Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Gothenburg får en Indie Film Festival

2014-05-04 av ozelot

indie22-25 maj är det dags för filmfestival i Göteborg. Indie Film Festival. Vad är då idén bakom ännu en filmfestival, och då dessutom strax innan sommaren när folk mest längtar efter att bada och sola? Vi ställde några frågor till Hamodi Gabry, en av festivalens initiativtagare.

Hur fick ni idén till Gothenburg Indie Film Festival, och vad är syftet med den?

– Idén till festivalen kommer från förorten – närmare bestämt Bergsjön, där föreningen Film för Fred bildades för 4 år sedan. Vi vill att lyfta fram och synliggöra den osynliga delen av förorten. Vi gör det genom att samarbeta med ungdomar, Akademin Valand, Nätverkstan ABF, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Utveckling Nordost och många andra.

Det finns ju numer, utöver GIFF, även actionsportfestivaler, Bergsfilmfestivaler…

– Göteborg är en filmstad, och det finns både behov och utrymme för flera filmfestivaler. Vi samarbetar också med de övriga festivalerna. Mångfald berikar!

Vad är det för profil på de filmer ni visar? Är det spelfilm, dokumentärer..?

– Vi kommer att visa spelfilm, kortfilm, långa och korta dokumentärer, och animerade filmer. Alla med temat fred, miljö och sociala frågor. 90% av filerna har svensk premiär på festivalen, och många av dem har vunnit priser vid andra festivaler runt om i världen.

Det låter ärligt talat rätt dystert. Finns det inga roliga filmer?

– Givetvis finns det även roliga och interessanta filmer med på festivalen! Till exempel Pied Piper från Indien, Si-o-se Pol från Tyskland, Unknown Land från Grekland, Mother Europe från Slovenien och Mediastan från Sverige som kommer visas i närvaro av regissörerna.

Facebooksidan som ni har startades 2012. Det har tagit sin tid innan nu festivalen äntligen kommer till skott.

Vi har jobbat hårt sedan 2011 med att hitta rätt plats, rätt tidpunkt, och naturligtvis rätt filmer för festivalen. Vi har lagt mycket tid på att gå från idé till en färdig festival.

Gothenburg Indie Film Festival
22-25 maj på Hagabion
4 dagars pass vuxen: 220 kr
Student: 170 kr // Dagspass finns också.

www.gbgindiefilmfest.se
Twitter: @gbgindieff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...