Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Nationalteatern till Sticky Fingers

2011-12-01 av

En kväll står jag i bar på Järntorget med omnejd och pratar med en profil i rött skägg och långt hår trots att han är runt sextio. Skön snubbe, de flesta vet vem jag talar om. Nån ung kille kommer fram och gastar: du ser ut som någon som spelat i..typ Nationalteatern! Den sköna snubben vänder sig bara om, säger bara lugnt, ja jag har ju spelat med Nationalteatern i trettio år..

Nationalteatern är nostalgi för de flesta, och fredag 20 januari gör de en återföreningsspelning på Sticky Fingers Top Floor. Albumet Rövarkungens ö framförs i sin helhet och antalet platser är begränsade.

Så här säger Ulf Dageby om skivan:
”Jag och Totta och Nikke var trötta på teater. Vi ville spela musik, bara. Jag var trött på att vara skådis, det krävde så mycket felriktad kraft, kanske var jag en bra skådis ibland, i Nationalteaterns barnpjäser kanske, men jag fick lägga in mej på nervhem efteråt, på grund av den felriktade kraften. Kraften måste riktas om: jag ville spela elgitarr, helt enkelt, vara med i ett band, som spelade låtar. Jag ville tillbaka till min hemmaplan, som musiker, och som låtskrivare.

Vi ringde Snöret (Lars Eric Brossner) och Håkan Nyberg. Men starten på det teaterlösa samhället måste vara en skiva, med originalsånger som aldrig hade varit med i en pjäs.
Den skivan är Rövarkungens Ö.”

Nationalteaterns Rockorkester
Sticky Fingers Top Floor
Fredag 20 Januari // Tid: ca. 20:00
Pris: 250 Kr Ålder: 20 år

Biljetter här

// Ozelot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...