Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Allsvenskan kommer aldrig att leda mig till altaret

2012-06-25 av Goteborg Nonstop

OK kamrater, det är tråkigt att säga det, men snart är det över. Den tidiga sommaren har varit fylld av roliga krogkvällar framför storbildsskärmar. Med människor som ylar och tjuter och pratar taktik över bordskanterna och kanske till och med flyttar över till platsen bredvid din och Till Och Med sitter kvar trots att slutsignalen för längesedan gått.
Men snart kommer allt bli som vanligt igen.

Det kommer att vara måndagskväll på valfri sportbar i Majorna, Vasastan, på Stampen… Du kommer att sladda dit efter jobbet, vara utsvulten och beställa in ställets burgare delux trots att du gått på diet i flera dagar. Några av borden runtomkring kommer att vara bokade och lokalen kommer under timman före avspark att fyllas på med män, män och åter män.
Som ett enda stort buffébord, uppdukat nästan bara för dig. Du kommer att vara en av typ 5% som tillhör det täcka könet.

Det låter som ett drömscenario. De kommer i grupp. Eller helt ensamma för att bara smutta på sin enda öl hela kvällen. De är jobbarkompisar, grannar eller barndomsvänner och det finns inte en flickvän så långt ögat når. Flera har inte ens ring.

Men kamrater, det är inte mitt fotbollsintresse som kommer att göra mig gift. Eller ens ge mig ett nytt telefonnummer i luren. Exakt 30 sekunder före avspark vänds nämligen alla dessa mäns blickar mot skärmen som råkar vara närmast. Och ska jag vara helt ärlig gör ju min det också.
Sen ägnar alla de kommande två timmarna åt att pusta och sucka och liiida och hata domaren. Och flickorna som står står i par i hörnet och pratar sig igenom matchen, kommer inte att prata med en enda käft till den kvällen.

Allsvenskan är en lång och hård strid som det bara gäller att överleva sig igenom. Utan dyra TV-abbonnemang måste det göras på krogen.
Men tro för guds skull inte att du skall lära känna någon på det viset under säsongens gång. När övertidsvisslan tjuter försvinner nämligen alla dessa män ut och hem åt var sitt håll. Det finns ju en morrondag att tänka på vettu.

Och stannar du kvar så är det inom tio minuter bara du och stammisalkisen vid bardisken kvar.
Du och han, och så den bitterljuva känslan av att nästa gång vinner vi, fan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...