Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Genesis blåljuger om anmälan till domstol? Ord står mot ord

2015-12-16 av ozelot

11209419_948124581920454_4317851631986495067_nGenesis Project ställer in sin Nyårsfest som var tänkt att äga rum på Hönö Golfen. Det meddelar arrangören i ett Facebookpressmeddelande igår. Anledningen skall ha varit att motparten Tillståndsmydigheten skall ha anmält Genesis till Förvaltningsdomstolen för ”uppvigling och kränkning”. Detta lät så otroligt i mina öron att jag kontaktade chefen för Tillstånd själv: Annelie Silvander. Svaret jag fick där kan inte tolkas som annat än att Reza Alferi – föreningens ansikte utåt – ljuger

Vi känner till virala historien om Klubbarrangören Genesis som enligt egen uppgift fick sitt alkoholtillstånd indraget under en Halloween-fest på grund av att gästerna uppgavs konsumera för mycket vatten – något föranledde polis och tillstånd att misstänka att det konsumerades mycket droger. Den efterföljande debatten var mycket hetsig och kommunala Tillstånd fick utstå mycket spe. Det blev helt enkelt lite roliga timmen hos communityn som kanske från början har en stark misstro mot auktoriteter? Min gissning.
Nu påstår man att man ämnar koppla in Uppdrag Granskning.

Det är naturligtvis en demokratisk rättighet att kontakta media och även att överklaga beslut, men att påstå att en anmälan lämnats in till Förvaltningsdomstolen för uppvigling och för kränkning verkar inte stämma. Dessutom torde ju en sådan invändning behandlas av polismyndighet då det lyder under allmänt åtal?

Nedan följer Anneli Silvanders svar rakt upp och ner till Göteborg nonstop:

Hej!

Tillståndsenheten för Göteborgs Stad har inte gjort någon anmälan gällande ”uppvigling och kränkning” mot varken Reza Alferi eller Genesis Project. Således finns ingen anmälan att begära ut.

Gällande Golfens Pub & Restaurangs ansökan om utökad serveringstid den 31 december 2015 inkom ansökan den 4 november 2015. Någon ansökningsavgift har inte erlagts och trots påminnelse om att inkomma med kompletterande handlingar har tillståndshavaren inte inkommit med några handlingar. Till följd härav har vi inte kunnat behandla ansökan.

Gällande tillståndshavaren så pågår även sedan långt tidigare (augusti) en utredning gällande eventuell sanktion enligt alkohollagen 9 kap 17-18§§.
Denna utredning har nu resulterat i ett förslag till beslut som kommer att behandlas av Öckerös kommun.

Bästa Hälsningar
Annelie Silvander
Enhetschef Tillståndsenheten/RUS/Krogar Mot Knark
Göteborgs Stad Social Resursförvaltning

Här följer också Reza Alferis tårdrypande utsaga på den Officiella Facebooksidan:

Det är med stor sorg som jag måste meddela att Genesis Nyårsfest är inställd.
Det går inte en dag utan att jag tackar min mor som rymde till Sverige över en natt ensam med sin 10 åriga son. Hon rymde från en översittare regim som sa åt folket hur de ska leva sina liv. Förväntansfull över att komma till ett fritt och demokratisk land. Det ända tröst hon hade till mig som blivit tagen på allt från favorit gosse djur till mormor var att här kan du vara dig själv och bli precis den du vill. Här sätter sig inte myndigheter över folket. Här har alla samma rättigheter trots våra olikheter. En chans som hon själv aldrig fick.
Tillståndsenheten har valt att anmäla mig till förvaltningsrätten för uppvigling och kränkning. Samma brottsrubricering som min moster fick i Iran för att hon delade flygblad som student på högskolan om Regimens maktutövning på Iranska Studenter. Tyvärr hann hon inte rymma från landet och fick avtjäna ett långt fängelsestraff. Historien verkar upprepa sig här för vår familj i ett land som Sverige. Ni som tror att Sverige är fritt och demokratisk i alla avseende har nog inte riktig koll.
Att man inte kan ta kritik för beslut är förvånansvärd, att utöva sin makt på människor är häpnadsväckande i ett land som Sverige. Är det så här det går till? Sätter ni munkavle på alla företagare? Bit ihop och håll din käft för annars fördärvar vi ditt liv och verksamhet.
Trots det har jag valt att inte agera med motanmälan för att visa vår välvilja inför framtiden. Jag hoppas att domaren ser alla fördomar och hat som ligger till grund på deras utlåtande.

Tillståndsenheten har inte gett Golfen Hönö tillstånd att ha öppet längre än 02 på nyårsafton. På Nyårsafton får de flesta ställe extra öppettider. Observera att förra året fick Golfen tillstånd för extra öppettider, men då hade de ingen häxjakt på mig. Vi hade en fantastisk fest utan Polisrapporter och stök i närområdet. Det gav också arbete till över 20 personer, de flesta från Öckerö kommun med skattepengar som antagligen var välkommet då.

På avrådan från Tillståndsenheten i Göteborg väljer Öckerö kommun att inte tillåta Golfen ha öppet längre än 02 på en dag som nyårsafton. Detta trots att tiderna inte stämmer med färjan för hemfärden. De ser hellre att vi hänger ute i kylan som sin tur skapar stök på ön än att få vara kvar i lokalen och slussas smidigt hem med färjorna precis som förra året.
Jag vill Gratulera tillståndsenheten för en riktig lyckad maktutövning samt att ni har förstört nyår för 500 skattebetalare som råkade lyssna på fel sorts musik. Glöm inte ”high five” med kollegorna.
Smiley wink

Det finns säkert ett antal som har dött av en bowlingklot i Sverige och ni räddade säkert många liv.
Smiley wink
Det här var riktig lågt.
Hoppas ni sover gott på kvällarna!
Ber er alla om ursäkt men i det här fallet kan vi varken överklaga eller påverka beslutet eftersom det ligger inte våra händer.

Vi återkommer nästa år med en storsatsning på nyår. Lovar!
Smiley smile

Ps: Hoppas ingen missförstå mig, jag älskar mitt land Sverige. Min kritik gäller kulturverksamhet. Hanteringen och munkavle är ganska lik min familjs upplevelse och därför drar jag paralleller.

// Reza

Okej. Jag har ingen anledning att betvivla Rezas starka sanningslidelse och vurm för att göra bra fester som glädjer många, men ibland är bara en story för bra att vara sann.
Någon handling säger sig alltså inte heller Förvaltningsrätten fått in och beskyllningar om munkavle verkar åtminstone formellt ogrundade.
Men om Genesis vill inkomma med ett bevis på en dylik anmälan är de naturligtvis högst välkomna att kontakta mig.

Jag har i alla fall väldigt svårt att tänka mig att en högre chef på en sådan här känslig position som ofta hamnar i blickfånget, kan blåljuga i ett sådant här fall.
Uppdatering 16 dec kl 18:49

Förvaltningsrättens yttrande:

Hej,

Förvaltningsrätten i Göteborg är en allmän förvaltningsdomstol. Vår främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Till förvaltningsrätten, som är första instans bland de allmänna förvaltningsdomstolarna, överklagar du myndighetsbeslut som du inte är nöjd med. Det kan till exempel gälla ett beslut som Försäkringskassan, Skatteverket eller kommunen har fattat.

Vid en sökning i vårt diarium kan jag se att en Robin Reza Alferi är part i ett pågående mål på förvaltningsrätten, mål nr 11016-15. Målet avser tillämpning av alkohollagen. I målet finns inte någon anmälan, utan det avser ett överklagat beslut fattat av Sociala resursnämnden i Göteborgs stad. Ska jag tolka din skrivelse som att du begär ut allmänna handlingar i detta mål? Är det i så fall det överklagade beslutet du är intresserad av? Jag bifogar dagboksblad i målet. Vänligen återkom till förvaltningsrätten om du önskar begära ut handlingar eller om du annars har några frågor.

Göteborg FR 11016-15 Dagboksblad 2015-12-16

Med vänlig hälsning

Emma Annelund
Administrativ fiskal, Administrativ avdelning, Enheten Administrativt kansli, Förvaltningsrätten i Göteborg

Göteborg FR 11016-15 Dagboksblad 2015-12-16

Kommentarer på Genesis blåljuger om anmälan till domstol? Ord står mot ord

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-11-08

  Vi sitter i salongen och det är nästan fullt på Göteborgs Dramatiska Teater och ljuset släcks ner. Jämte mig sitter Johannes Nyholm och hans kompisar ( som känner Linda Spåman). Det blir mörkt och med penna och papper såg jag inte mkt av vad jag skrev. In på scenen…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...