Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”You wanted the best – you got the best!” – The best of 2015

2015-12-31 av

Nu var det ett jädra bra tag sedan jag skrev någonting här på Göteborg Nonstop.

Med andra ord; nu är det skämmes ta mej faen dags.
FÖR NU KÖR VI ÅRSKRÖNIKAN! WOOP WOOP!

Nyårsblogg

Dags att sammanfatta året som gått. Det fantastiska, fina, underbara, uschliga, jobbiga, roliga, härliga, kärleksfulla, kramgoa, varma, blöta, mättande (?) 2015. Det blir en årskrönika på något vis där jag lyfter fram några små moments under de 12 månaderna, 52 veckorna och 365 dagarna som gått. Det är festivaler, konserter, crusingar, förälskelser, dopp i havet, lägenhetsbyten och tjofaderallan vad det nu är. Hey ho, let’s go!

Flytten

Namnlöst-2 Namnlöst-3

Flytten

Något jag kommer tänka på i framtiden när jag ser tillbaka på 2015 är väldigt mycket min flytt. Jag bodde i en andrahanslägenhet och fick ibörjan av året reda på att kontraktet skulle sägas upp och att jag inte skulle få ta över lägenheten. Mailade fram och tillbaka till bostadsbolaget om det fanns någon som helst liten möjlighet att jag skulle kunna få bo kvar i Surte – men icke. Lägenheten skulle till någon annan. BUHU och bröli gånger sju.
Men! Så en torsdag, när jag sände mitt Radio JoJo i Radio 88, så ringde de…

”Hej Josefine! Vi har ett etta på adress: blablabla som blir ledig i augusti. Är det något som är…intressant?” frågade de.

Jag bara började storlipa och sa ”Ja! Ja! Jag tar den! Jag tar den!”. Fyttifaen, aldrig varit så glad i hela mitt liv. En större, billigare lägenhet – och förstahandskontrakt på det. Jag vet inte hur många gånger jag sa och mailade tack till min ”mäklare” (eller vad man ska kalla dem som har hand om hyreslägenheter hit och dit).
Jag fick förvisso betala dubbla hyror i tre månader eftersom min nuvarande gick ut i augusti och den nya i juni. Trots det kunde jag inte flytta in i juni eftersom de skulle renovera om, så som att byta golv, tapetsera och måla etc.
Och det gjorde dem! I augusti flyttade jag in. Jag kände ganska tidigt att det där ljusa och fräscha inte riktigt var min grej tillsammans med mina röda, orangea, bruna 70-tals möbler. Så mamma och jag hjälptes åt att måla två väggar chokladbruna och tapetsera de andra två väggarna i storarummet med tränpanelsliknande tapet. Det blev så jäkla bra och jag är mer än skétanöjd över resultatet. Köket bevarade jag dock som det var med de ljusa tapeterna. Är så glad att jag har ett riktigt kök nu istället för öppen planlösning där allt var i samma rum förut.

Åh, jag trivs så bra här!

11

Alla människor jag fått lära känna
Det här året har jag träffat så jädrans många nya konstiga, intressanta, roliga, fina, udda, göörgóa människor. Det är verkligen alla olika typer och sorter, och jag tycker om dem alla på sitt egna lilla vis. Att plocka ut en speciell fest eller ett tillfälle går inte riktigt. Det får helt enkelt bli en bild kavalkad av olika moments. Påskbollen, Bad taste-partyt, releasefester etc etc…

Tack till alla ni som varit med! Jag tycker om er så mycket på något himla märkligt vis.

BadTasteStockholm_5489

Bad Taste-party hos Surtes egna Trähatt. Kom direkt från Stockholm/jobb/Slottsskogen Goes Progressive och ville inte stanna upp. Slängde av min feta väska där hemma, hittade några folköl i kylen och drog fram min snyggaste peruk och begav mig bort mot alla andra fula människor i Surte Norra.

Namnlöst-21

Releasefest för Stone Skill’s live-dvd som spelades in på Köpmans Hytta några månader tidigare. Jag missade spelningen eftersom jag jobbade, men hängde med på dvs-släppet med dessa snygga quinnor och mansvalpar.

2015l_5677e2ba9606ee2fd09d0cf5

Jesper raggade upp lite people i en snygg bil under Kungälvs…

12webb

…Crusing! Vi hamnade hemma hos Sandra på Västra Gatan, mitt i smeten av allting, och stod på balkongen och sa ”Det draaar!” femtiotolv gånger.

Juli_3901

Världens góaste tjejer från tiden på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv. Kanske inte dem snyggaste på denna bild, men…äh.

Namnlöst-22

Traditionella påskbollen på Surte IP! Tjoflöjt!

Mitt kontor
I våras fick jag nycklarna till min lilla JoJomen-lokal. Eller, kontor kanske man ska kalla det. Det är 15 kvm där jag sitter och jobbar med bilder och har mindre fotosessioner. Det roliga med lokalen är att min morfar hade tryckeri där på 70-talet, så min morfar, mamma och hennes kusiner har sprungit i samma trappor och mellan kontoren på övervåningen där ajg håller till. Cirkeln sluts liksom. Det är rätt fint. Dock ser det lite anourlunda ut än vad det gjorde då morfar & co. hängde där. De laxrosa väggarna och orangea listerna har jag målat om och den blåa heltäckningsmattan har fått sig en rejält tvättning av det städbolaget jag är granne med i samma lokaler. Känns bra. Jag kom nu att jag inte publicerat några bilder på det slutgiltiga resultatet på lokalen i någon utav mina bloggar. Måste jag juh göra snarast!

jojomen2_567ec5379606ee473cfff11e

Mitt stökiga kontor. Men jag lovar – ni ska få se slutresultatet snarast!

Musikquizen
I början av 2015 frågade jag ägaren på krogen Köpmans Hytta här i Surte om jag kunde få köra ett musikquiz någon gång. Det varl lite sådär halvt på skoj – halvt på allvar, men vi bestämde att köra en omgång i januari, och om det gick bra då så skulle vi fortsätta en gång i månaden.
Trots att jag var dödsnervös dagarna innan quizpremiären och typ bergsäker på att det skulle komma bara några enstaka få och de närmst sörjande så blev det FULLSATT. Helt fantastiskt. Ännu mer fantastiskt att det fortsatte så de kommande månaderna. Så mycket snälla människor från hela Ale och göteborgsområdet som kom och berömde en för det man gjorde. Då blir man grymt glad! Några bilder från våra quizkvällar på Köpmans Hytta följer nedan…

Bilden1webb Blogg11 Blogg10

Sommaren
Har nog aldrig varit så glad som jag var i somras. Även om jag jobbade större delen så mådde jag väldigt bra. I slutet av augusti hade jag en del ledigt och nyttjade dem verkligen till fullo. Jag badade, åkte till Fotö med min vän Johanna, hängde med Anton och hans polare från Kanada i Marstrand, ölade på uteserveringarna, gick i klänningarna hela dagarna, brände mig om axlarna – och…

webb4_567ec378ddf2b3566709b10f 2webb1_567ec39e2a6b22a3a68ed680 _MG_3276 Elie_2973 11webb

Sen så gick jag juh och blev sådär, ja…

Webb14

Att bli kär
Faen va kär jag blev i den där kanadensaren Anton släpade med sig. Jag som var så himla skeptisk till honom från början när min vän Anton berättade att han skulle följa med. ”Måste jag prata engelska nu då?!” frågade jag skräckslaget i telefon när han ringde och berättade att de skulle komma. ”Öh…ja?” svarade han. ”Amäh vafan…”. Jag var nära på att hoppa av, kändes som att det ändå inte var någon idé att jag följde med liksom. Haha!
Men trots det, rädslan för att prata engelska och att inte kunna göra sig förstådd, så hände det någonting mellan oss som var så hima fint. Även om vi bara fick sisådär fem dagar ihop så var jag så kär, så kär och jag köpte en sista minuten-biljett till Stockholm mitt i natten för att få vara ytterligare en dag tillsammans med honom. Många var skeptiska till allt det där mellan oss, även jag och kanadensaren – men vad ska man göra? Man kan inte styra över sina känslor, och nu blev de som det blev. Att han skulle bo på andra sidan jordklotet var ju dock himla trökigt..

Idag har vi inte så mycket kontakt. Vi båda insåg att avståndet mellan oss skulle bli för jobbigt.
Men jag är glad att jag fick vara med om det. Det var världens bästa sommarflirt som jag kommer berätta för mina barn, barnbarn och barnbarns barn i framtiden.

Den lilla trippen till Danmark

Danmark_7313Webb

danmark_7415webb_5624f97de087c32633b1ecbe Danmark_7598webb

Jag och en kompis drog till Danmark över en dag med varsin kamera och dokumenterade från morgon till kväll. Det kunde inte vara mäktigare väder när vi lämnade Göteborg. Det där dimmiga, vemodiga och gråa var så fint och pampigt att se från båten, och väl framme i Danmark var världens finaste höstväder där solen starkt på oss under hela dagen. Det var så fruktansvärt skönt att komma hemifrån, komma bort och tänka på något helt annat. Vill tillbaka…

Alla mina JoJomen-uppdrag
Det här året har jag varit lite där och lite här och gjort JoJomen-jobb. Väldigt många olika typer jobb har jag haft. Pressmaterial, dokumentation, bröllop, behind the scenes, konserter, DJ-jobb, musikquiz och hela tjofräsen… är väldigt glad och tacksam att folk uppskattar det man gör. Här nedan ser ni några jobb jag haft.

Ed2webb 18.45.14 Diss Elie

Sweden Rock Festival
Jag tror det var mitt åttonde år på festivalen dock så skiljde den sig lite från tidigare gånger då jag bara var nere i Sölvesborg en dag. Hade sån ångest när jag såg hur kompisar uppdaterade på Facebook och via sms om hur läget var, vilka band som var bäst, hur soligt och varmt det var och tralla lah. Usch, värsta dagarna i mitt liv.

MEN! Så bilade morsan och jag ned och var med sista festivaldagen, och från det att jag äntrade området med mitt fotopass så började too good to be true-saker att hända gång på gång. Jag blev uppdragen på scenen av Ralf Gyllenhammar och fick plåta Mustasch och den sisådär 30 000-pers stora publiken från Rock Stage, konfrencieren Ronny Svenssons fick hela Judas Priest-publiken framför Festival Stage att sjunga ”HURRA HURRA HURRA!” för mig eftersom jag fyllde år, The Darkness berömde mina bilder från deras senaste spelning på Sweden Rock och…alltså, ja – det var så mycket grejer konstant. Aldrig varit så glad i hela mitt liv som där nere på Sweden Rock.

swedenrock3_2395_5682c101ddf2b35675e19fb5 srf6webb_5682c0c69606ee475df0b96e srf2webb_5682c0c42a6b22a38852428b webb10_567ec4a29606ee475df09bc5 at3_5682bec6ddf2b356747add70

Löpsedeln i Ale Kuriren
Efter en hektisk sommar så var det dags för säsongspremiär av musikquizet på Köpmans Hytta igen. Inför premiären ville Ale Kuriren göra en intervju med mig som ”Veckans företagare” i tidningen. Vi bokade tid för en intervju och tog lite bilder.

Jag blev aldrig veckans företagare i tidningen
– istället hamnade jag på löpet på tidningen med rubriken ”MÅNGSYSSLARE MED DRÖMMAR” och en helsida inuti tidningen med ”VILL BLI BORGMÄSTARE I SURTE”. Hahah! Numera träffar jag tjommar utanför Coop som hälsar på mig med ”Hallå där, borgmästaren!”.
Tyvärr har jag fått en del tråkiga kommentarer om det också. ”Jaha du, så du tror att du är något alltså?” från människor jag inte ens känner. Men jag försöker inte att ta åt mig, för det tjänar ändå ingenting till. Det är roligare att vara glad än att vara ledsen.

blogg5_567fc33fddf2b3564ea1ec93

Andra onödiga men oh så intressanta grejer som hänt under året:

* Jag jobbade sju nätter i streck på mitt sommarjobb. Alltså, vakennätter. Man är vaken i 11 timmar. Man blir konstig i huvudet efter det. Himla arg också.

* Ibörjan av året, när jag mådde som allra sämst i mina vinter/vårdepressioner uteblev min mens i fyra månader. Buhu. Rövah-månader.

* Jag blev dunderförkyld i augusti, någon vecka eller två innan jag skulle fotografera ett bröllop. Käkade hela vitlöksklyftor (UHU!) och såg ut såhär runt ögonen:

aleoga_5652_567ff972e087c3547fb3f0d3

* Jag gick till apoteket och de konstaterade att jag hade rosacea. Uh.

* Jag har varit olyckligt kär.

* Råkade av en slump träffa min syssling som jag inte sett sen jag var typ fem år i trappan upp mot min lägenhet. Han är tydligen bästis och bundis med min granne. Tyckte jag var lustigt – men kul!

* Jag har slutat sända på Radio 88 Partille och kommer ibörjan av januari börja köra för Pirate Rock 95,4 i Kungälv istället. Så nervös och göörtaggad på samma gång.

PressPirateB

* Jag har varit DJ på min folkhögskolas klassåterträff – vilket var typ det roligaste jag gjort någonsin!

* Enligt Spotify har jag lyssnat mest på Rolling Stones och George Ezra det här året.

* Jag har sjungit kareoke för första gången på årtionden och har insett att jag måste göra det betydligt oftare.

* Jag vann biljetter till Stand up-showen Badjävlar på Stenungsbaden. Det regnade och blåste som faen och var lite jobbigt, men det fräckt att vinna ändå. Woop woop!

* Jag ser sjukt mycket fram emot 2016, samtidigt som det är väldigt vemodigt att lämna detta året bakom sig.

Tjoflöjt 2016, du är välkommen!

Puss och kram, fred och kärlek! 
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...