Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tacos & Tequila och vietnamesiskt kompletterar Tredje Långfamiljen

2014-10-29 av ozelot

Igår öppnade Tacos & Tequila på Auktionsverkets innergård – som egentligen är två gårdar sammanlänkat av lika sprillans nya Kafé magasinet – i det som blir Avenyfamiljens stora mat- och nöjessatsning på Tredje Långgatan. Jag tittade in för ett smakprov och kunde snart konstatera att utblicken är minst sagt internationell.

På gården finns nämligen göteborgarnas nya älsklingsfenomen – en food truck som serverar vietnamesiskt snabbkäk.
Foodtrucken heter Banh mi, som egentligen är en sorts baguette – Vietnam är ju en gammal fransk koloni – som fyllts med asiatiskt innehåll.
Till denna en kall nudelsallad med kryddigt krisp. Gott.

IMG_0175

Jag intalar mig att jag vill ha lite extra asiatisk hot sauce på min banh mi, och jag ser mig om efter något törstsläckande.
Kl 12 och presslunch är närmast frukost för mig, ett kungarike för en Cola eller åtminstone ett glas vatten!

IMG_0180
GT letar efter bästa vinkeln.

Jag anar att det blir mer mat vad det lider, och avstår lockelsen att förse mig av mer av street fooden.
Och mycket riktigt slussas vi in i Tacos & tequilas lokaler för en sittande lunch.
En servitris frågar mig vad jag vill dricka, och jag tvekar lite: Skall man beställa ur menyn som lagts fram eller kommer det en färdig som dukas upp efter hand?
Så beslutsam känner jag mig inte just nu, och jag är glad när första brickan smårätter kommer in helt automatiskt.

Drycken då? Jag bestämmer mig för att bubbelvattnet på bordet duger fint, men sedan hela grannssällskapet från Hela Stan/Djungeltrumman beställer in öl så tar jag mitt förnuft till fånga och beställer Tuborg jag också.
Vatten från Mexiko rekommenderas inte att drickas ej smaksatt juh.

IMG_0182

Första appetizern är lämpligt nog nachos med guacamole och grönsaker som är fint tärnade. Grovjobbet får man göra själv med gaffeln tills det passar ens eget tycke och smak.

IMG_0187

Efter följer quesadilla med svamp och chilli, samt en fräsch ceviche på torsk, rädisa och koriander.
Vad är det i den rätten? är den stående frågan.

Tacos på långkok med irländskt lamm, manchegoost, creme på vitlök är ett svar.
Tacos på torsk är ett annat, mer korthugget. Ty visst nappar det även torsk i baja California denna dag.

IMG_0190

Ölen sitter bra till dessa ibland kryddstarka anrättningar, och många ser sig om efter toaletten.
De visar sig finnas en våning upp via en smal skranglig spiraltrappa.
Nu är det inga problem, men hur skall det gå när kvälls- och helgpubliken kommer, stärkta av färgglada mexardrinkar och Corona?
Trappan tål knappast mötande trafik.
Nåväl, knappast mitt problem.

IMG_0199
Utsikten från ”toalettvåningen” och ner över restaurangen.

Det är varmt och inbjudande här, hit skulle jag gärna gå om än för att bara dricka några öl, för att beställa in lite smårätter som är ett minst sagt prisvärt val i jämförelse med den rike kusinen på Magasinsgatan.
Och skulle det vara fullt finns ju redan Made in China och Taverna Averna inom samma hus.
Klockrent val för en dejt ”som inte får bli för stel”, ta en drink ”med tjejerna” innan nattklubben eller för att bara vara någon annanstans än på Andra Långgatan, Barabicu eller Kino.

IMG_0194

Även om jag är lite tveksam till valet av hygienvård: På toaletterna finns inga handfat utan det skall lösas utanför via ett stort keramikkar och en rostig droppande kran..
Pappershanddukarna sitter i sin tur fastmonterade på väggen utanför toaletterna, men inga papperskorgar?
Det kommer nog inte se fräscht ut efter ett avslutat kvällspass, och många matgäster kommer nog undvika vasktunnan.
Sådant kan sluta illa med fingerfood-koncept och allt..
Nåja, en lösning är säkert på väg.

Vi är nu proppmätta, och försöker äta upp efterrätten på churro och smält citronglass så samvetsgrannt vi bara kan.
Själv är jag mest sugen på kaffe, och lämnar nog bordet först av alla för att korsa gården i tre kliv.
På Kafé Magasinet är jag än så länge ganska ensam i en väldigt spatiös lokal med tydlig Berlin-prägel.

IMG_0203

Jag är lite svag för denna avskalade estetik med så högt i tak att man vågar ta djupa andetag.
Hit kommer jag nog glida in själv med en nypressad Le Monde för att läsa i lugn och ro tillsammans med en Americano och ett enklare bakverk från egna bageriet. Med den distinktionen att jag knappt skulle förstå ett enda ord ur tidningen.

Ett väggfast tidningsställ med aktuella internationella tidskrifter och dagstidningar kanske ändå vore något för inredarna här, för att pigga upp med lite färg och kosmopolitisk flärd ändå?
Nu när man ändå dammsugit stans dödsbon i jakt på färgglada bokryggar?

Vi får se. Resten av sällskapet ansluter snart och diskussionen kommer att handla om helt andra saker. Om bland annat dataspel, medias kris och tysk porr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...