Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Jag måste säga det, men jag är nog kär i den där mannen!” Metaltown, del 4

2013-07-09 av

Metaltown30Blogg

Dag två på Metaltown. Leran har bytts ut till grönt gräs, den mulna himlen är klarblå och solen bränner på våra kroppar.
Gårdagens bittra moder natur var numera på gott humör.  Nu var det festival på riktigt.

Metaltown27Blogg

Fredagen skulle bjuda på ett utav festivalens kanske största namn,
men vi är inte riktigt där ännu. Vi börjar med att kolla in gräsfolket…

Metaltown28Blogg

…och festivalområdet. Gummistövlarna som dagen innan hade använts flitigt utav ett hundratal besökare var långt bortom synhåll och istället hade conversen och flipflops tagit över. Bara och kräftröda överkroppar syntes lite här och var och några andra jobbade på bonnebrännan.

MetaltownBlogg32

Andra gjorde allt för konsten. Att den här mannen inte dog svetthetsdöden är ett under, men nog såg han redigt trött ut där han satt på asfalten och pressade i solen.

Metaltown29Blogg

Trots att det inte fanns mycket till riktiga sittplatser så var folk ganska nöjda ändå med att sitta lite varstans. På festivaler bryr man sig inte så mycket om den biten. Känner man plötsligt att man har ont i fötterna eller bara vill sitta ned en stund är det helt OK att bara stanna upp och sätta sig rätt upp och ned på marken. Inget konstigt med det.

Mindghost1

På Nemis Camping Stage utanför festivalområdet spelade en rad olika oetablerade band. Jag träffade några bekanta ansikten från Alingsås,
som t ex Mindghost

TheBjorn1Blogg

…och The Bjorn. Då scenen var lite ”off” och, som sagt, utanför området var det inte så mycket liv och rörelse framför scenen. Men det tycktes inte bekomma varken Mindghost eller The Bjorn. För det är en konst, att inte slås ned av den väldigt lilla skara och nästan obefintliga publiken – utan istället bara köra sitt race och ge 110%. Det lyckades både Mindghost och The Bjorn göra.

Carcass1Blogg

”Aha, Metaltown asså…Carcass spelar där va?”
hade min systers pojkvän frågat när jag berättade att jag skulle till festivalen.
”Carca…va?” hade jag sagt förvånat. Aldrig hört talas om detta band,
därför var jag ju tvungen att kolla in dem.
Håriga var dem.

Carcass2Blogg

Min systers pojkvän beskrev det som grindcore, death metal från 80-talet.
Under veckan hade jag sett flera i Göteborg ha t-shirts med bandets logga, men det var först nu här på Metaltown som jag fick reda
på vilka de verkligen var.

Carcass3Blogg

Kort och gott kan jag säga; det var inte min påse, men underhållande att titta på och lyssna till det väldigt, väldigt engelska mellansnacket.
Om man blundade kunde man fantisera och drömma om att det var självaste Justin Hawkins som pratade
(jag måste säga det, men jag är nog kär i den där mannen. Jag blir så tårig i ögonen när jag tittar på videos med The Darkness. Faen vad fina dem är…).
Men…det var det ju tyvärr inte.
Men äh, även om musiken inte var bäst så tyckte jag om dem – de verkade så snälla.
Höhö.

Metaltown31Blogg

Som sig bör så var det fred och kärlek på festivalområdet. Man blir glad i magen när man ser sådana här fina par…

MetaltownBlogg36

…och ännu gladare blir man när man ser just det här. Om det är något jag älskar är det tjejer och killar med tandställning och som verkligen VISAR det med världens största gapflabb eller skönaste allsång. Den här tjejen gav verkligen allt under spelningen med…

DankoJones1Blogg

…Danko Jones. som för övrigt bjöd på en oerhört humoristisk show och störtskönt mellansnack. Trots att Danko himself sa ”Motherf*cker” i var och varannan mening så hade han världens bredaste smile under hela konserten (jädrar i min lilla låda sicken gigantisk mun han hade!).

Metaltown35Blogg

Jag träffade två Boråsare där framme vid scenen under Danko; bröderna Jörgen och Richard.
– Aha, ska du plåta eller? kom Richard fram och frågade mig när jag stod och väntade på att få komma in i fotodiket.
– Nä… svarade jag ironiskt (observera att jag hade två kameror runt halsen och en väska med tre objektiv i. Svaret på frågan om jag skulle plåta var väl ganska…uppenbar!).
– Mäh…vafan?!
– Jo, jag ska plåta!
– Amäh vafan! Du bah…aha?!
Sen hängde vi ihop stora delar utav festivalen.
Så det kan gå.

Metaltown38Blogg

Jag träffade Stefan, från gruppen City Saint, Chillihounds samt radiokollega från Radio 88. Han är fin, som ni ser.
Han har bra musiksmak också. Ännu finare.

Metaltown33Blogg

Med solen i ryggen, svala vindar i håret och kanonbra band på scenen kunde inte andra dagen på festivalen börja så mycket bättre.

I nästa inlägg fortsätter vi med tillbakablickarna från festivalen.
Det blir bandet som kallar publiken för könsord, funktionärer som möter sina största idoler och den sena bussresan tillbaka till Göteborg.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...