Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”A secret to happiness is letting every situation be what it is, instead of what you think it should be”

2015-09-20 av

Fredag_6762

BLOGGHallådär

I skrivande stund är jag hemma hos min mamma i Sollebrunn. Jag jobbar fyra pass på mitt extrajobb här och får vända lite på dygnet då jag jobbar vakennatt. Men det är OK. Det känns skönt att komma ut hit en sväng igen. Behövde ett miljöombyte lite grann tror jag.

Som jag skrev om i förra blogginlägget så upplevde jag en emotionell tidsresa bakåt i tiden när jag rensade min skrubb på massor av saker. Fotografier, handskrivna brev, dagboksanteckningar etc. väckte många gamla minnen hos en. Det var fint att se.
Lite samma sak är det när jag tar tåget från Göteborg Centralstation och vidare mot Alingsås. För att komma till Sollebrunn måste jag nämligen först ta mig med tåg från Surte till Göteborg, vilket tar ca 7 minuter, därefter tåg från Göteborg vidare till Alingsås (45 minuter, typish), i Alingsås tar jag en buss som kör till Sollebrunn (35 minuter) och sedan – ta-dah, är jag i Sollebrunns Centrum. Därifrån bor jag ca 2 kilometer.
Faen, det är änna bit ändå.

Fredag_6768

Om vi tittar bakåt i tiden så gick jag grundskolan i Sollebrunn och började sedan på Alströmergymnasiet i Alingsås 2007 (eller var det 2008?). Jag studerade medieprogrammet, tredje och sista året valde jag Radio/ljudmedier som inriktning. Är oerhört tacksam att jag hittade så rätt när det kommer till att välja program. Varje dag var det ämnen jag tyckte var både roliga och intressanta.
Det är jättesvårt när man är 15 bast att veta vad man ska bli när man ”blir stor” – även om det är det man blir matad med inför gymnasievalet. ”Välj smart”, ”Välj något som leder till jobb efteråt” och så vidare. Några av mina lärare i grundskolan fnös åt mig när jag sa att jag skulle välja medieprogrammet, att det var lite utav en ”lekskola” att gå där. Om jag ville bli journalist skulle jag välja natur- eller teknikprogrammet.

Jag säger inte att jag blivit en journalist, men jag är 100% säker att jag valde rätt program, och förmodligen hade jag dött om jag gått någon av de där två programmen de rådde mig till. Istället följde jag magkänslan och hade tre fantastiska gymnasieår. Tycker inte man ska tänka för mycket på framtiden när man väljer till gymnasiet. Det handlar om hur man känner där och då och vad man tror man pallar med att studera i ytterligare tre år. Ditt val, ingen annans.

Fredag_6777

Här hoppar jag av när jag kommer med tåget från Göteborg! Stockholms-tåget går även förbi här, så om ni är Stockholms-hängare så har ni säkert sett denna orangea station.

Det har gått fyra år sedan jag tog studenten här i Alingsås. Det känns märkligt att tänka på, samtidigt som det är så himla mycket en helt annan tid då jag flyttat till en helt annan stad och inte riktigt känner mig hemma i Alingsås. Jag skulle inte vilja bo här, trots att det är fint med kullerstensgator, jag känner en del folk här, mycket minnen från gymnasietiden, det är nära till Sollebrunn om det skulle vara något och så vidare. Men, nja – jag var ganska tidigt klart för mig att jag ville bo i närheten av Göteborg. Inte nödvändigtvis i stan, men gärna med lagom långt avstånd
– och det har jag fått. Surtes tågförbindelser till och från stan är fantastiska. Det kunde inte bli bättre.

Fredag_6774

Jag har inte särskilt mycket kontakt med några av mina gamla klasskompisar från vare sig grundskolan eller gymnasiet. Inte det att jag har något emot dem eller inte vill träffa det. Vi har bra vuxit isär och hittat våra egna vägar i livet. Men blir det en klassfest så kommer jag som ett skött.

I den här gula byggnaden hade vi föresten vår skolbal i gymnasiet. First Hotel, eller ”Hotellet” eller ”Hotet” som man säger här. Jag har varit där…tre gånger kanske. De första två gångerna var som sagt balen samt studentfesten. Den där tredje gången blev jag övertalad av ett gäng kompisar att följa med, även om jag tidigare protesterat samma kväll. Jag blev inte långvarig den kvällen.
Det finns andra som trivs där, men jag är inte en av dem. Punkt.

Fredag_6778

Det jag minns var allra finast med medieprogrammet var nog alla de gångerna man satt kvar lite längre efter skolan och jobbade i datorsalen. Min vän Kristian (som är en av de få som jag fortfarande har kontakt med från den tiden) var de två som oftast satt kvar. Vi redigerade bilder, gjorde klart massor av uppgifter samma dag som vi fått dem – sedan åkte vi på fototripper i Göteborg, käkade sushi i Alingsås och hade riktigt kul tillsammans. Ännu roligare är att vi första skoldagen hade väldiga fördomar om varandra. Han tänkte att jag var en blond bitch (jag hade extremt blonderat hår på den tiden) och bara satt i ett hörnet och va sur och lyssnade på Mustasch hela dagarna (första skoldagen hade jag Mustasch-linne, Mustasch-byxor och Mustasch-hoodie på mig, ehe…). Jag trodde i sin tur att han var en tystlåten liten emopojke som lyssnade på My Chemical Romance och var svår och ledsen hela dagarna.
Men, näe – riktigt så var det inte.
Han blev min närmsta vän på medieprogrammet.

Och Raymond förstås. Älskade Raymond. Fotoläraren vars kontor som jag mer än gärna satt x antal timmar och drack kaffe, åt bulle och pratade om precis allting med. Saknar honom som bara den. Världens bästa Raymond.

Fredag_6770

Ännu har jag inte hittat så många bilder från medieprogrammet (tokigt nog eftersom vi hade kameror runt halsen 9 av 10 dagar), men det kommer säkerligen ploppa opp här också. Mest för att det är så himla kul att titta tillbaka på.

Så…det blev ingen lång tripp i Alingsås den här gången, även om det blossade upp en del gamla minnen under den lilla stunden man gick där med sin väska, fram och tillbaka vid tågstationen.
Mamma plockade sedan upp mig vid stationen och tillsammans utförde vi massor av ärenden i stan. Efter soffhämtning (jeap, jag har fått en soffa till min lokal!), mängder av blädder i tapetböcker i jakt på THE tapet i min lägenhet, lunch, djupa samtal över en lunch samt handling på ICA Maxi fortsatte vi hemåt och däckade framför TV’n. Några timmar senare promenerade jag vidare mot jobbet.
Och det var den fredagen det!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...