Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Enoteca Maglia med klubb på Italienska

2012-12-20 av ozelot

Föga smygöppnade Enoteca Maglia vid Mariaplan är på sannolika skäl misstänkt att vinna ett Nöjesguiden-pris i år, för ett sådant kommer man inte undan om man har en sådär klädsamt copywritad profil och har valt att avlasta Tapasbaren som Majornarepublikens nya hipsterfavorit. Enoteca betyder ungefär Vinotek på italienska, och Italisk text är det på griffeltavlan där menyn skrivs upp. Varje dag sägs det efter säsongens kök även om jag misstänker att paradnumret Bistecca – en fantastiskt god ryggbiff för två – bli kvar ett bra tag.

Risotto
har jag aldrig riktigt begripit varför matjournalister spontanorgasmerar över – kokt ris med lite buljong och något som jag misstänker är Karl-Johanssvamp är väl i själva verket en tråkigare variant av pytt-i-panna på italienska. Men på krögarveteranen Robert Maglias nya ess har den naturligtvis sin plats, men jag överlåter glatt den förrätten till bordsgrannen som glatt sörplar i sig anrättningen under onomatopoetiskt bifall.

Jag ger mig istället på en tonfisk-carpaccio masserad med olivolja och vad jag tror är en kindpuss av tryffel och det hela är Serie A så det förslår. Huvudrätten Bistecca – en fantastikt väl hängmörad västgötakossa – går loss på 7-800 och kan enbart beställas för två. Men om man frågar snällt finns det säkert någon annan hugad i lokalen som vill dela om inte matsällskapet vill lägga upp sig.
Ett par italienska desserter – såklart tiramisu och italienska glassar – såväl som ostar lockar som final, men själva går vi rakt på spriten som håller korrekt alkoholhalt enligt grundlig inspektion.

Enoteca Magnlia är tänkt som en gourmetkrog för folk i jeans, men dyra jeans. Det är ju inte direkt billigt och plånboksfrågorna fjärmar stället från klientelet på närliggande etablissemang: de som langar billig bukfylla och Spendrups till populasen.
Ljudnivån är dock trivsamt uppsluppen och man blir inte förvånad om några italienska sotarpojkar trycker trynena mot glasfasaden. För visst finns det även barnens favoriter på menyn. Barnen med egna Iphones.
Det samlade intrycket är att maten är god, men jag lämnar ändå lokalen med en bismak av kräks i munnen.
Jag hatar ju egentligen den här typen av självgoda förment tillbakalutade ställen, men vad för man inte för att vara fräck en stund. Men varför i hela fridens namn skall trendiga restauranger alltid svänga sig med att inte ha en fast meny (fastän de nästan alltid är det ändå)?

Till helgen rattar några fyrtioåriga kids klubben Il Club på Enoteca Maglia. Tanken är att det skall bli återkommande. Premiären sköttes av Sven-Eric och Anders Löwander msom fått förnyat förtroende. Jörgen Cremonese som fyller på glasen.

il club på Enoteca Maglia
Lördag 26 Januari 21:30 – 01:00
DJ: Sven-Eric Nilsson och Anders Löwander
Prosecco (Jörgen Lohengrin Cremonese)
Fri entré

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...