Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

OS-bloggen 5 augusti

2012-08-05 av Goteborg Nonstop

Hur gör man när man både vill äta kakan och ha den kvar? När man inte vill missa en sekund av sändningarna från OS men samtidigt vill vara ute i solen? Göteborg nonstop har svaren.

Sommar-OS vinner över vinter-OS alla dagar i veckan. Skidåkning är lika tråkigt att titta på som det är att utöva. Hur rodel ens kan vara en sport förstår jag inte. Och vem har fått den befängda idén att spela landhockey på IS?

Men på ett område har vinter-OS ett överläge. När OS spelas under det mörka halvåret kan man med gott samvete spendera dagarna i tevesoffan istället för att traska omkring i mörker, snömodd och slask. Under sommar-OS måste står man däremot ofta inför ett ångestfullt val; antingen högklassig sportunderhålling framför teven eller den vackra svenska sommaren. En sommar som egentligen är allt för kort för att ägna flera veckor åt teve-tittande till. Så hur löser man detta?

För några år sedan försökte jag äta bägge kakorna. Ett osedvanligt spännande Tour de France krockade med en osedvanligt varm julimånad. Jag försökte dämpa ångesten genom att rulla fram teven till balkongdörren, för att på så sätt kunna sitta i solen balkongen samtidigt som jag njöt av bergsetapperna. Men när min nacke efter några dagar inte bara blivit tomatröd, utan dessutom fylld med blåsor, så tvingades jag ge upp och rulla tillbaka teven till dess ordinarie plats.

Årets sommar har ju i mångt och mycket varit en skitsommar så det har inte gjort så mycket. Men igår tittade faktiskt solen fram och dessutom hade jag i ett svagt ögonblick lovat bort mig till grannens grillfest. En grillfest som tyvärr krockade med både Therese Alshammars final på 50 meter fritt och friidrotten.

Jag löste detta genom att samla ihop varenda förlängningskabel jag hittade i bostaden för att sedan koppla ihop dem. Resultatet blev en över trettio meter lång förlängningskabel som gott och väl räckte till att bära ut teven till grannens trädgård.

Så jag behövde inte missa en minut av OS, dessutom fick jag se sporten i dess bästa inramning – god mat, kall öl och trevligt sällskap. Trots Alshammars svaga insats och trots att Tornéus blev utan medalj när han var så nära, så hade jag en mycket trevlig kväll. Och jag tror faktiskt att grannarna också kan ha haft det ganska roligt.

Och vem kunde ana att det finns så mycket sladd i ett vanligt svenskt hem?

Idag ser det tack och lov ut att bli mulet, då tittar vi självklart på seglarna Lööf och Salminen. Vi vet redan att de är klara för medalj, även om vi inte vet vilken valör det blir. Kanske förtar det lite av spänningen, men borgarsporten starbåt är alltid rolig att titta på.

I år får de kvinnliga boxarna äntligen delta i OS, det firar vi med att heja fram Anna Laurell till en kvartsfinal. Att se ett helt maratonlopp tycker jag däremot är rätt segt, men kommer definitivt zappa lite för att kunna följa min favorit Isabel Andersson. När det blir dags för hästhoppningen kommer jag dock att stänga av ljudet på teven för att istället lyssna på Radiosportens Christian Olssons fantastiska kommenterande.

Och så tittar jag såklart bancyklingen där herrarnas omnium idag avgörs.

Dagens förmodade höjdpunkter:

Velodromcykling kl 11:00-12:30 samt 17:00-20:00
Maraton (damer) kl 12:00
Final i starbåt kl 14:00 på SVT
Anna Laurell boxas kl 16:45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...