Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tumringen

2013-09-30 av Wheeler

redneck”Tjena Gubben! Allt bra?”
”Jorå det funkar, själv?”

Jag tar tag i Johns hand och precis som förr gräver hans förbannade tumring ner sig i min handflata. Konstigt nog gör det mindre ont ju hårdare jag kramar tillbaka. Jag vågade nog aldrig riktigt krama tillbaka förr.

”Det var fan inte igår! Vad sysslar du med nu för tiden?”
”Nä det var riktigt länge sen, jag jobbar på med mitt företag.”
”Hähä glider som vanligt, din jäkla lyxlirare!”

John spänner, ja riktigt blåser upp sig framför mig. Benen brett isär och armarna i kors framför bröstet. Jag prickar av härskarteknikerna en efter en. Men jag lägger märke till att hans avklippta jeansjacka , med det vidriga urtvättade sydsstatsmärket på ryggen, tycks ha krympt sen sist.
John mannen som automatiskt alltid drar fram alla dem där fördomarna vi alla låtsas om att vi inte har.

”Du fan, jag måste ju presentera dig för min tjej! Ey Malin, Malin kom hit då!”
”Det här är Malin min tjej!”
”Hej hej Malin heter jag!”
”Hej Malin.”
”Hur känner du John?”
”Vi……hängde lite löst förr. Lite på villan du vet.”

Jag försöker bränna av ett leende men jag kommer av mig snabbt när jag ser hur John tar ett hårt tag om sin flickvän och snabbt för sin hand upp mot huvudet där han låter handen vila runt hennes nacke. Jag äcklas över hur tydligt John vill visa att han ”äger” Malin. Inför mig och inför henne. Med ens bara vet jag att han fortfarande klår sina tjejer. Jävla as!

”Konserten börjar strax, måste pissa innan men vi syns sen! Kul att träffa dig Malin.”

Jag står inte ut längre.
Jag ser henne djupt in i ögonen och tar tag i hennes hand innan jag går. Något inom mig vill liksom hjälpa henne.
När jag vänt mig om hör jag hur John ropar:

”Vi står längst fram sen, bara att joina!”

Jag går in på toaletten men inte in i något bås. Efter en minut ställer jag mig längst bak i lokalen bredvid den stora fula betongpelaren som jag annars alltid stör mig på. Som tur är så ser jag dem inte mer under kvällen. Dagen efter märker jag att John har addat mig på Facebook. Jag klickar i nej på frågan om vi känner varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...