Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Men för att klara lånen fick du ge dej ut på turné efter turné. Fläderblommor doftade och äpplen mognade men du var aldrig med.

2015-05-18 av

Maj_0757-2webb

Efter bröllopsfotografering, deklaration, telefonköer till både Skatteverket och Visma (ni är bäst och jag älskar er mer än vad jag älskar äppelpaj) så lämnar jag ännu en gång Sollebrunn och åker hem mot Surte.
Men innan vi, mamma och jag, gjorde det hann vi göra med några ärenden i stan. Besiktiga bilen t ex. Besiktningsgöbben i verkstan var en gó göteborgare som flyttat från stan ut till Gråbo. Han pratade fint på übergöteborgska, eller så tyckte att det lät fint bara för att han sa bra grejer om mammas lilla Opel och lät den köra vidare ut i stora vida världen.

Maj_0764Webb

Efter många ”om”, ”men”, ”kanske”, ”nej”, ”vet inte” och ”bestäm du” körde vi höger i rondellen och in till Nolbygårds Ekocafé. Här var vi jämt förr, men efter det att jag flyttade till Surte så…blir det ju inte så ofta att man hänger i Alingsås liksom. Men nu hade vi ju vägarna förbi och dessutom ett outnyttjat presentkort att använda oss utav. Fikaaaaaaa…

Maj_0693webb

Vill ha ett kök som jag också han ha stora byråer i och inreda med bröd som inredningsdetaljer.
Caféet ligger strax utanför Alingsås och serverar förutom rejäla smörgåsar och bakverk en soppbuffé varje vardag, vi kom dock strax efter lunchtid och tog varsin smörgås.

Maj_0686webb

Nolbygård bakar allt bröd och bakverk själva – och allt är ekologiskt. De senaste tiden har de även börjat göra lite rawfood-fika som jag tycker är himla kul. Är ingen megaexpert på raw wood själv. Ännu. Men jag planerar på att bli för det är himla kul och inte alls särskilt svårt som man kan tro. Det svåra är att…bara börja, liksom. Komma på recept och sånt där, men det är det ju även till vardags med typical vardagsmat också så…ja, you fatt what aj mean.
Få slänga opp något raw food-recept här någon gång. Bara för att det är skoj.

Maj_0701webb

Jag tycker om Nolbygård för flera olika saker. Dels för att det är så gott och väldigt mättande, men också för deras tänk att hålla sig så närproducerade som möjligt. På uteserveringen promenerar hönorna ute på gräsmattan och de odlar massor av saker i växthusen på tomten. Det är fint.

Den där närproducerade biten gäller inte bara maten och bakverken, utan också det kulturella då de titt som tätt bjuder in lokala band och artister (Dinkytown har bland annat haft sin verksamhet här!) att spela på deras lilla scen längst in på caféet. De har även en ny konstnär varje månad som får visa upp sina alster.
Jag har faktiskt ställt ut här för några år sedan, och ägaren kom faktiskt fram till mig den här eftermiddagen också och frågade om jag kunde tänka mig att ställa ut igen. Ju mer jag tänker på det såhär efteråt så tror jag att det skulle vara riktigt kul, men till skillnad från förra gången skulle jag nog vilja ha något tema eller vinkla det på något annat sätt än tidigare då jag bara visat upp ett par bilder jag är stolt över. Den här gången vill jag att…besökaren ska tänka till lite, lite mer än bara bilder. Gärna en dokumentation av något slag.

Hur det blir eller vad det blir vet jag inte, och
om det blir en utställning överhuvudtaget så lär det bli nästa vår.
Vi får se vad som händer, helt enkelt…
Maj_0690webb

Alingsås kallas ju oftast för caféstaden. Jag vet inte hur många det finns nu för tiden, men när jag gick sista året på gymnasiet (2012?) så fanns det 27 stycken caféer runt om i stan. Det har säkert kommit till och fallit bort en hel del under de senaste tre åren – trots det har jag alltid haft svårt att hitta något som jag fastnat för. Som inte bara serverar fikonmarmeladsmackor för sjuttioelva kronor, utan något man kan komma och få en enkel ostfralla och en kopp kaffe – and so ärre brao so liksom.
DET har de här på Nolbgård, och det gillas.

Ska också sägas att de faktiskt har fikonmarmeladmacka också, men den kostar itne sjuttioelva kronor och den är faktiskt skitgod (och ger många likes på instagram har jag sett. Testa själva. Himla viktigt sånt där jöh…).

Maj_0707webb

Hej från badrummet! Här inne hänger faktiskt en utav mina bilder. Det är en lite mer ”dreamy”-variant i massor av mättade färger som jag pusslade ihop av fem stycken olika bilder. Så, om ni någon gång får för er att besöka Nolbygård, går på toa och har inget att kolla på när ni tvättar händerna så kan ni alltid slänga en blick åt höger – där hänger min bild.

Skoj skoj!
Maj_0699webb

På uteserveringen har de ett litet tåg! Det är så himla snyggt, och går ihop så mycket med inredningen inne på caféet. Det är små miniatyärtåg, broderade mönster på dukar, fotografier, leksaker, stora tavlor och tralla la….

Maj_0749webb

Vi bestämde oss för att ta en närmare titt…Maj_0723webb

Så himla gulligt! Om jag flyttar till ett litet hus någon gång (som jag faktiskt vill göra…en vacker dag) så vill jag också ha ett gammalt fordon i min trädgård. Min syster pratade om att hon skulle ha en folkvagnsbuss som typ ett växthus. Hade varit så himla fint att ha någon klängväxt, typ murgröna eller något liknande, på någon gammal bubbla eller något.
Får bli ett senare projekt.
Nu ska jag ju snart flytta till en ny lägenhet. Den har ingen gräsmatta – men däremot en liten uteplats! Får dessvärre inte plats med en bubbla där. Får som sagt bli ett senare projekt.

Maj_0718webb

Hej då Nolbygård! Vi ses.

I skrivande stund sitter jag hemma i Surte. Snart ska jag vidare till min JoJomen-lokal och börja måla väggarna. Tänkte visa er hur det går för mig och hur det är tänkt att det ska bli. Får göra det i nå’ videoinlägg eller något. För snart ska ni juh valfärdas dit och bli fotograferade allihopa, tänkte jag. Fett med bra, jao!
Hurra!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...