Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Pusterviksbarnen har fått komma hem

2012-04-27 av ozelot

Att Pustervik efter ett halvårs vandring i dödsskuggans dal nu äntligen slagit upp dörrarna är ingenting som undgått nära och kära. Och de är många. Min sluga teaterviskning till kollegan om att ”du vi går dit tidigt, för att slippa kö” fick jag dock äta upp: Redan 5 minuter efter utsatt öppning gick kön hela vägen ner till gasverket.

Med plats för 700 konsertgäster i ombyggda teaterns lokaler är det ingen tvekan om att nya Pustervik härmed etablerar sig som Göteborgs främsta livemusikscen, Trädgårn är förvisso större men otrevligare och Sticky Fingers är för många ett ställe man flyr från så fort så fort sista trumpinnen landat i publiken.
Tillkommer gör dessutom den ”gamla” klubben som har plats för 150 sittande restaurangergäster – men har således kapacitet för många fler, och undervåningen finns som sagt var kvar med en utökad del där biljettkontoret tidigare låg.

Kai Martin gör ett bejublat inhopp i Augustifamiljen


En bra bit över tusen personer således vilket gör Pustervik till en toppkandidat för framtida nöjesguiden-fester och musikhjälps-galor och det finns knappast en internationell musikakt snäppet under arenarock som tar omvägar förbi Göteborg.
Duktiga och driftiga bokare har gått som barn i huset, och Woody West slipper numer att flytta till Trädgårn där bartendrarna spottar i glasen när de tror att ingen ser och drar kortslipparna två gånger. På Pustervik står basisten och trummisen själv bakom baren mellan gigen.
Här känner man sig hemma.

Det finns problem med lokalerna, det skall erkännas.
När 700 personer skall in och ut i stora salen blir det fruktansvärd trängsel i den trånga korridoren till entrén – och gäster som desperat försöker mingla i nedre baren riskerar dras med i flodvågen vare sig de vill eller inte.
Men det borde kanske gå att lösa – genom att öppna en separat ingång som redan finns.

I "gamla" lokalerna finns restaurang med mindre scen för lokala akter


Ett drag som jag inte heller riktigt förstår är toalettsystemet. De nya är visserligen ganska fräscha och luktfria och det finns två stycken anläggningar med kanske fem låsbara bås i varje.
Och unisextanken är förvisso fin på alla sätt, men om nu halva befolkningen ändå har kuk, varför då ingen ränna? Det går avgjort smidigare då för båda sorterna, och köbildningen i den lilla trånga passagen där toaletterna finns är knappast optimal då samma korridor leder in i konsertsalen.

Dessa barnsjukdomar till trots vill jag ändå gratulera Göteborgarna till tillökningen; samt även naturligtvis även en för kvällen jovialisk Red Top och nervös Lotten. De är ju trots allt de som tillsammans med Joakim Levin och en stöttande fastighetsägare dragit detta enorma lass i hamn, och de var väl värda de blomsterkvastar som tronade likt en mindre dansk julgranodling i entrén samt varje annan ledig yta.

Uteserveringen
lär väl komma plats under de närmaste veckorna, och bästa platsen i solen är därmed paxad. Ölpriset har stannat på helt rimliga 42 kr för en musikpublik, och priset för vanliga klubbkvällar ligger kvar där de brukar.
Konserterna kickar dessutom igång runt 20:00 – under fredagskvällen spelar Soundtrack Of Our Lives (utsålt) – och när väl de ackorden klingat ut börjar klubbschemat. En bra lösning som känns nödvändig för att få ekonomi i verksamheten.

Hemsidan – Pustervik.nu – har liksom lokalerna fått en ordentlig uppsnofsning och kan idag hör och häpna användas som informationskanal.
Kalendariet är smockfullt som en grosshandlarplånbok redan nu.
Det blir nog bra det här.

April 2012
27/4: Pustervik öppnar för allmänheten!
27/4: Konsert The Soundtrack of Our Lives
27/4: Klubb: Instant
28/4: Konsert Loney Dear
28/4: Klubb: Soulastatic
29/4: Konsert Jonathan Johansson
30/4: Konsert Dexys
30/4: Klubb: Pingisklubben – Klubben
30/4: Klubb: Vinylklubben – Foajén

Kommentarer på Pusterviksbarnen har fått komma hem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...