Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Var ska jag behöva stå för att få gå före i kön till trädgården en fredag?

2015-06-22 av

Då jag sommarjobbar hela sommaren så får man passa på att nyttja och njuta av de fina lediga dagarna innan det hela kommer igång.
När man dessutom är ganska pank (dubbla hyror + en lokalhyra, pjuuuh) och inte vill spendera för mycket pengar så får man hitta på lika olika typer av utflykter som inte kostar skjortan.

webb2

För några dagar sedan så hängde jag och syrran här; Botaniska Trädgården. Jag har bara varit där en gång tidigare, och det var för typ tre år sedan. Då hann jag inte ens besöka hälften av det stora området som Botaniska sträcker sig över, men med Louise fick jag den här gången utforska det hela lite mer. Att det var så jädrans stort hade jag ingen aning om. Faktum är att det är en av Europas största botaniska trädgårdar med sina 175 hektar. Fränt!

Webb3

Min syster är väldigt trädgårds-intresserad, medan jag kan nästan ingenting om allt det där. No green fingers här alltså.
Louie kan massor av konstiga fröer, växter och buskar, så hon fick agera lite utav en guide för mig och orientera mig runt i den stora trädgården.

Elie_2967

Vi hade med oss picknick; ett ihopplock av det som vi hade hemma. Lite frukt, några Oatly-drycker som Louie hade plockat på sig under en matmässa med hennes jobb, tomatsallad och kycklingsmörgåsar. Trots att vi inte spenderat en enda krona på att införskaffa någon ”typical picknick-mat” så blev detta typ den godaste picknicken ever. Tog ingen vettig bild på det, hade fullt upp att äta.

Vill man lumcha finns det även  Botaniska Paviljongen; en mysig restaurang längre in i trädgården som serverar både lunch och fikabröd.

Elie_2977

Sen var det ju det här med bina. Det sista jag trodde att Louise skulle skaffa var bin, men nu har hon haft det ett tag och producerar egen honung och hela köret. Hon är helt manisk över de ”gulliga” små insikterna.
De hade en liten bikupa på Botaniska. På långt håll såg det ut som…en vit låda, men öppnade man luckan så kryllade det av massor av bin som hela tiden flög in och ut ur kupan.

Webb

”Kolla! De är ju jättesöta!” sa hon och pekade och förklarade hur allt fungerade i en bikupa. Jag var tveksam. Stod stel som en pinne och vågade inte röra mig en millimeter, rädd för att de skulle sticka mig.

Som ni kan se på bilden så är det ju ett litet bi som har liksom en gröngul prick på sig. Det är bidrottningen, och enligt Louie ser man henne inte alltför ofta då hon gärna håller sig för sig själv- så det var ju lite coolt.
Fast, inte tillräckligt coolt så att jag blev sugen på att skaffa bin jag med. Jag är alldeles för rädd för’t.

Elie_3012

Vet inte hur många timmar vi var där, men tillräckligt många för att jag lyckades bränna mig på både om benen och armarna. Solen brände på bra och jag var nära på att somna flera gånger. Batteriet på min telefon höll på att dö, vilket var ganska skönt på ett sätt – då kunde jag börja läsa i min nya bok jag lånat på Stadsbiblioteket. Jag läser ju alldeles för sällan även om jag gärna skulle göra det mer (berättar mer om den där boken senare).
Namnlöst-1

Det var en fantastiskt fin dag i Botaniska Trädgården som inte kostade mer än…en liten spårvagnsresa + mini-inträde i trädgården.

Botaniska har öppet hela sommaren från klockan 09:00 till ”solnedgången” (som det står så fint på deras hemsida. MYZ.)
Inträde kostar 20:- (frivilligt – men med tanke på vad man får så är det värt den lilla pengalappen. Minst.)
Det är väldigt bra tillgänglighet då det finns handikapps toaletter, handikappshissar och eldriven rullstol att hyra i butiken vid entrén (måste bokas i förväg).
Förutom att det bara är fint att strosa omkring här är det massor av aktiviteter och utställningar hela sommaren  i parken. För mer information, besök deras hemsida.

Webb4

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...