många hamnar direkt i papperskorgen på grund av taskig svenska, ett konstigt namn eller en krokig livsväg?

Glamourhotellet får väl göra som det vill.
Det handlar om rätt många jobb som skulle kunna fördelas mellan helt oväntade personer. 150 tjänster…

”Du får 2 minuter på dig att övertyga juryn varför du passar bra in att jobba på Göteborgs häftigaste hotell. Alla har chansen både med och utan tidigare erfarenheter – för oss går personlighet före CV. Du behöver inte sjunga eller uppträda (du får gärna) men du skall våga stå scen och visa din personlighet i en kort presentation.”

Det låter lite för bra för att vara sant egentligen. Tanken om ett lyckat reklamjippo går ju knappast att hejda. Men kanske?

Vill du vara med och slåss om ett jobb är det i alla fall bråttom. Anmälningstiden går ut 14 september.
All nödvändig info hittar du här.

Själva talangjakten hålls fredagen den 16/9 kl. 11-14 och kl. 14-17 och lördagen den 17/9 kl. 11-14

Kommentarer på Clarion Post söker folk – Talangjakt i helgen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...