Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer

2015-05-21 av ozelot

Under stora evenemang som EM och VM finns det ju knappt en enda Pizzeria i hela landet som inte smäller upp en storbildsskärm men vi ville göra en kartläggning av de som håller i vått och torrt. Som visar allt från elitseriematchen till Champions League-finalen. Håll till godo.

Från datorn eller Smartphonen följer du Allsvenskan liveBet365.
För aktuella odds, se info

Centrum:
Mest centralt har du flaggskeppet O’Learys som inte behöver någon vidare presentation. O´learys finns numer även på Centralen, Avenyn och i en stor restaurang vid Järntorget. Gott om plats, knappast billigt och rätt opersonligt, men man vet i alla fall vad man får.

bild3John Scott har formligen exploderat de senaste åren med hjälp av pengarna från billig söt cider, Är inte i första hand en sportbar utan mer familjerestauranger som dock visar de stora matcherna. Rekommenderas att ringa efter och höra innan. De brukar dock inte gilla fans som bär matchtröjor och skrålande ramsor uppmuntras ej.

Riktigt bra matchbild och matchljud hittar du hos Biljardpalatset. För att sitta vid bord måste du äta, men gör du å andra sidan det har du det väldigt väl förspänt i den bioliknande loungen. Ett angränsande rum finns för alternativa matcher.

Öl och mat är relativt dyrt och de rycker en tjuga i entrén. Men stället är ett bra val för jobbsällskap och man kan alltid ta ett parti eller två för att främja den manliga bondingen.


Cheers
på Viktoriagatan är en pålitlig sport- och vätskedepå som har lockar en blandning av bohemer och fyrkantiga ”lads”. Skärmar i varje rum men man får göra små akrobatiska nummer för att försäkra sig om fri sikt. Stölen ligger kring fyrtio-femtio och köket serverar det vanliga pubutbudet.

Mitt emot på samma gata återfinns The Queen som har ett år eller två två på nacken, och om publiken kan man nästan säga det samma. I de ljusa luftiga lokalerna samsas unga bratkids med kotlettfrisyrer och rullstolsekipage med personliga assistenter. Kanske är det de billiga ölpriserna som lockar, för billigt det är det. Strax över 30 spänn för en öl är taget och maten är prisvärd och helt okej med stenugnspizzor runt 100-lappen

P.C bar och kök på Kungsgatans puckel på väg ned mot Rosenlund är ett annat budgetalternativ och lokalen och är faktiskt riktigt väl lämpade för folkliga sportevenemang. Åtminstone två ordentliga skärmar och öppen lokallösning ger god sikt. Men mer ett ställe med storbild som bonus snarare än att du kan lita på att de visar din match. Väldigt billigt, särskilt under Happy Hour fram till 20.

Linnéstaden
Plain kitchen har länge varit en klassiker lite undangömd på en tvärgata till. Hit vågar man sig både för att avnjuta god husmanskost och titta på sport i någon av de många rummen som gör sitt bästa för att täcka in alla intressen. Trångt. Hit går även ofta ensamma tjejpar för att ta ett glas och spana in killar som spanar in sport, så testonivån håller sig på en dräglig nivå Boka bord.

Trevliga Glenn Sportbar öppnade filial på Andra Lång i november, och konceptet känns igen från moderskeppet på Friggagatan. En Kvarterskrog. Fast med sport. Bra utbud av skärmar på strategiska ställen som visar det viktigaste som händer på fotbolls- och hockeyhimlen. Hit vågar du också ta med tjejen utan behöva skämmas för mycket över de värsta testo-brölen. Numer finns de även på Masthugget såväl som i Munkebäck
Bästa valet på Andra långgatan.

olearysLagom till VM har också O’Learys Järntorget slagit upp. Det är kanske inte normalt den mest originella inslaget i restaurangfloran, men man vet vad man får. Det är ribs, burgers och chicken wings som är så klibbiga (och spicy!) att du kommer vilja torka av dig på bordsgrannen. Oftast vällagat och prissatt därefter – inte billigt.
Och vad mer är – de fyller ett stort hål i just Linnéstaden som faktiskt behöver en stor sportbar vid sidan av ganska småttiga Glenn och Plain Kitchen.
Ligger mellan Pustervik och Sjösports-magasinet.


Majorna

Gamla slagskeppet Jeffrey´s på Karl Johansgatan har genomgått en metamorfos det senaste åren och kallade sig först Hemmaplan och nu Caisa Warg. Efter att ha famlat lite efter sin identitet har man nu fattat att Majorna och en så stor lokal kräver billig bärs och kränger nu stöl för 29 kr.
Därför har också den lite bohemiska publiken hittat tillbaka. Ligger vid Chapmans torg.

Red Lion är en långkörare vid Mariaplan som alltid går att lita på om du är i faggorna. Städad stammispublik uppskattar det stora ölutbudet, och temakvällar med quiz lockar horder, bland annat gamle hjälten Ruben Svensson och Adam Johansson. Aldrig sett match där, men det skall nog gå fint.

Öster

Paddingtons vid Redbergsplatsen är en riktig engelsk pub med anglofil publik såväl som personal. Sky sports toppar TV-utbudet men visar matcher från de flesta stora ligorna. Kommer du och skall se Häcken mot Brommapojkarna samtidigt som det är Londonderby kammar du nog dock noll hos fjärrkontrolloperatörerna.

Undangömda Tidbloms är en riktigt positiv överraskning för undertecknad, hittar du väl hit så lär du återkomma. Lokal stammispublik i de anrika lokalerna samsas framför de få tv-skärmarna när det är match, maten är god och du kan med gott samvete släpa med tjejen medan du slänger ett oskyldigt getöga på det gröna fältets schack.

Friggagatan hittar du numer ganska etablerade vattenhålet där du med jämna mellanrum kan bli bargranne med Glenn Hysén. För det här är just Glenns Sportbar, och konceptet är tillbakalutad kvarterskrog som även lockar matchpubliken. För hit kommer du inte inte för att käka gåslever utan tvärtom rejäl mat med grenförstärkning, ”The Platter” för två personer räcker egentligen till ett mindre daghem, och fatölen kostar mellan 45 och en tjuga mer.

frankesGlenns även tagit över gamla klassiska kvarterskrogen Frankes i Munkebäck, med Frankes kontrade med att öppna ny sportbar i samma kvarter som Glenns Frigga. Alströmergatan heter den lilla vägstumpen mellan Friggagatan och Stampens Kyrkogård, och de har öppen planlösning med många skärmar som lovar god sikt. Än så länge i lite i skuggan av Glenns så vid stora event är det här du säkrast får plats.

Kommentarer på Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer

Pingbacks på Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer

  1. Pingback: Fotboll, Karaoke eller Dubstep? « Göteborg nonstop

  2. Pingback: Tweets that mention Var visas matchen? En guide till stadens sportbarer « Göteborg nonstop -- Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...