Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”Dress everyday like you’re going to Jimi Hendrix funeral”

2015-09-10 av

BloggOnsdag

BLOGGHallådär
…och glá torsdag på er! Förkyldningen går åt rätt håll. Det slemmiga och äckliga i halsen börjar sakta men säkert avta. Tackar ingefäran, glassen och vitlöken för det! Inte kombinerat då förstås, uh…
Igår var det onsdag och då hade jag fullt opp. Fullt opp om man jämför med hur jag haft det de senaste dagarna då jag bara suttit inne och snorat.
Nåväl. Syster Louie hörde av sig på morgonen och frågade om jag ville följa med in till stan för att utnyttja lite av hennes rabatter i Enjoyguiden. Lunch för två till priset av en, inte skit och baj at all.

OnsdagBlogg3

Jag gjorde ordning min frulle; hemmagjord müsli med egengjord havremjölk…

BloggONsdag7

…och satte mig vid köksbordet och tittade ned mot garan.. Jag har två stora fönster från mitt allrum med utsikt ned mot den här gatan. Lite längre upp på gatan ligger Köpmans Hytta, lokalpuben jag brukar ha quiz på. Vi hade säsongspremiär för någon vecka sedan – och ännu en gång var det fullsatt! Så jädrans kul.
Efter Hyttan går man sisådär tio meter till och där borta är mitt kontor. Därifrån tänkte jag visa fler bilder vid ett senare tillfälle. Det är fortfarande lite grejer som behöver göras där nämligen…
Ledsen att mina bilder är lite konstiga i färgerna ibland. Vet inte varför det blir så när jag laddar upp dem på bloggen just? Ska kolla opp det…

BloggOnsdag14

Efter frukosten tog jag en dusch och satte mig på ett tåg mot Göteborg. Det tar tio minuter för mig från Surte till Göteborg. Helt perfekt. Man hinner lyssna på ungefär tre låtar under den tågtrippen.
På Centralen mötte jag opp Louie. Vi började bläddra i Enjoy-häftet och bestämde oss ganska snart för att gå till ett närliggande café.

OnsdagBlogg8

Nämligen Café Ritazza på Centralstationen. Det är ett sånt café som man oftast bara…går förbi. Sällan man stannar till och tar en kaffe eller två där. Vet inte varför det blivit så, men nu blev det ändring på det.
Syster Louie vill inte vara med på bild, så det får bli en selfie i spegeln. Louie är det stora bruna barret till höger.

BloggOnsdag6

Vi bestämde oss för en liten lunch. Vi delade på en ciabatta med salami, brie, soltorkade tomater och ruccola + en kladdkaka som efterrätt. Båda tummarna opp både från mig och Louie. Tackar Café Ritazza för det.

BloggOnsdag9

Solen sken över Göteborg. Hösten är alltså inte helt över ännu och folk vet inte riktigt hur de ska klä sig. Några hade grova kängor och jackor med pälskragar, medan andra hade shorts och t-shirt. Något slags mellanläge nu, för att inte tala om på mornarna – då det kan vara flera minusgrader när man går upp och sedan övergå till äckelhetsvärme några timmar senare.

BloggOnsdag10

Vi kollade några affärer inne på Nordstan och Femman. Det bygger som faen där inne nu. Massor av nya affärer har ploppat upp sedan jag var där sist. Odd Molly var en av dem. Himla snygg inredning med fiskbensparkett, superfina tapeter och kopparrör (?) i inredningen. Såg ut som ett litet slott. Vi tog en runda i affären mest för att det var så coolt där inne. Dock var det för dyrt för våra plånböcker så vi gick därifrån tomhänta.

BloggONsdag11

Istället tog vi en vända i några andra affärer och köpte på oss ett par småprylar. Sådant som inte är så jädrans spännande egentligen men som man ändå behöver ha där hemma. Jag menar, en tvålkopp för typ 30:- och en ögonfransböjare för 10:-. Haha, nåja, de kommer att komma till användning i alla fall.

BloggOnsdag13

Vi lunchade på ett ställe som Louie hade ännu en rabatt på i sitt Enjoy-häfte. Det var dock inte så jättemycket att hurra över så därför tog jag inte ”kolla den här fancy maträtten-woop wopp”-bild på kalaset. Vi gick därifrån mätta i alla fall.
Efter ett par timmar i stan började min förkyldning göra sig påmind och systern skulle vidare mot andra mål, så vi promenerade mot Centralstationen och sa hej då där.
Jag har världens bästa syster, även om hon aldrig vill vara med på kort…

BloggONsdag12

Väl hemma i Surte igen hade jag fått paket från Zalando! Jag hade fått ett presentkort av en kompis att nyttja på deras sida så jag beställde hem lite kläder. På tiden kände jag…

BloggOnsdag1

I paketet låg lite plagg som jag tänkte visa här. En enkel svart collegetröja med ett lika enkelt typsnitt. Tror banne mig jag roffade åt mig sista exemplaret av den också. 139:- för den. Den var så himla skön att jag slängde på mig den direkt och hade på mig den resten av dagen. Tjofftjoff!

BloggOnsdag2

Den andra collegetröjan jag fick hem var den här vita. Jag äger inte särskilt många vita tröjor. Kanske…en, eller en halv. Nu har jag en hel. Tyckte den var söt. Dessvärre kan jag inte franska. Kanske skulle tagit reda på vad texten betydde innan jag köpte med den. Jag skickade en bild på tröjan och frågade min favoritkanadensare (jag känner bara en i Kanada förvisso, ehe…), som kan prata franska flytande, vad det betydde.
”The most beautiful city in the world. Paris in the fall.” svarade han.
Misstänkte att det var något sånt gullegull. Kanske lite cheesy?
Men men, söt är det fortfarande – och nu är den min!

BloggOnsdag

Senare på kvällen fick jag lite besök för en stund. Vi lyssnade på musik och pratade. Min favoritsyssla (förutom att äta glass och spela zombiespel på X-box).
Det var min onsdag det! Mycket fin lill-lördag.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...