Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Undervattensfest i Dismissed’s kommande musikvideo

2014-12-10 av

Göteborgsbandet Dismissed har vi uppmärksammat ett flertal gånger här på Göteborg Nonstop – och nu är det dags igen.
Detta är ett gäng på fyra grabbar som spelar väldigt experimentell rockmusik. Jag har svårt att beskriva det bättre. Går heller inte att sätta in dem i ett musikfack eller kategorisera dem. Å andra sidan; det behöver man inte alltid kunna. Det bästa är helt enkelt att uppleva dem live, tror jag. För att förstå The grej.
I det här blogginlägget ska vi inte uppleva dem live, men däremot lära känna dem lite bättre genom en personlig artikel från bandet själva om deras inspelning av en kommande musikvideo.
Bra? Jättebra.

För ett tag sedan spelade gänget in sin absolut första musikvideo och då i Lerums badhus utanför Göteborg.
Vi fick ett mail från grabbarna där de med egna ord och bilder berättade mer om inspelningen.

Session6
Från vänster: Freddie Van Eijsden – gitarr/körsång, Linus Bech – bas/körsång,
Johan Carlsson – trummor/körsång  och Tor Höglund – sång/gitarr.
Foto: Josefine ”JoJomen” Larsson. 

 

”Bandet Dismissed har samlats på Vattenpalatset en fredagskväll för att spela in sin nya musikvideo till den kommande singeln “Dance On The Borderline”.
– Idén är att vi ska skapa en video med HBTQ-tema, berättar Freddie Van Eijsden, som är gitarrist i bandet.
– Vi vill bryta det där klyschiga som det ofta blir inom rocken. Vi vill inte ha de vanliga poserna i en video där vi i bandet står och spelar till låten. Det känns lite väl uttjatat, fortsätter Linus Bech, som spelar bas.

DSC00846

De har samlats strax innan 18:00 för att flytta in rekvisitan samt förbereda sig med smink. Filmteamet som består av Johan Orre, Dafvid Skoogh och Frederick Heidrich, springer omkring och tittar vinklar och platser för ljus/kameror m.m. Under tiden samlas rekvisitan upp som består av bland annat, trummset, gitarr, bas, matta, statyer och tyger.

– Det kommer vara en undervattensfest med fokus på en öppen och glad stämning där alla är välkomna, berättar Johan Carlsson som är trummis i bandet och som kommer att sitta bakom det nedsänkta trumsetet i vattnet i videon. Strax därefter börjar de två första från Dismissed få sin make up applicerad. Det är Lisette Alfredsson och Sandra Uhlén från Makeupstudion som sköter allt. Idéer spånas och inom en timme har Freddie och Johan i bandet fått sin färgstark catwalk-inspirerade sminkning färdig. Sångaren i bandet, Tor Höglund hade en tydlig vision om sin sminkning i denna videon och får till sin glädje sin Twiggy-look uppfylld.

DSC00885

Det har nu börjat droppa in människor som ska agera statister i videon, i alla möjliga outfits, allt ifrån topphatt till en gul helkroppsdräkt. Huvudpersonen i videon, Viktor björkberg, är redan i gång med att filma en scen som ska leda in oss i undervattens festen. Viktor är uppvuxen i Floda och studerar på Göteborgs högskola för scen och musik, Artisten i Göteborg.

Under tiden börjar poolen inredas och allt och alla som ska ner i poolen börjas tvättas av. Trumset och annat blir nedtyngt. Viktbälten hängs på människor och känslan för djup och kamera vinklar testas.

Screen Shot 2014-12-03 at 14.31.321

Tre kameror filmar samtidigt för att få med allt som händer i bassängen. Bandet spelar på sina instrument och statisterna flyter omkring i bakgrunden som gör allt möjligt. Douglas, från bandet Neverblue, sveper förbi oss i sin gula gummidräkt medan vi dansar, hånglar, spelar och sjunger. Även Zukie Fioxu, en artist från Göteborg, kommer fram och dansar loss i sin präktiga kostym och topphatt. Tagningarna är korta och bandet följer hela tiden Johans kamera som går ner på kommando.

Screen Shot 2014-12-03 at 14.31.3211

Dansen flödar, hångel och intima moment utbytes och adrenalinet är på topp. Det blir en kort och intensiv filmning med glädje och en frihetskänsla av att ha fått vara på en plats, där alla är accepterade under ytan till den hårda och normfasta världen. Med de scenerna så avslutar vi kvällen, klockan är då 02:00. Singeln och videon kommer att släppas tidigt nästa år tillsammans med uppföljande material.”

Om Dismissed själva skulle beskriva sin musik,
så skulle det låta såhär…

”I en musikvärld där alla band liknar varandra eller maniskt söker efter sin egen identitet och stil, finns det ibland band som bara helt naturligt sticker ut. Dismissed är just ett sådant band. När de flesta unga killband bildar sitt rockband för att få billiga brudar och gratis öl är Dismissed istället bandet med ett motto och en vision. Målet och visionen är att ge ljus och lyfta fram HBTQ-frågor, våga sticka ut och våga stå för den man är. Klyscha? Nä,inte alls. För Dismissed är dessa frågor, precis som deras energiska och provocerande liveshow, på blodigaste allvar.

Med en klädstil som för tankarna tillbaka till New york Dolls, lindar killarna eftertänksamt in sin vision i en eftertänksam och jävligt smart rockskrud. Dismissed är bandet som väcker uppmärksamhet vart de än tar sig och tar sig för.”

 

Gilla Dismissed på Facebook, klicka här!
Och håll utkik efter undervattensvideon ”Dance on the Borderline” ibörjan av 2015.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...