Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Slutade med att jag hamnade i någon annans lägenhet och vaknade upp med en trebent katt…”

2014-08-20 av

Let’s start with a typical bloggklyscha:
”Som ni säkert märkt har jag inte bloggat på ett tag…”
Bah! Eller hur?! Den enda som går runt och tänker på det är nog jag själv. Någon annan har nog inte ägnat en tanke, undran eller fundering över det. Och OM någon har gjort det
– så uppskattar jag det. Jättemycket.
Det är så att jag inte har något internet i min nya lägenhet ännu, men det kommer.

Tänkte berätta vad jag gjort den senaste tiden…

GraveyardBombus_4064webb

Jojomen, det kommer väl inte som världens nyhet, men jag har ju faktiskt flyttat hemifrån nu. Från Sollebrunn till Surte.
”Surte av alla ställen? Blundade du och pekade ut ett ställe på kartan eller vafan?”.
Många har blivit lite förvånade över just Surte. För mig däremot är det helt perfekt som första gångs-lägenhet. Kanonbra tågförbindelser (tåget mot Göteborg tar cirka 7 minuter och jag har stationen precis utanför min ytterdörr, typ), nära till mataffären (bor ovanför Coop, haha) och bra grannar om inte klagar när jag sjunger om dagarna när jag är hemma och grejar med alla mina flyttlådor (tänker liksom inte på att närmsta granne inte bor 200 meter bort längre, utan faktiskt är…vägg i vägg!).

Bilden ovan: såhär såg jag ut en förmiddag när jag åkte till Radio 88 för lite manusskrivande och redigeringsarbete. Baddräkten/toppen känner ni förmodligen igen från mitt bröst- och tuttblogginlägg. Min radiokollega Werna, som är lite utav alla programledares extramormor på stationen, blev alldeles till sig när hon fick syn på den. Så glad att hon gav mig en läderväska från USA. Haha, gölligt…

0webb

Senare samma eftermiddag bytte jag om till lite mer ”Nu ska jag gå ut bland folk och ha det skoj”-kläder. Är ju en sån som inte vill slänga kläder, utan ärver, lånar och fyndar på rean eller köper second hand. Men ibland är det kul med lite nytt, som de här göörsnygga tightsen från Zalando. Tackar så hjärtligt för det, Z!
Skorna är mammas gamla. Köpta på Marstrand för…en himla massa år sedan.
Med detta, och kameran på axeln åkte jag vidare…

GraveyardBombus_4075webb

…in till Göteborg för att möta upp syster Louie. Vi käkade världens mäktigaste och godaste sopplunch på Condeco på avenyn och gick sedan vidare upp till Bishops Arms för att ta en öl. Louie, som brygger eget öl, är så söt när vi går ut. Hon frågar så mycket, vill veta massor av fakta om de olika ölsorterna, ljusa, märka, indian pale ale, lager, ipa hej och hå. Jag kan inte så mycket om sånt där, men snappar upp lite info då och då och har börjat våga prova på nya grejer. Framförallt har jag vågat fråga mer i baren om lite roligare grejer än bara ”en öl”.
Den här gången blev det la lite sisådär med den grejen, då Louie efter att ha diskuterat ölsorter med snubben i baren började gapskratta när jag lite försynt kom fram till disken och sa
”Har ni nå’ go mellanöl då?”
”MELLANÖL?! BAH-HAHAHA!”
Humprf.
MEN! Det ska sägas; min fantastiska, fina, underbara mellanöl var skitsnygg och jättegod. Smakade nästan lite chokladkola. Godare än Louies ”strange brew” som jag nu inte kommer ihåg vad den hette.

GraveyardBombus_4064

Sedan hade vi inte många meter till Liseberg, där Graveyard och Bombus skulle spela under kvällen. Jag hade fotopass (därav mellanölen bland annat, hehe) och sprang framför scenen och fotograferade mest hela tiden. Det var fint.

GraveyardBombus_42672

Förutom att jag träffade en hel del gamla kompisar nere i publikhavet råkade jag hamna framför dem här i kön in till Wärdshuset. Lite roligt att jag samma eftermiddag promenerat förbi dem då de satt borta vid Kompassen och agerade gatumusiker.
”Jag såg ju er!” sa jag och vände mig om när jag märkte att jag kände igen dem.
”Asså?” sa dem, sedan var snacket igång. Visade sig att de spelade i ett band, Five Grams of Perfection, som är nominerade till Årets Hårdrock i Rockbjörnen. Dä va väldans!

4

I publikhavet träffade jag massor av gamla kompisar. Det var roligt.
Och Graveyard var bra också naturligtvis. Bombus också för den delen. Tjoflöjt!

GraveyardBombus_41041webb

Efter spelningen blev vi ett gäng som gick vidare till Stage Door för att ta avslutningsöl. Allt var fantastiskt fint, bra och roligt. Att det var en skéten onsdag, klockan snart 00:00 var ingenting jag tänkte särskilt mycket på.
”Jag bor ju i stan nu. Det går tåg hela tiden, hoho!” sa jag.
Men när jag för säkerhetsskull kollade på min Västtrafik-app så upptäckte jag att sista tåget hem till Surte skulle gå om tio minuter, och nästa skulle gå först klockan 04:10 så….var blev det ju lite halvkul.

GraveyardBombus_40612

Som tur var hade jag flera vänner som erbjöd sovplats. Slutade med att jag hamnade i en lägenhet vid Guldheden och vaknade upp med en trebent katt. Jojomen, den här har tre ben. Syns ju inte så bra. Syns desto bättre att hon är söt.

1799575_1480018428922297_500491239_n

Instagrammatbilder får vara med här, of course. Om ni vill följa mig på Instagram så heter jag lätt som plätten bara larsson_josefine.
Christopher, som jag lånade soffa hos, bjöd på hipsterfrukost. Fruktansvärt god sådan, ska tilläggas.
Efter frullen var jag snabb på att kila hem till Surte igen för att göra ordning mig för dagen. Den här dagen skulle ju…

Webb

Way Out West dra igång på allvar!
Ni hittar mitt inlägg om första dagen här. Det finns massor att läsa om bland annat Motörhead, Queens of the Stone age och havredrycker. Skitbra, med andra ord.

Wowdag3_6287

Förutom Queens of the stone age (som var så jädrans bra att de definitivt hamnar på topp 3-listan över det bästa jag sett och hört någonsin) så imponerade Seasick Steve på mig väldigt mycket. Så mycket humor, fred och kärlek över denna man, hans hemmagjorde gitrarrer och hans svenska trumkollega. Faen vad vackert det var, trots regn och blåst.
Älskar Steve. Underbar!

wow3_6842

Råkade även ut för det som är varje fotografs mardröm…
formatera ett minneskort innan jag hade fört över bilderna till datorn.
F. A. N.
Massor av fina bilder på bland andra Veronica Maggio försvann där, men jag håller på att lösa det…
Jag var ganska trött, stressad och ofokuserad under hela Way Out West kände jag. Hade svårt att sova på nätterna i nya lägenheten (sov och sover fortfarande på en madrass). Sena kvällar och tidiga mornar + dålig sömn om nätterna = dålig hy, fula påsar under ögonen, dålig kropp, dålig energi, dålig Josefine.

Dag3Wow_6573

Andra som imponerade var bland andra Elliphant. Det var då det regnade och blåste som absolut mest så att man trodde att hela WoW skulle flyga bort, därav sökte alla sig till Linnéstage (inklusive jag själv) där hon skulle uppträda.
Ångrar mig inte att jag drog dit.

GraveyardBombus_4064

Way Out West avslutades med Robyn och Röksvamparna. Jag såg inte hela spelningen. Jag var så djävulskt trött (och jag som inte ens kollade in några band under Stay Out West, haha) och åkte hem och försökte sova
– för dagen efter skulle jag vara bröllopsfotograf på Thorskogsslott. Stort!
Det var en fin dag, även om jag kände hur schléten jag var. Men som sagt, är glad att jag fick vara en del av Thomas och Maries dag. Tack för det!

GraveyardBombus_40641

Jag har hängt på radion en hel del också. Nu bor jag ju mycket närmare än när man jämför när jag pendlade från Sollebrunn. En fredagmorgon var jag side-kick till Annika och hennes morgonshow. Vi intervjuade det bandet jag pratade om tidigare, Five Grams of Perfection och spelade massor av musik – en bra fredagmorgon.

88_8198B

Sångaren i bandet hade hemma-pimpade foppatofflor. Det tyckte jag var vackert.
Vi sände mellan klockan 07:00 och 10:00…

GöteborgSurte_8233webb

…sedan åkte jag hem och sov, gjorde lite fotojobb framför datorn
för att sedan ta tåget in till Göteborg och öla lite med en kompis under Kulturkalaset. Vi gick inte och dansade, men tittade desto mer på när andra skakade loss. Det var fint.

GöteborgSurte_8304Webb

And naow dåh?! 
Ja, jag utforskar Surte. Lär mig sakta men säkert. Det är ju inte så stort. Bor väl sisådär 5 000 pers här. Lagom.
Har precis börjat bekanta mig så smått med invånarna här. Om inte annat är jag väl den som tjötar mest på Surte-sidan på Facebook, haha! Har fått(!) ett jättebra köksbord av ett snällt par, blev bjuden på pulverkaffe och earthnuts framför säsongspremiären av Idol hos en gitarrsnubbe (jag som inte har någon tv – fatta lyckan!) och…tja, faen, det blir nog bra här tror jag. So far, so good…

I skrivande stund sitter jag faktiskt i Sollebrunn och jobbar med den kommande fotoutställningen på min systers gård.
Vill ni läsa mer om det kan ni göra det här.

883

Avslutar med att berätta att jag börjar sända Radio JoJo igen den 28 augusti
– och det ska bli SÅ ROOOOOOOOLIGT!
Från och med den 28 augusti sänder jag varje torsdag mellan klockan 10:00 och 12:00.
Häj och höj på det!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...