Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Sista musikaliska dronten” Intervju med aktuella Eddie Wheeler

2014-04-28 av

 Jag har bokat tid för intervju i Sävedalen, Partille med singel- och videoaktuella Eddie Wheeler, som också är en utav Göteborg Nonstops flitiga bloggare. Dagen till ära har jag dragit på mig något som ser ut att vara någon mystisk variant av värmeutslag. Bedrövligt. Det är tur att det här inte är en tv-intervju.
Ändå sätter vi oss i den röda möbleringen på Radio 88 som om det vore en tv-studio. Eddie har väl lite mer erfarenhet av det där en vad jag har. Han har ju för sjutton haft ett helt tv-team med sig under en turné i London. Någon som kommer ihåg Raggadish?
I bakgrunden rullar golden hits radion, lite längre bort sitter en programledare och förbereder manus till ett kommande program och borta i köket/den lilla kokvrån kokas det både te och kaffe.

”Kaffe, det är något jag aldrig kommer att förstå mig på…” säger Eddie med jag räknar kaffeskoporna som åker ned i filtret.
Då vet ni det, gott  folk – Eddie dricker te. Svärmorsdrömmen, eller hur?

Josefine: Berätta lite om dig själv, Eddie!
Eddie: Oj! Det var en riktig jobbig fråga…
Jag ser mig som en musiker och musikälskare. Jag är väl lite av de där utdöda resten i slutet på 90-talet som fortfarande gick på spelningar trots att det var mitt i veckan och man skulle upp och jobba dagen efter. En av de där två-tre sista drontarna! Sista musikaliska dronten, där har vi det! Haha!

Josefine: Som du själv säger, du har hållt på med musik väldigt länge, i väldigt många olika former. Dels spelar du själv, men du har också recenserat skivor, sänt radio, DJ:at, haft flera olika klubbar och, inte minst, har du varit väldigt engagerad i att lyfta fram andra band och artister som vill komma vidare. Precis som en journalist skrev om fotografen Emma Svensson, att hon var fotovärldens Robin Hood – så känns det lite som du är Göteborgs musiklivs Robin Hood.
Eddie: Det är väldigt kul att du säger det, faktiskt. Visst, jag har alltid mer intresserad av demo-scenen än de här större scenerna. Jag började gå på klubb när jag var 16-17 år, innan jag ens faktiskt fick gå ut.
Man var väl lite utav en…kändishora. Tufft å hänga med musikerna och sånt där. Men på något sätt så genomskådade man allt det där ganska snart. Det var inte så mycket eldsjälar där, utan för mycket yta. Det var lite för falskt för mig alltihopa, eller så var jag inte tillräckligt cool. Haha!

Josefine: Det där sista tror jag inte på. Vad för klubbar har du haft i Göteborg?
Eddie: Jag har arrangerat väldigt mycket klubbar för att lyfta fram demoband i stan. Late Night Club t ex, som vi hade på Henriksberg, så bokade vi in 215 band – på bara ett år! Helt galet. Nu har jag tagit paus från klubbarna, främst för att satsa på min egen musik…

Trots att Eddie har varit involverad i musikbranschen så länge i så många olika former så är han faktiskt aktuell med sitt debutmaterial. Idag, den 28 april kommer hans första av tre singlar som kommer att släppas under våren och sommaren.

Eddie: Alltså, jag känner mig som en veteran – fast ändå är det här en debut. Jag har alltid varit redo, i min fantasi, men jag har varit involverad i andra projekt som gjort att jag liksom inte hunnit med att skapa mitt egna sound. Jag hade en duo tillsammans med min vän Henrik Nordahl ett tag, men det är först nu jag släpper eget och inte tänker så mycket på vad jag bör eller kan göra. Jag bara gör!

Josefine: Det blir ju även videos till samtliga låtar som släpps nu i sommar. Lite provocerande videos säger du?
Eddie: Såhär är det, jag har alltid haft svårt för fördomar och att folk tar för givet så mycket om andra. Folk har tittat på mig och tagit för givet hur jag är så många gånger. Den här första singeln som släpps idag, Kom in i mig, handlar både om en väldigt romantisk och vacker kväll på en strand i Nya Zeeland, men den handlar också om att låta folk komma in i ens liv. Folk tror att man inte kan ha flickvänner,  inte kan ha sex och så vidare för att man sitter i rullstol. Folk har så mycket fördomar om saker och ting. Den här låten ska bryta den sextabun.
Just de här låtarna är så personliga och egocentriska faktiskt. Jag vill att folk ska förstå att bara för  att man sitter i rullstol behöver man inte vara David Lega, man kan lika gärna vara Nikki Sixx!

Josefine: Har du svårt att prata om att du sitter i rullstol?
Eddie: Tss! Nej, jag har nog lättast att prata om det i hela världen. Enda gången jag kanske inte vill prata om det är när jag är på krogen och är mitt uppe i en konversation med ett snygg brud.

Josefine: Fast…ingen vill väl prata med någon annan än sitt ragg just då?
Eddie: Nä, exakt. Men ALLRA minst vill jag prata om mitt funktionshinder då. Haha!

Josefine: Ångrar du något i ditt liv?
Eddie: Kan nog inte säga att…inget som jag gjort som jag ångrat. Möjligtvis sättet jag gjorde det på.
Jag ångrade att jag inte hoppade bungyjump, men jag ångrade att jag inte kollade säkerhetslinan innan, ungefär så känns det.  Jag tror att jag ibland kört på lite extra hårt och tänkt att ”Fan det hindrar inte mig för att jag sitter i rullstol!” och så vill man alltid vara lite mer, lite hårdare än de andra i kompisgänget.
Men idag nä – jag ångrar ingenting.

Idag, den 28 april släpper Eddie Wheeler sin första singel ”Kom in i mig” och finns att lyssna på både Spotify och iTunes.
Spotify
Youtube
Eddie Wheeler @ Facebook. 

 

// JoJomen

 

En pingback på ”Sista musikaliska dronten” Intervju med aktuella Eddie Wheeler

  1. Pingback: Intervju med Göteborg Nonstop | Eddie Wheeler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...